Kevin Prins Boateng raskinuo sa Las Palmasom!

Vraća se u Nemačku. . . ! Ekspresan raskid ugovora i transfer u novi klub.

Fudbal 18.08.2017 | 08:00
Kevin Prins Boateng raskinuo sa Las Palmasom!
Iako je na Kanarskim ostrvima oživeo karijeru i vratio se u formu, Kevin Prins Boateng je danas sve iznenadio odlukom da napusti španski klub. Ugovor je ekspresno raskinut, a još brže je vezista iz Gane našao novi klub.

Boateng se vraća u Nemačku u kojoj je rođen i u kojoj započeo karijeru. Novi klub iskusnog veziste je Ajntraht iz Frankfurta koji je ovog leta doveo gomilu pojačanja.

„Las Palmas i Boateng su doneli odluku da sporazumno raskinu ugovor koji je trajao još tri godine. Zbog ličnih razloga je doneta brza odluka da se saradnja okonča. Igrač će se na koneferenciji za medije u društvu predsednika kluba oprostiti od navijača“, navodi se u saopštenju Las Palmasa.

Iako je mogao da igra u Las Palmasu još tri godine, Boateng se odlučio za povratak u Nemačku gde ga u Frankfurtu čeka ugovor na dve ili tri godine. Ponikao je u Herti, potom igrao za Totenhem, Borusiju Dortmund, Portsmut, Milan i Šalke iz kojeg je prošlog leta došao u Las Palmas. Odigrao je sjajnu sezonu za Kanarince, postigao čak 10 prvenstvenih golova i postao jedan od ključnih igrača.

Ali je iz sebi poznatih razloga rešio da se vrati u Nemačku.

Inače, Ajntraht se ovog leta prilično pojačao. Boateng je 11. pojačanje kluba iz Frankfurta. Podsetimo, već su doveli: Sebastijana Alea (Utreht), Džetra Viljemsa (PSV Ajndhoven), Luku Jovića (Benfika), Karlosa Salseda (Fjorentina), Marijusa Volfa(Hanover), Daičija Kamadu (Sagan Tosu), Danija da Kostu (Bajer Leverkuzen), Jana Cimermana (Minhen 1860.), Džonatana de Guzmana (Napoli) i Želsona Fernandesa (Ren).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar