Vojvodina ne staje sa ''udarima'' na Mažića!

Pismo predsednika Vojvodine: Mažić pomogao Partizanu triput uzastopno! „Tendenciozno i navijački, da nije njega igrali bismo finale kupa, zahtevamo da nam se više ne delegira“, stoji u obraćanju Dušana Mijića FSS-u i Sudijskoj organizaciji.

Fudbal 17.08.2017 | 10:15
Vojvodina ne staje sa ''udarima'' na Mažića!
Novi udar na Milorada Mažića. Treći u poslednja tri dana. Sa istog mesta - iz Vojvodine.

Najpre se, neposredno po okončanju derbija petog superligaškog kola, oglasio predsednik Nadzornog odbora Dragoslav Vuković, rekavši da je sudija iz Vrbasa „fudbalski bandit“, potom su Novosađani nezadovoljstvo arbitražom na meču sa Partizanom izrazili u formi zvaničnog saopštenja za javnost zatraživši izuzeće najboljeg srpskog sudije, pod kontramerom „izvođenja pionira ako on bude delegiran za njhove mečeve“, da bi talas optužbi stigao i od formalno prvog čoveka kluba - Dušana Mijića.

Predsednik Vojvodine prosledio je na adresu Fudbalskog saveza Srbije i Sudijske organizacije pismo u kome, između ostalog, navodi kako je Mažić na sva tri poslednja okršanja Lala i crno-belih sudio u korist prvaka države i preti da čak igrači kluba sa stadiona „Karađorđe“ neće ni igrati narednu utakmicu ako za nju bude delegiran sudija sa znakom FIFA.

U posed pisma došao je Sportski žurnal i njegova sadržina izgleda ovako.

„Povodom utakmice petog kola Superlige Srbije, u Novom Sadu, između Vojvodine i Partizana, Vojvodina izražava veliko nezadovoljstvo suđenjem Milorada Mažića iz Vrbasa. Pomenuti sudija je tendeciozno i navijački sudio ovu utakmicu, u korist gostujućeg kluba i na štetu Vojvodine.

Na ovoj utakmici sudija nije pogrešio u proceni dosuđivanja kaznenih udaraca, postignutog pogotka i slično, ali zato jeste u mnogo detalja koji ukazuju na to da je svesno i namerno sudio kako bi na taj način bio 12. igrač gostujućeg kluba.

Postignuti pogodak jeste regularan, ali pre toga sudija je propustio da dosudi prekršaj u korist našeg kluba, svesno svirajući nepostojeći prekršaj za Partizan. Tako je postupio više puta i pokazao da nema iste principe i da na terenu nismo ravnopravni.

Vi, koji analizirate suđenje, polazite od činjenice da li je sudija pogrešio kod postizanja pogotka, kaznenog udarca i slično, a niko neće da se bavi stvarima koje mogu da budu bitne za celu igru, a to je da li je sudija pokazao želju da pomogne na bio koji način nekome od učesnika utakmice. Očigledno je da je Mažić bio na strani Partizana.

Nije problem samo poslednja utakmica nego i sve prethodne koje je ovaj sudija sudio Vojvodini protiv Partizana i Crvene zvezde. Poslednje tri utakmice sa Partizanom sudio je Milorad Mažić i uvek je bila ista priča – pomoć Partizanu u svakom pogledu.

Na drugoj utakmici u Kupu Srbije propustio je da dosudi očigledan kazneni udarac za Vojvodinu kada je naš igrač Nikola Trujić bio nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru. Sigurni smo da je takva sistuacija bila na strani Partizana da bi to bio kazneni udarac, a još smo sigurniji da bi na evropskoj utakmici isto tako dosudio kazneni udarac. Možda bi naš igrač promašio kazneni udarac, možda bi Partizan postigao još neki pogodak i prošao u finale Kupa Srbije. To ostaje pitanje, ali sa postignutim pogotkom Vojvodina bi igrala finale Kupa Srbije. Mažić se stavio u položaj da spreči naše fudbalere da na terenu pokažu koliko mogu i koliko vrede.

U utakmici sezone 2016/17, pred kraj prvenstva, kad je Partizan igrao sa Crvenom zvezdom za titulu prvaka mi smo bili kolateralna šteta. Partizan je pobedio sa 1:0, uz prekršaj nad našim igračem koji je napravio strelac tog pogotka (Uroš Đurđević, op. aut.).

Možemo da nabrajamo još neke situacije u kojima nas je Milorad Mažić oštetio, ali za to nema potrebe.

Vojvodina ovim putem zahteva da se Milorad Mažić više ne delegira za naše utakmice, jer nemamo poverenje u njega. U slučaju da Milorad Mažić, ipak, bude delegiran, naša ekipa neće nastupiti, bez obzira na disciplinske posledice. Na taj način želimo da zaštitimo naše igrače, članove kluba, navijače i sve one kojima Vojvodina znači mnogo”.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar