Sjajan posao Viljareala - stigao Karlos Baka!

Karlos Baka stigao je na pozajmicu u Viljareal, saopštio je španski klub.

Fudbal 17.08.2017 | 20:45
Sjajan posao Viljareala - stigao Karlos Baka!
Dogovor je potvrđen na zvaničnom tviter profilu "Žute podmornice", a Kolumbijac će nositi broj devet.

Viljareal je Milanu za pozajmicu platio 2,5 miliona evra, uz mogući otkup od 15,5 miliona na kraju sezone.

Baka će zvanično biti predstavljen u četvrtak, a u klub iz Španije stiže pošto se ne nalazi u planovima Vinčena Montele.

Za "Rosonere" je odigrao 78 utakmica, a za to vreme je postigao 34 gola.

Karlos Baka ponovo je na mestu uspeha! U ligi gde je dostigao igrački vrhunac i postao među najtraženijim golgeterima Evrope. Ali Baka nije na kraju završio u Sevilji ili Atletiko Madridu, već je zadužio prepoznatljivu žutu opremu Viljareala!

Milan se rešio otpisanog Kolumbijca i otvorio prostor za dolazak Nikole Kalinića, čiji transfer iz Fjorentine bi trebalo da bude zatvoren jako brzo, što će u završne dve sedmice ostaviti mesto za brutalan finiš prelaznog roka i sve izvesniju kupovinu Pjer Emerika Obamejana ili Andree Belotija!

Karlos Baka je stavio tačku na prilično turbulentno poglavlje, gde je bio i na vrhu, ali i na dnu. Navijači su ga voleli, ali je kod Uprave, a posebno trenera Vinčenca Montele imao često nerešen status. Zbog toga je transfer bila jedina realna opcija za Baku, posebno jer je dolaskom prebogatih kineskih investitora otpočelo novo poglavlje na San Siru. Gde zaKarlosa Baku nije bilo mesta. 

Zato mu je utehu pružio ambiciozni Viljareal, nošen željom da i od ove jeseni ozbiljno pomrsi račune najmoćnijim klubovima Španije. Žuta podmornica je Baku dovela na jednogodišnju pozajmicu i za istu će platiti Milanu 2.500.000 evra. U sporazumu dva kluba stoji i da će Viljareal imati mogućnost da Baku otkupi za 15.500.000 evra, ali se nije obavezao da mora da izdvoji toliki novac, ni po kojem osnovu. 

Baka je na Madrigal stiže kao unapređena verzija Roberta Soldada, odnosno na mesto centarfora od koga se mnogo više očekuje. Španski stil fudbala mu savršeno odgovara, imaće Pabla Fornalsa i Robeta Sorijana da ga „hrane“ loptama, dobru podršku u Nikoli Sansoneu, ali i konkrenciju u Sedriku Bakambiju i Enesu Unalu.

Sve je spremno za Bakin novi početak.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar