LE: Krasnodarov tim za Zvezdu...

Ristić jedna od četiri dilema, Kabore i Pereira pod znakom pitanja, velika nevolja za Zvezdu – Smolov trenira! Neće verovatno igrati u prvoj postavi, ali. .

Fudbal 17.08.2017 | 14:45
LE: Krasnodarov tim za Zvezdu...
Mediji će pisati o 400 navijača Crvene zvezde u Krasnodaru i mogućoj podršci “braće” iz moskovskog Spartaka. Ali VladanMilojević i Igor Šalimov imaju druge teme za razmišljanje. Sa kojim timom izači na teren u prvoj od dve odlučujuće bitke za jesen u Evropi?

O dilemama i izborima Zvezdinog trenera čitajte u odvojenom tekstu, a u ovom se bavimo situacijom u Krasnodaru. Ona se značajno promenila u poslednjih nekoliko sati.

Prvo i osnovno, Šalimov je potvrdio da se Fjordor Smolov, najopasniji igrač Krasnodara i najbolji strelac ruske Premijer lige u poslednje dve sezone, oporavio od povrede zbog koje ovog leta još nije igrao. Naravno, ne očekuje se da Smolov bude u startnoj postavi, ali bi možda mogao da uđe u kasnijim fazama utakmice kako bi koliko-toliko osetio teren uoči revanša. Umesto njega, navalu Bikova trebalo bi da od prvog minuta predvodi 18-godišnji Ivan Ignjatjev, koji je za prvi tim debitovao pre manje od mesec dana, 27. jula protiv Lingbija u poslednjem kolu kvalifikacija, ali je već uspeo da upiše i prvenac na seniorskoj sceni kada je 10. avgusta zatresao mrežu Ahmata. Predviđaju mu veliku karijeru.

Sa druge strane, glavobolju Krasnodarovom šefu struke zadaju povrede Šarla Kaborea i Maurisija Pereire, koji su uz Viktora Klaesena nosioci igre u veznom redu ruskog predstavnika. Njihovo učešće u prvom meču sa beogradskim crveno-belima pod velikim je znakom pitanja. Barem tako tvrde Krasnodarovi predstavnici u javnosti. U slučaju da Kabore i Pereira ne budu spremni, prvog će na mestu zadnjeg veznog zameniti povremeni reprezentativac Rusije Roman Šiškin, koji je po prirodi desni bek, mada ume da zaigra i ispred poslednje linije kao osigurač, a drugog vrlo neugodni Pavel Mamajev, koji je 2014. stigao iz moskovskog CSKA za obeštećenje od čak 5.000.000 evra.

Tu je i dilema na levom beku: Mihailo Ristić ili Kristijan Ramirez, mada se veruje da će prednost dobiti Kolumbijac. Prosto, u sistemu rotacije Igora Šalimova na Ramireza je red.

Što se ostalih pozicija tiče, na golu Andrej Sinicin, štoperski tandem činiće kapiten Andreas Grankvist i njegov zamenik Aleksandar Martinovič – već je to uigran tandem, na desnom beku Sergej Petrov, u vezi za mesto ne brinu Juri Kazinski i već pomenuti Klaeson, dok će na krilu operisati i Vanderson, koji je ovog leta stigao iz Red Bul Salcburga za prema dostupnim podacima 8.000.000 evra što ga čini – pod uslovom da je ta suma tačna, a postoje indicije da baš i nije – čini najskupljim pojačanjem u istoriji Krasnodara.

Težak zadatak pred Crvenom zvezdom.

KRASNODAR (4-2-3-1): Sinicin – Petrov, Grankvist, Martinovič, Ramirez (Ristić) – Kabore (Šiškin), Gazinski – Klaeson, Pereira (Mamajev), Vanderson – Ignjatjev (Smolov).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar