Analiza - LE: Velika dilema Vladana Milojevića!

Kao u Pragu, opet se lomi na krilnoj poziciji, na jednoj strani je vanserijska brzina, a na drugoj marljivost i iskustvo.

Fudbal 17.08.2017 | 09:45
Analiza - LE: Velika dilema Vladana Milojevića!
Kao da je vremenska mašina stala i kao da se pred očima Vladana Milojevića ponavljaju scene i dileme uoči utakmice sa Spartom. Igrači i stručni štab Crvene zvezde krenuli su put Krasnodara, ali šefa  stručnog štaba srpskog vicešampiona mori briga - ili bolje reći slatka dilema - kao da je čelična ptica zaplovila ka Zlatnom gradu gde ga čeka iskušenje na kultnoj Letni. Baš identiččna muka koja bi u slučaju dobrog rešavanja mogla da rezultira grupnom fazom Lige Evrope.

Bilo bi dobro i da se povratku iz Rusije Vladan Milojević oseća, ako ne isto, onda bar približno. To će značiti da su iz Rusije poneli ozbiljno dobar rezultat... Već dugo je izvesno da će tim srpskog vicešampiona izgledati drugačije nego pre dve sedmice. Povreda Branka Jovičića lišila je crveno-bele motoričkih i agresivnih sposobnosti nekadašnjeg člana Amkara, ujedno i rasparala dva tandema koja su počela da se naziru. 

Ovog puta Mičel Donald će u manveru, umesto sa Jovičićem,  igrati sa starim parnjakomDamijanom Le Talekom. A pomeranje Francuza u manevar, jer je procenjeno da je Uroš Račić suviše zelen, imaće za posledicu i drugačiji izgled štoperske linije. Da, Savić - Le Talek je kombinacija koju je otvorila sef početnih uspeha Vladana Milojevića na klupi Crvene zvezde. Udruženim radom sin legndarnog golgetera i Francuz koji je počeo da podseća na višebojca iz prvih beogradskih dana poništili su reputaciju i tržišnu vrednostLafate, Marka Janka i Juliša... Sada će Savić u saradnji sa mladim Babićem imati zadatak da iz ležišta i komfora izbaci Ignjatijeva, a zatim i opasne ofanzivne manevriste poputVandersona, Pereire i Klaesona...

Međutim, to je sve poznato. Glavna briga Vladana Milojevića smeštena je na levom krilu. Baš kao u Pragu. Opet se lomi između Nemanje Milića i Nemanje Radonjića. 

Gledajući principe Vladana Milojevića početna prednost je na strani iskusnijeg đaka omladinske škole OFK Beograda. Pravi timski igrač, marljivi mrav koji će uvek poturiti leđa za dobrobit ekipe. Na uštrb toga da na publiku ostavlja krajnje prosečan učinakMilić je taj koji će da se pobije, da isprati igrača, da savršeno precizno isprati igrača u defanzivi. A Zvezdi je na supermodernom stadionu u Krasnodaru najmanje potreban utisak. Samo goli rezultat. Sve nabrojano je Milićeva prednost u odnosu na nepredvidivog Nemanju Radonjića.

Supersonični Nišlija je prava južnjaka živa vatra koja može da opeče rivala, ali i da sprži prste sopstvenom treneru. Ali ta nepredvidivost, igra brzine koja ne trpi šablone,Nemanju Radonjića čini unikatom. Pokazali su to brojni potezi na početku mandata u crveno-belom dresu, mada je jasno da Radonjić još nije "spustio mušicu". Za šest utakmica u crveno-belom dresu ušao je u četiri kolosalne i dve polušanse. Učinak je nula golova. Na tome mu niko ne zamera u svlačionici i klubu, svesni da transformacija šašavog deteta u muškarca nije tako laka. Niti je tako kratka... Ali može da se ubrza jednom ovakvom utakmicom... Posebno ako Krasnodar počne da gubi niti igre i ostavlja mnogo prostora. Sve će biti nacrtano za Nemanju Radonjića da postane junak.

Jedna precizna lopta Gelora Kange, ubrzavanje kao da je izbačen iz katapulta i beg po levoj strani. Tamo gde je ekipa Krasnodara možda i najtanja. Pitanje je samo da li jeMilojević spreman da prihvati takav rizik i opterećenje prebaci na leđa momka koji je tek prošle godine pomerio karijeru sa mrtve tačke. Dakle, sa ovakvim izazovima se nije susretao, mada je za ovakve i jače izazove rođen, predoređen je  da bude "spejs šatl" koji tu unikatnu crtu može da pokaže baš u Krasnodarovom svemirskom brodu.

Mnogo argumenata i na jednoj i na drugoj strani. I velika dilema Vladana Milojevića. Videlo se to i po poslednjim treninzima tokom kojih je stalno rotirao Milića i Radonjića. Imaće o čemu da razmišlja Zvezdin strateg tokom tročasovnog leta za Krasnodar.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar