Matuidi u Juventusu! Detalji transfera...

Francuz krenuo na lekarske preglede, možda zaigra za vikend!

Fudbal 16.08.2017 | 21:10
Matuidi u Juventusu! Detalji transfera...
Duže od godinu dana je Juventus tražio tog čoveka u veznom redu i danas ga je doveo. Posle neuspeha u pokušajima da dovede Aksela Vitsela, Nemanju Matića, StivenaNzonzija, Emrea Džana i još neke, izbor je na kraju pao na Bleza Matuidija i posao je danas završen.

Francuz je i prošlog leta bio na ivici prelaska u Juve, ali je PSŽ rešio da ga zadrži. Posle višenedeljnih pregovora, danas je sve završeno i dogovoreno na sastanku u Monte Karlu koji je organizovao Matuduijev menadžer Mino Rajola. Đuzepe Marota je morao da popusti i da poveća ponudu kako bi dobio zeleno svetlo Svetaca.

PSŽ je od početka insistirao na obeštećenju od 25.000.000 evra, Juventus je nudio samo 15.000.000 evra. Očekoivano, s obzirom da Matuidi ima 30 godina i da je ušao u poslednju gpodinu ugovora što znači da bi sledećeg leta bio slobodan igrač. Međutim, Juventusu se žurilo da napokon dovede dugo čekano pojačanje u veznom redu, a Svecima se žurilo da inkasiraju novac potreban za peglanje knjiga i finansijskog fer-pleja posle zemljotresa sa Nejmarom. Na kraju je dogovoreno da Juve plati 20.000.000 evra plus bonuse za Francuza. Matuidi će potpisti trogodišnji ugovor vredan između 3.500.000 i 4.000.000 evra po sezoni.

Francuski vezista se već zaputio ka Torinu gde će večeras obaviti lekarske preglede i potpisati ugovor. S obzirom da je u takmičarskom ritmu i formi, mogao bi da zaigra već za vikend na otvaranju prvenstvene sezone protiv Kaljarija.

Juventus je rešio pitanje pojačanja u veznom redu, očekuje se još dovođenje desnog beka i to će biti kraj prelaznog roka za Bjankonere.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar