Zvezda: Ako ode Boaći, stiže Stojiljković?!

U slučaju da Ričmond Boaći napusti Crvenu zvezdu, na Marakanu bi mogao da stigne Nikola Stojiljković.  Opcija za Zvezdin napad: Stojiljković na zajam, pa otkup od 500. 000 evra! Ako ode Ričmond Boaći, zamena je spremna

Fudbal 17.08.2017 | 16:00
Zvezda: Ako ode Boaći, stiže Stojiljković?!
Prethodnih dana pojavile su se informacije da sjajnog Ganjanina, najboljeg strelca crveno-belih, žele bundesligaši i premijerligaši, a dosta toga zavisi i od ishoda dvomeča sa Krasnodarom u četvrtoj, plej-of rundi borbe za Ligu Evrope.

Boaći je najboljih strelac najmasovnijeg evropskog takmičenja sa sedam pogodaka na šest mečeva, dok je u novoj sezoni Superlige dva puta bio precizan.

Ipak, kako god da se situacija razvijala, iz Crvene zvezde su indirektno poručili da Boaći može da ide samo u slučaju velike, rekordne ponude.

S druge strane, nekadašnji član Partizana, koji je stasao u omladinskoj školi Rada, i povremeni reprezentativac Srbije nastupa za Bragu od 2015. godine – kada je stigao iz Čukaričkog, gde ga je trenirao upravo Vladan Milojević, za nešto manje od miliona evra.

Za portugalski sastav sakupio je 81 nastup i zabeležio 24 pogodaka uz šest asistencija, a trenutna vrednost na tržištu mu je 3.000.000 evra.

Momak koji je četiri puta oblačio dres Srbije nije u planovima trenera Abela Fereire, a u Beograd bi se najverovatnije vratio na pozajmicu.

Ričmond Boaći i Aleksandar Pešić u konkurenciji za meč s Krasnodarom. Obojica produktivni s početka sezone. Prvi na međunarodnoj, drugi na srpskoj sceni. A do kraja prelaznog roka, napad Crvene zvezde mogao bi da pojača - Nikola Stojiljković (25).

Povremeni reprezentativac Srbije (doduše, nije se našao na poslednjem spisku selektora Slavoljuba Muslina) izgubio je status prvotimca u Bragi, koja gleda kako da ga se reši i prema pojedinim najavama, čelnici portugalskog kluba su ga ponudili i crveno-belima.

S tim da sam Stojiljković, prenosi Sportski žurnal, ima ponude iz Nemačke (ranije tokom leta dovodio se u vezu s grčkim velikanima Panatinaikosom i PAOK-om) i u ovom trenutku je neizvesno gde će nastaviti karijeru. Ako to bude Crvena zvezda, onda će presudnu ulogu u realizaciji posla imati činjenica da je strateg tima s Marakane Vladan Milojević presudno uticao na uzlet Nikole Stojiljkovića. Po dolasku iz Rada, u zimu 2013, blesnuo je upravo pod Milojevićevom komandom, za dve i po sezone postigao 31 gol za Brđane, posle čega je prodat Bragi za obeštećenje od 700.000 evra.

Ugovor mu važi do 2022. godine, ali na stadionu Kamenolom na njega ne računaju kao prvu opciju. U prednosti su Ahmad Hasan, Erik Moreno i Dijego Soza. U takvim okolnostima,Stojiljkoviću je jasno stavljeno do znanja da traži novu sredinu. Bude li to Crvena zvezda onda je reč o jednogodišnjoj pozajmici. Pretpostavlja se da bi po njenom isteku srpski klub mogao da otkupi njegov ugovor za 500.000 evra.

Sve ovo pod jednim veoma bitnim uslovom. A to je prodaja Ričmonda Boaćija. Napadač iz Gane blista ovog leta, već je postigao devet golova na osam utakmica, za njega postoji veliko interesovanje (moskovska Lokomotiva, kao i bundesligaši Hanover i Hofenhajm) i ukoliko bude prodat zamena bi, po svoj prilici, mogao da bude upravoNikola Stojiljković.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar