Superkup: Barsa ide na sve ili ništa!

Ponovo treba očekivati golove na obe strane!

Fudbal 16.08.2017 | 18:45
Superkup: Barsa ide na sve ili ništa!
Nešto manje od sat vremena prve utakmice španskog Superkupa na Nou Kampu gledali smo jedan od dosadnijih El klasika u poslednje vreme, a onda se sve okrenulo, pa je viđena gotovo nezapamćena završnica u kojoj je zablistao Kraljevski klub. Šampion Evrope uoči revanša na Santijago Bernabeuu (sreda, 23.00) ima dva velika gola prednosti (3:1), pa je veliki favorit za osvajanje trofeja, bez obzira na to što u svojim redovima neće imati Kristijana Ronalda.

Fenomenalni Portugalac nije započeo ni prvi meč, ušao je u 58. minutu, a u 80. postigao spektakularan pogodak. Ipak, onda je napravio seriju neverovatnih gluposti, skinuo dres, dobio žuti karton, a samo dva minuta kasnije i drugi zbog navodne simulacije, posle čega je čak i odgurnuo sudiju Rikarda Bengoečeu. Sada ga čeka pauza, ali to neće umanjiti šanse Madriđana, koji su već pokazali da mogu da budu ubojiti i bez zvanično najboljeg igrača na planeti.

Barsini igrači su u prvoj utakmici napravili neshvatljive greške, evidentno je da su još uvek daleko od prave forme, ali u glavni grad Španije stižu da odigraju meč na sve ili ništa, a ukoliko prvi postignu pogodak mogli bismo da gledamo velika uzbuđenja na Bernabeuu.
Ponovo treba očekivati golove na obe strane, koji su standardni deo sada već gotovo svakog El klasika, a moglo bi da ih bude i u prvom poluvremenu.

POSLEDNJIH PET

REAL MADRID

MAN. SITI  (N), PRIJATELJSKA 1:4  
BARSELONA (N), PRIJATELJSKA 2:3
MLS OL-STARS (G), PRIJATELJSKA 1:1 – PEN. 4:2      
MAN. JUNAJTED (N), UEFA SUPERKUP        2:1      
BARSELONA (G), SUPERKUP ŠPANIJE   3:1              

BARSELONA

MAN. JUNAJTED  (N), PRIJATELJSKA 1:0      
REAL MADRID  (N), PRIJATELJSKA 3:2      
HIMNASTIK (G), PRIJATELJSKA 1:1      
ŠAPEKOENSE (D), PRIJATELJSKA 5:0      
REAL MADRID  (D), SUPERKUP ŠPANIJE   1:3       

MEĐUSOBNI SKOR

209      87        41        81        346:325

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar