LŠ: Gdje je Rijeka u odnosu na Partizan?!

Gosti ozbiljno uzdrmani!

Fudbal 16.08.2017 | 17:45
LŠ: Gdje je Rijeka u odnosu na Partizan?!
Miroslav Đukić je ocenio da je Partizan bio bolji u 180 minuta susreta s Olimpijakosom, ali činjenica je da je šampion Grčke u svakom od tih 180 minuta imao rezultat koji ga vodi u plej-of za Ligu šampiona. I sada ga još 180 minuta deli od konačnog cilja – grupne faze elitnog evropskog takmičenja. Preko puta Rijeka, šampion Hrvatske (sreda, 20.45).

Ozbiljno uzdrman.

Riječki Bijeli su posle izbacivanja Salcburga zahvaljujući golu postignutom u gostima pretrpeli dva uzastopna poraza u hrvatskom prvenstvu. U Osijeku su izgubili sa 0:1, protiv Dinama na Rujevici sa 0:2. Nije im se to desilo celih godinu dana. Pritom su ostali bez dva izuzetno bitna igrača Marija Gavranovića i Zorana Kvržića, koji zbog povreda neće igrati u Atini. Pod velikim znakom pitanja je i Josip Mišić, još jedan član prve postave.

Jedina uslovno rečeno prednost Rijeke je ta što u Grčkoj sezona još nije počela, pa je onaj dvomeč s Partizanom bio sve od takmičarskih utakmica Olimpijakosa ovog leta. U prijateljskim mečevima nisu blistali, ali teško da test utakmice mogu da budu ogledalo Olijevih krajnjih dometa. Liga šampiona je nešto sasvim drugo, a kako su prošle godine Grci ostali bez grupne faze posle neočekivane eliminacije od Hapoel Ber Ševe, sada je ona prioritet. Protiv rivala iz Hrvatske učinak – četiri pobeda i po jedan poraz i jedan remi. Sve naravno protiv Dinama iz Zagreba.

Olimpijakos nema problema s povredama. Samo sa odbranom.

POSLEDNJIH PET

OLIMPIJAKOS

LOKEREN (G), PRIJATELJSKA 0:0    
ASTERAS TRIPOLIS (D), PRIJATELJSKA 1:1
PARTIZAN (G), KVALIFIKACIJE ZA LŠ 3:1  
PARTIZAN (D), KVALIFIKACIJE ZA LŠ 2:2    
ATROMITOS (G), PRIJATELJSKA  0:1    

RIJEKA

SALCBURG (G), KVALIFIKACIJE ZA LŠ 1:1    
ISTRA 1961 (D), PRVENSTVO  2:0     
SALCBURG (D), KVALIFIKACIJE ZA LŠ 0:0    
OSIJEK (G), PRVENSTVO 0:1
DINAMO ZAGREB (D), PRVENSTVO 0:2   

MEĐUSOBNI SKOR

Nikad nisu igrali

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar