Hese umjesto u Violu, otišao u Stouk!

Igrač Pari Sen Žermena Hese Rodriges sezonu 2017/18. provešće na pozajmici u Stouku, saopštio je premijerligaš.  Hese skrenuo ka Ostrvu! Španski napadač trebalo je da iz Pari sen Žermena pređe u Fiorentinu, ali je završio u Premijer ligi.  Stoukova ozbiljna ofanziva: Prvo iz Barse, onda iz Bajerna, pa sad i Realov bivši špic! Hese "prevario" Fjorentinu i došao na pozajmicu do kraja sezone iz PSŽ-a, Hoselu u Njukaslu.

Fudbal 17.08.2017 | 17:00
Hese umjesto u Violu, otišao u Stouk!
Španac je u PSŽ stigao prošlog leta iz Real Madrida za 21 milion funti, ali je odigrao samo 14 utakmica pre nego što je prosleđen na pozajmicu u Las Palmas.

"Nije imao najsrećnije periode u Parizu, ali on je još mlad i željan da ostavi dobar utisak u Premijer ligi", rekao je izvršni direktor Stouka Toni Skols.

Hese (24) je došao u Real sa 14 godina i bio je deo "kraljevskog tima" koji je 2014. i 2016. godine osvojio Ligu šampiona.

Prethodno je trebalo da pređe u Fiorentinu, koja je skoro pa sve dogovorila sa ovim krilnim napadačem, međutim Hese se odlučio za Premijer ligu i Stouk.

Hese Rodrigez (24) prošlog leta je potpisao petogodišnji ugovor sa Pari sen Žermenom, ali je posle neubedljivih nastupa u prvom delu sezone odmah prosleđen Las Palmasu na pozajmicu.

Kako ni tamo nije oduševio, klub sa Kanarskih ostrva odlučio je da ne iskoristi opciju permanentnog transfera i Hese se ponovo obreo na "Parku prinčeva", gde pored mnoštva superstarova (potencijalno i Kilijana Mbapea) nije mogao da se nada većoj minutaži.

Zato je odlučeno da i narednu sezonu odigra negde kao pozajmljen igrač i mada je inicijalno Fiorentina bila u prvom planu, nekadašnji junior i prvotimac Reala završio je u Premijer ligi, u ekipi Stouka!

"Za Heseom je vladala velika potražnja kada je PSŽ stavio do znanja da će ga pustiti na pozajmicu. Oduševljeni smo što je izabrao nas", rekao je glavni operativac Toni Skols.

Priliku da debituje Rodrigez će imati već u subotu, kada "grnčari" dočekuju Arsenal.

Na nekadašnjem stadionu "Britanija", koji se sada zove "bet365", imaće društvo Bojana Krkića. Na platnom spisku Stouka trenutno su još dvojica Španaca, ali Hoselu ovih dana treba da potpiše za Njukasl, dok se Mark Munijesa vratio u domovinu, da na pozajmicu igra za novog prvoligaša Đironu.

Nije gotovo dok se ne potpiše. Mislili su čelnici Fjorentine da imaju Hesea Rodrigeza, posao se činio gotovim, čak se i Pari Sen Žermen saglasio da pusti krilnog napadača u Seriju A, međutim... U poslednji čas javio se Stouk i ugrabio Španca.

Klub sa stadiona Britanija potvrdio je jutros da je doveo 24-godišnjeg fudbalera na pozajmicu do kraja sezone, posle čega će se on vratiti na Park prinčeva, gde za njega - realno - nije bilo mesta ni pre dolaska Nejmara, a pogotovo ne sad kad je potpisao Brazilac.

„Od trenutka kad mu je PSŽ stavio do znanja da će ga pustiti na pozajmicu, Hese je bio naša želja. Oduševljeni smo što je izabrao da pređe u Stouk. U Parizu nije imao baš najbolji period karijere, ali je i dalje mlad, željan da ostavi trag u Premijer ligi. Njegov pedigre govori sam za sebe, biće sjajno pojačanje za naš tim“, rekao je Toni Skols, izvršni direktor Potersa.

Hesea je peti novajlija na Britaniji ovog leta. Pre njega stigli su Bruno Martins Indi iz Porta, Daren Flečer iz Vest Broma, Džoš Timon iz Hala i Erik Maksim Čupo Moting iz Šalkea. Sa Heseom u timu, Mark Hjuz trenutno ima na raspolaganju nekadašnje fudbalere Barselone (Ibrahim Afelaj, Bojan Krkić), Bajerna (Džerdan Šaćiri) i Real Madrida (Hese).

Hese je u Stouk stigao istog dana kad je Mark Hjuz prodao drugog Španca - Hoselua - još jednom, Rafaelu Benizetu. Hoselu je tako postao šesto pojačanje Njukasla ovog leta, u poslu vrednom 5.500.000 evra.

Napadač je potpisao ugovor do 2020. godine.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar