SIPA privela više lica u Brčkom

U okviru akcije koja je počela u ranim jutarnjim satima, uhapšeno je više osoba, a vrše se pretresi na nekoliko lokacija na području Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona.

Bosna i Hercegovina 16.08.2017 | 15:39
SIPA privela više lica u Brčkom
Po nalogu Tužilaštva BiH, više desetina policijskih službenika SIPA-e i policije Brčko distrikta BiH od ranih jutarnjih sati se nalaze na terenu gdje se vrše pretresi i hapšenja osumnjičenih za krivična djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga član 195. KZ-a BiH.

Na terenu se nalaze tužilac i istražilac iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji koordinišu rad i aktivnosti policijskih službenika na terenu, navodi se u saopštenju iz Tužilaštva BiH.

Meta akcije su osumnjičeni sa područja Brčko distrikta BiH, koji su pod istragom da su kao organizovana kriminalna grupa vršili krijumčarenje i dalje rasparčavanje i prodaju veće količine opojnih droga na području BiH, među kojima su heroin, kokain i marihuana.

Prema prikupljenim dokazima opojna droga je na područje BiH, odnosno Brčko distrikta, krijumčarena uglavnom sa područja Republike Srbije, a osumnjičeni su bili učesnici u daljem krijumčarenju i narko-dilerskoj mreži prema BiH i inostranstvu, stoji u saopštenju.

Nakon izvršenih pretresa i lišenja slobode osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima, odnosno mjerama zabrane.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH i susjednim zemljama, učestvuje u aktivnostima u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga.

Izvor: N1

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Omerta

16.08.2017 14:12

A Maoča sta je tamo SIPO?

ODGOVORITE
Name

Bosanac

16.08.2017 15:28

Ti sa svojih osam osnovne.

Name

mioš

16.08.2017 15:34

Nemoj preskakati terapijuKakve veze ima Maoča sa hapšenjem dilera droge ??????????????????

Name

Goga

16.08.2017 16:02

De nam ti reci kad si tako pametan!

Name

Leko

16.08.2017 15:52

Daj samo saznati koga su uhapsili dali one kokosare ili velke zverke iz krugova narko bosova.

ODGOVORITE
Name

Srbo

17.08.2017 14:48

Maoca puna droge i zla.