Gilfi Sigurdson najskuplja ''Karamela'' u istoriji!

Everton je postigao dogovor sa Svonsijem o transferu veziste Gilfija Sigurdsona za 45 miliona funti (50 miliona evra).  Everton dobija "svog" čoveka! Svonsi posle višenedeljnog natezanja pristao da proda reprezentativca Islanda.

Fudbal 17.08.2017 | 22:30
Gilfi Sigurdson najskuplja ''Karamela'' u istoriji!
Svonsi je prošle sezone obezbedio opstanak u Premijer ligi, a Sigrudson je postigao devet golova i imao je 13 asistencija.

Reprezentativac Islanda će u sredu obaviti lekarske preglede u Liverpulu, posle čega bi trebalo da potpiše ugovor.

Ako se transfer ostvari, 27-godišnji Sigurdson će biti najskuplji igrač u istoriji Evertona. Za sada je to Romelu Lukaku koji je 2014. godine za 31,8 miliona funti došao iz Čelsija.

Svonsi je u julu tražio 50 miliona funti za Sigrudsona, nakon što je odbio 40 miliona od Lestera, a sličnu ponudu odbio je i od Evertona, koji više od godinu dana pokušava da dovede Islandjanina.

Sigurdson je u maju rekao da ne pokušava da napusti klub, a propustio je turneju po SAD i prijateljsku utakmicu sa Birmingemom zbog "spekulacija oko transfera".

On je postigao 30 golova sa Svonsi otkako se 2014. godine vratio u klub posle dve godine u Totenhemu.

Everton je u letnjem prelaznom roku doveo Vejna Runija, Majkla Kina, golmana Džordana Pikforda, dosadašnji transfer rekorder, Devija Klasena i Sandra Ramiresa.

Klub je napustio napadač Romelu Lukaku, koji je za 75 miliona funti prešao u Mančester junajted, a trener Ronald Kuman rekao je da bi i Ros Barkli mogao da napusti Gudison.

Menadžer Evertona Ronald Kuman napokon će dobiti igrača koga je pokušavao da kupi celo leto, pošto je sa Svonsijem postigao dogovor o transferu veznog igrača Svonsija Gilfija Sigurdsona za 45 miliona funti, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Reprezentativac Islanda prošle sezone je postigao devet golova i 13 puta asistirao saigračima, pa je bio najzaslužniji što je Svonsi obezbedio opstanak u Premijer ligi.

Reprezentativac Islanda u sredu će obaviti lekarske preglede u Liverpulu, a onda potpisati ugovor.

Sigurdson (27) će postati najskuplji igrač u istoriji Evertona, mnogo ispred aktuelnog rekordera Romelua Lukakua, koji je 2014. godine za 32 miliona funti došao iz Čelsija.

On je dao ukupno 30 golova za Svonsi, otkako se 2014. vratio u klub posle dve godine u Totenhemu.

Everton je u ovom prelaznom roku doveo Vejna Runija, Majkla Kina, golmana Džordana Pikforda, Devija Klasena i Sandra Ramiresa.

Lukaku je za 75 miliona funti otišao u Mančester junajted, a Gudison park bi mogao da napusti i Ros Barkli.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar