Nedović trenira, Raduljicu i dalje muči koljeno...

A Teodosića list! Košarkaši putuju na "Superkup"! Osvojili su “Trofej Beograda”, podigli samopouzdanje i sa dodatnim elanom košarkaši Srbije putuju u Hamburg na “Superkup”.

Košarka 17.08.2017 | 17:45
Nedović trenira, Raduljicu i dalje muči koljeno...
Samo pozitivni utisci nanizali su se posle završetka „Trofeja Beograda“, što je košarkašima Srbije dalo dodatni motiv za još jači rad pred današnji let za Hamburg na novi pripremni turnir. Tamo će igrati protiv Nemačke, Poljske i Rusije u periodu od petka do nedelje.

Na njemu, po svoj prilici, verovatno neće biti onih na koje selektor Aleksandar Đorđevićnije mogao da računa ni na utakmicama protiv Grčke i Crne Gore. Ipak, dobre vesti doneo je doktor nacionalnog tima Dragan Radovanović.

"Nedović je počeo oprezno da trenira. Ipak, moramo i dalje da pratimo pažljivo njegov rad, zbog tipa povrede", napominje Radovanović u razgovoru za Sportski žurnal. 

Mada je i dalje izvesnije da Nedović neće nositi opremu Srbije na Evrobasketu u Turskoj, napravljen je pozitivan pomak ka eventualnom priključenju ekipi u poslednjim danima pred odlazak na Bosfor. 

Situacija sa Miroslavom Raduljicom i upalom kolena i dalje se nije bitnije promenila.

"Kompletni nalazi Raduljičinog kolena još nisu stigli. Postoji klinička slika i objektivne tegobe. Međutim, potrebno je da nam stignu nalazi da bismo više znali. Zaista se nadam da će doći".

Dobra vest je da je Nikolu Kalinića prošla virusna infekcija, zbog čega je „skinut“ sa liste povređenih i bolesnih, dok Miloš Teodosić i dalje muku muči sa listom, zbog čega nije trenirao u teretani. Priroda njegove povrede zahteva dodatni oprez, kako se ne bi prenaglilo s otporom. 

Sudeći po svemu, Srbija će i u Hamburgu nastupiti u desetkovanom sastavu. Samo da svi budu zdravi i spremni za šampionat...

Turnir u Nemačkoj igra se od 18. do 20. avgusta, a pored Srbije i domaćine igraju još selekcije Rusije i Poljske.

Selektor Aleksandar Đorđević ima dosta povređenih igrača i s njima se redi veoma oprezno. Nikola Kalinić, koji nije igrao meč sa Crnogorcima, počeo je normalno da trenira, Nedović je takođe izašao na teren, ali radi veoma oprezno. Velika je verovatnoća da će Miroslav Raduljica propustiti i Superkup, dok se Miloš Teodosić oseća bolje, ali medicinski tim Srbije sigurno neće žuriti sa Teovim izlaskom na teren, jer još nije radio ni treninge u teretani.

SUPERKUP, HAMBURG - RASPORED*

Petak:

18.30 Nemačka - Rusija
21.00 Poljska - Srbija

Subota: 

17.30 Nemačka - Poljska
20.00 Srbija - Rusija

Nedelja:

15.00 Nemačka - Srbija
17.30 Poljska - Rusija

* Satnice su podložne promenama zbog televizijskih prenosa u Nemačkoj

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar