Barselona: Kutinjo stiže za par dana!

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Osman Dembele i Filipe Kutinjo iz Liverpula blizu su prelaska u Barselonu, rekao je generalni menadžer španskog kluba Pep Segura.  Kutinjo i Barselona - NASTAVLJA SE! Još nije kraj sage oko transfera Filipa Kutinja iz Liverpula u Barselonu. Iz Barse kažu: "Blizu smo da dovedemo i njega i Dembelea".

Fudbal 17.08.2017 | 21:45
Barselona: Kutinjo stiže za par dana!
"Moramo da pomognemo ekipi pojačanjima, a Dembele i Kutinjo će doći u narednih nekoliko dana. Razgovaramo sa njima o uslovima, vrlo su blizu dolaska. Nadamo se da će biti Barsini fudbaleri od ove sezone", rekao je Segura za špansku televiziju.

To je prvi put da je neko od čelnika Barselone javno izrazio interesovanje za Dembelea i Kutinja, čiji klubovi ne žele da ih puste da odu u Španiju.

Borusija iz Dortmunda i Liverpul su prethodnih dana saopštili da su odbili ponude Barselone za svoje igrače. Letnji prelazni rok završava se 31. avgusta.

Dembele (20) je u sukobu sa svojim klubom, koji ga je suspendovao jer se nije pojavio na treningu, pošto je, navodno, u Barseloni pregovarao o transferu.

Kutinjo (25) je putem imejla tražio od kluba da ga stavi na transfer listu, a Liverupl je odbio ponudu Barselone od 100 miliona evra. Brazilac se oporavlja od povrede leđa i nije igrao u poslednje dve utakmice za engleski klub.

Do sada, najjači signal da će Filipe Kutinjo ovog leta ipak obući dres Barselone.

Generalni menadžer španskog kluba Đozep Segura saopštio je danas da su fudbaler Liverpula, ali i igrač dortmundske Borusije Osman Dembele blizu dolaska u Barselonu i da je "to sve što može da kaže u ovom trenutku". 

"Moramo da pomognemo ekipi pojačanjima, a Dembele i Kutinjo će doći u narednih nekoliko dana. Razgovaramo sa njima o uslovima, vrlo su blizu dolaska. Nadamo se da će biti Barsini fudbaleri od ove sezone", rekao je Segura za špansku televiziju.

Barselona, dakle, nije odustala od Kutinja, iako je Liverpul više puta odbijao ponudu. Prema nezvaničnim informacijama, Barselona je sada ponudila 150 miliona evra za sjajnog Brazilca (dakle, 50 miliona više od prvobitne).

Navodno, sada je u igri, osim novca, i fudbaler. Reč je o Ivanu Rakitiću, za koga pojedini izvori tvrde da je uslov Liverpula da dođe umesto Kutinja. Dakle, Liverpul hoće i Rakitića i pare.

Međutim, izvori bliski Liverpulu tvrde da se ništa nije promenilo od nedavnog saopštenja u kojem je jasno pisalo: "Kutinjo je igrač Liverpula".

Kutinjo (25) je putem i-mejla tražio od kluba da ga stavi na transfer listu, a Liverupl je odbio ponudu Barselone od 100 miliona evra. Brazilac se oporavlja od povrede leđa i nije igrao u poslednje dve utakmice za engleski klub.

Isto je poručila i Borusija u vezi sa 20-godišnjim Dembeleom, koji je u sukobu sa svojim klubom, koji ga je suspendovao jer se nije pojavio na treningu, pošto je, navodno, u Barseloni pregovarao o transferu.

Barselona očajnički traži pojačanja, posle prodaje Nejmara u Pari Sen-Žermen za rekordnih 222 miliona evra, ali i posle debakla u Superkupu Španije protiv Real Madrida.  

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar