Đurđević: U glavi mi je samo Liga Evrope!

Napadač Partizana nada se da će biti spreman za Videoton, a sve što se tiče eventualnog odlaska u inostranstvo prepustio je menadžerima.  Đurđević: O odlasku ne brinem ja, već menadžeri.  Najbolji strelac Partizana Uroš Đurđević kaže da se ne opterećuje odlaskom iz Humske, istakavši da o tome brinu njegovi menadžeri, a ne on.

Fudbal 16.08.2017 | 19:15
Đurđević: U glavi mi je samo Liga Evrope!
Uroš Đurđević nametnuo se Olimpijakosu dobrom igrom i golom u revanšu u Pireju, pa je odmah posle te utakmice počelo da se piše o njegovom transferu u redove grčkog prvaka.

Ipak, Partizanov golgeter kaže da odlazak trenutno nije ono o čemu razmišlja.

"Nisam opterećen odlaskom, o tome brinu moji menadžeri. Razmišljam samo kako da pomognem ekipi da se plasira u Ligu Evrope, jer nam je to zajednički cilj", izjavio je Đurđević za "Sportski žurnal".

On je zbog lakše povrede propustio gostovanje Vojvodini, ali od utorka se priključuje treninzima i nada se da će biti spreman za četvrtak uveče, kada se od 21.00 igra prvi meč plej-of runde kvalifikacija.

"Videoton je odlična ekipa, na čelu sa sjajnim trenerom Markom Nikolićem, koji nas dobro poznaje. Uz to nećemo imati podršku navijača. Očekuje nas težak posao ali verujem u saigrače i da smo sposobni da ostvarimo prednost pred revanš u Mađarskoj",jasan je Đurđević.

Dvadesettrogodišnji centarfor ovog leta je zatresao mrežu pet puta na osam utakmica Superlige i kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prema izvorima iz Grčke, Olimpijakos je spreman da stupi u konkretnu akciju i dovede Đurđevića, pod uslovom da eliminiše Rijeku i plasira se u elitno kontinentalno takmičenje.

Prethodnih nedelja pisalo se da je grčki Olimpijakos, koji je eliminisao crno-bele na putu ka Ligi šampiona blizu dovođenja Uroša, a tamošnji mediji spekulisali su o cifri od 2.500.000 evra.

Đurđevića nije bilo u sastavu ekipe koja je minimalnim rezultatom porazila Vojvodinu u Novom Sadu u nedelju, pošto se treninzima priključio tek u utorak, posle udarca u mišić koji je dobio u porazu od Voždovca.

"Priključio sam se ekipi na treningu u utorak, nadam se da ću biti spreman za meč protiv mađarskog predstavnika. Jako sam teško preživeo utakmicu. Najbitnije je da smo osvojili tri boda jer nam je bilo izuzetno važno da pobedimo uoči evropskog ispita".

Momak koji je u međuvremenu debitovao i za reprezentaciju nada se da će biti spreman za prvi okršaj u borbi za Ligu Evrope, kada u četvrtak u praznoj Humskoj bude gostovao Videoton – sa Markom Nikolićem na klupi, a Markom Šćepovićem i Dankom Lazovićem na terenu.

"Videoton je odlična ekipa na čelu sa sjajnim trenerom. Marko nas dobro poznaje, a bićemo uskraćeni i za podršku navijača. Očekuje nas dakle, težak posao, ali verujem u saigrače. Sposobni smo da napravimo dobar rezultat u prvoj utakmici i sa prednošću dočekamo revanš u Mađarskoj", zaključio je Đurđević.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar