LE - Analiza: Zvezdina rajska podvala...!

Stramaćoni i Sparta su uhvaćeni na spavanju, hoće li ista sudbina zadesiti Krasnodar i Igora Šalimova?

Fudbal 17.08.2017 | 12:00
LE - Analiza: Zvezdina rajska podvala...!
Tokom trenerskog mandata Slaviše Stojanovića prekidi su bili osnovno oružje Crvene zvezde. Slovenački stručnjak srpskog porekla, spreman da sluša pohvale kada se povede reč o toj temi, samo se zagonetno smeškao i pričao kako je noćima proučavao silne kombinacije posle kornera i slobodnih udaraca. Kasnije se ta karakteristika - koja odlučuje mečeve visokog rizika - izgubila na Marakani. Zvezda je bila jalova i neefikasna posle prekida.

Međutim, Vladan Milojević je uspeo ozbiljno da unapredi taj segment. Računajui i penale Crvena zvezda je na 11 mečeva ove sezone dala 12 golova posle prekida. Vrlo respektabilna brojka koju su u svojim sveskama sigurno evidentirali skauti bogatog ruskog kluba. Međutim, ima nešto što ozbiljno hrabri...

Crvena zvezda je prethodnih godina, posebno u Evropi, znala da prima golove kao na vašaru. Sećate se sigurno Razgrada, ali je poslednjih dva meseca tim sa Marakane promenio ulogu i počeo da podvaljuje rivalima. Onako rajski da podvaljuje, ako pitate navijače Crvene zvezde.

Uostalom u tu trenersku mišolovku uhvaćena je i trenerska glava Andree Stramaćonija, izučena u prestižnom Koverćanu. Prvi gol na Marakani Zvezda je postigla tako što jeKanga kompletnu postavu Sparte uhvatio na spavanju, a Boaći samo mirno proturio loptu pored Dubravke... Sve što se desi jednom može da se okarakteriše kao slučajnost, ali ako se desi više puta… Po istom principu Boaći je imao prvu šansu u Pragu, ali se u tom četvrtom minutu spetljao. Tačnije, nije stigao da prebaci loptu na jaču nogu.

Sigurno je Stramaćoni dobijao nervne slomove, ali njegove grehove nije uspeo da okajeNenad Lalatović. Zvezda je uspela da "podvali" Čuki za inicijalno vođstvo. Baš kao protiv Sparte, Kanga je prišao lopti, mnogi su očekivali klasičan prekid, ali je on u gol šansu izbacio Radonjića. Kasnio je Bogosavac i napravio penal...Nema sumnje da će pomenute akcije čiji je glavni arhitekta Gelor Kanga ponovo biti veliko oružje Crvene zvezde. Ali ne i jedino oružje.

Neće biti na terenu Milijaša čiji korneri su protiv Bačke ispisali ime pobednika. Tri puta je kapiten centrirao iz ugla i tri puta je Zvezda poentirala. Na Banjici je poentirao Le Talekposle proigravanja Adžića. Zvezda je iz prekida bila plodna i tokom ovogodišnje premijere protiv Florijane i na taj način skratila mučenje. A sve je pogotkom iz slobodnog udarca u duelu sa Irtišom oplemenio Donald.

Lep razlog za optimizam uoči sutrašnjeg meča. Kao što je dobro po Vladana Milojevićašto mu tim deluje više nego autoritativno prilikom defanzivnog prekida. Irtiš je taktiku zasnivao na tome, Sparta je imalla skakače poput Janka, Juliša i Lafate... Kada se sve sabere najbliži tome da zatrese mrežu crveno-belih posle kornera bio je Radoš Bulatovićiz Radnika.

Neka Zvezda tradiciju nastavi i sutra i neka u istoj mišlovci gde je Stramaćonijeva glava završi i Igor Šalimov.

SVI ZVEZDINI GOLOVI IZ PREKIDA OVE SEZONE

Florijana (domaćin)

Boaći (penal)
Srnić (posle kornera Milijaša)
Boaći (posle kornera Milijaša)

Irtiš (gost)

Boaći (penal)

Irtiš (domaćin)

Donald (slobodan udarac)

Sparta (domaćin)

Boaći (posle proigravanja Kange)

Rad (gost)

Le Talek (posle kornera Adžića)

Čukarički (domaćin)

Pešić (penal, pre toga podvalili Kanga i Radonjić)

Radnik (gost)

Boaći (penal)

Bačka (domaćin)

Pešić (posle kornera Milijaša)
Frimpong (posle kornera Milijaša)
Račić (posle kornera Milijaša)

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar