LŠ - najava: Seltik na Astanu...

Brendane, nemoj da te boli glava! Seltikov ofanzivac Li Grifits puca od samopouzdanja.

Fudbal 16.08.2017 | 18:30
LŠ - najava: Seltik na Astanu...
Pao je Linfild, pao je Rozenborg, može li da padne i Astana? Seltik važi za favorita protiv kazahstanskog šampiona u okviru prvog meča plej-ofa za plasman u Ligu šampiona (sreda, 20.45), ali Brendana Rodžersa je dobro zabolela glava pred ovaj susret. Pre svega zbog navale.

Li Grifits je usled povrede lista ušao sa klupe u prvenstvom susretu sa Partikom (pobeda Seltika od 1:0), drugi strelac ekipe (posle Skota Sinklera) prošle sezone sa 17 golova Musa Dembele je zbog povrede kolena u autu do septembra, nekadašnji trener Liverpula se uglavnom u ofanzivi oslanja na krilnog napadača Džejmsa Foresta... Jasno je da su pojačanja neophodna. Pod hitno.

"Li je osetio bol nakon meča sa Kilmarnokom. Shvatili smo da ga izlažemo prevelikom riziku. Jutros se osećao dobro, ali ne smemo da brzamo. Nikako da ga pogleda sreća. Forest je solidno igrao napred, dobar je bio i Tom Rogić, ali ekipa bolje funkcioniše kada imate klasičnu 'devetku'. Želim da igramo sa dva napadača i zato moramo da dovedemo pojačanja", grmeo je Rodžers pre nekoliko dana.

Ipak, Grifits uverava da je spreman za okršaj za trostrukim uzastopnim šampionom kazahstanske Premijer lige, te da je i dok je Dembele igrao lako postizao golove. Seltikov ofanzivac očigledno puca od samopouzdanja. Odlične vesti za domaćina, pogotovo ako uzmemo u obzir da je upravo Grifits tresao mrežu Astane na oba prošlosezonska susreta, ali tada su se ove ekipe susrele u trećem kolu kvalifikacija.

Inače, Rodžers ne može da računa ni na štopere Erika Svjatčenka i Dedrika Bojatu.

U Kazahstanu ništa novo. Astana obara protivnike kao kegle, ima sedam bodova više od Kairata posle 23 kola, a doživela je samo jedan poraz na 12 prethodnih mečeva u svim takmičenjima. Ekipa iz prestonice, za koju nastupaju srpski internacionalci Nenad Erić iĐorđe Despotović, namučila je prošle sezone Kelte posle remija u Kazahstanu, no ipak nije prošla dalje.

Prvenstvo u Kazahstanu uveliko je u toku, škotski Premijeršip je tek počeo, pa ostaje pitanje da li će četa Stanimira Stoilova uspeti da to pretvori u svoju korist. Činjenica je da su u jačem takmičarskom ritmu. Kako bilo, bukmejkeri i tržište (Seltik ima triput skuplji tim) kažu da je domaćin favorit. Videćemo mogu li istočnjaci protiv logike. Često su pokazivali da mogu.

Kada je reč o nekim zvučnijim transferima, Seltik je doveo Olivijea Ntčama iz Mančester Sitija (bio u Đenovi na pozajmici), dok je Nemanja Maksimović Astanu zamenio Valensijom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar