LŠ: ''Vatreni'' Napolitanci uadaraju na Nicu!

Napoli i 55. 000 vernika protiv italijanskog prokletstva! Francuski klub je protiv Ajaksa pokazao da ima materijal za Ligu šampiona, ali nedostajaće mu Baloteli i Snajder.

Fudbal 16.08.2017 | 18:00
LŠ: ''Vatreni'' Napolitanci uadaraju na Nicu!
U Napulju se večeras igra jedan od derbija plej-ofa za Ligu šampiona. Italijanski ili francuski predstavnik će izvisiti za mesto u Ligi šampiona i moraće da se pomiri sa igranjem u Ligi Evrope. Ko će to biti: Napoli ili Nica?

Napulj je spreman za premijeru u sezoni. Iako je sezona godišnjih odmora, na San Paolu će se večeras okupiti 55.000 navijača. Toliko karata je prodato, što znači da će stadion biti skoro krcat sa obzirom da prima nešto više od 60.000 posmatrača. Ne treba trošiti reči o atmosferi koja večeras u Napulju čeka goste sa Azurne obale. Napolitanci će prirediti vatren doček Francuzima.

Međutim, plej-of za Ligu šampiona je poslednjih godina tabu za italijanske klubove. Od sezone 2010/2011 samo je Milan 2013. uspeo da prođe kada je eliminisao PSV Ajndhoven. Sledećeg leta je Bilbao eliminisao Napoli, potom je Lacio ispao od Leverkuzena, da bi prethodnog leta Roma poklekla protiv Porta. Italijani nikako da uhvate zalet na vreme. Plaćaju skupu cenu kalendaru, odnosno kasnijem početku sezone nego u ostalim ligama. Pre Milana i 2013. godine su na poslednoj prepreci padali Sampdorija i dva puta Udineze.

Upravo forma i sprema bi trebalo da budu adut Nice, koja je već odigrala četiri meča od početka sezone. Dva protiv Ajaksa kojeg je eliminisala zahvaljujući golovima u gostima. U prvenstvu je odirgala dve utakmice i obe izgubila što znači da ima probleme u igri. Francuzi će verovatno doći da se brane. Pogotovo što ne mogu da računaju na prve zvezde Balotelija i Snajdera koji su povređeni i nisu ni doputovali u Italiju. Sav teret će pasti na brzonogog napadača Pleu koji je ubitačan iz kontranapada.

Kod Napolitanaca su svi spremni, a trener Sari ima samo dilemu da li da Hamšiku iŽoržinju u veznom redu priključi Alana ili Zjelinskog. Bliži prvoj postavi je Brazilac koji će fizički moći da parira snažnom veznom redu Nice. Napad će predvoditi Insinje, Kaljehon iMertens.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar