Real je bio superioran!

"I to prvi put otkako sam u Barseloni", kaže Đerar Pike posle poraza od Real Madrida (0:2).

Fudbal 17.08.2017 | 18:45
Real je bio superioran!
Bio je Real Madrid favorit pred okršaj s Barselonom u Superkupu Španije, ali malo ko je očekivao da će Kraljevski klub tako lako savladati najvećeg neprijatelja u dva meča (3:1, 2:0).

Real je zaista bio superioran. Tome svedoče činjenice, ali i reči koje dolaze iz oba tabora. 

Nema sumnje da je centralna figura ovih mečeva bio Marko Asensio, posebno usled fantastičnog gola koji je postigao na stadionu Santjago Bernabeu.

"Moja dva gola u španskom Superkupu su bila sjajna i ponosan sam kada pogledam na njih. Navijači su nam pružili neverovatnu poruku, a mi prirodno želimo da im se odužimo titulama. Igrali smo kod kuće, kreirali šanse. Igrali smo bolji fudbal".

Zinedin Zidan je osvojio svoju sedmu titulu otkako je došao na klupu Real Madrida pre 20 meseci. Bukvalno je pokazao kako se maltene iz kopački dolazi u odelo i osvajaju velike titule u nizu bez ikakvih problema.

"Imam spektakularnu ekipu. Kada promenite četiri igrača, a dinamika tima se ne menja... Zadovoljni smo. Nije samo Asensio bio odličan, nego ceo tim. Svi su imali veru i znali su šta žele. Uživao sam iu Markovom golu. Impresioniran sam, kao i svako ko uživa u fudbalu", rekao je Zidan posle meča.

A o odnosu snaga najviše govore reči Đerara Pikea.

"Nismo na najboljem nivou kada je tim i klub u pitanju. Moramo da se skupimo i da kopamo unapred zajedno. To je dug put. Otkako sam ovde ovo je prvi put da osećam da je Madrid superioran. Moramo da počnemo to da preokrećemo", rekao je Pike.

Dodajmo i to da je Luis Suarez zadobio udarac u koleno i da ga danas očekuju detaljnija ispitivanja.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar