Milojević: Da budemo ''pravi'' Srbi u Rusiji!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević kaže da veruje u svoje igrače i da mogu da izbore povoljan rezultat u Krasnodaru u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope.  Ekipa Crvene zvezde odletjela je za Krasnodar, gdje je u četvrtak od 19 časova po našem vremenu očekuje važan duel sa istoimenim ruskim timom.

Fudbal 16.08.2017 | 16:45
Milojević: Da budemo ''pravi'' Srbi u Rusiji!
"Očekivanja su velika, idemo u goste izuzetnoj ekipi, svesni smi uloga. Dobro smo se spremili, igrači su motivisani i ono što javnosti mogu da obećam je da ćemo se truditi. Respektujemo Krasnodar, ali verujemo u sebe", rekao je Milojević pred poletanje za Rusiju.

Milojevića ne zavaravaju slabiji rezultati Krasnodara u ruskog prvenstvu jer, kako naglašava, predstojeća utakmica biće potpuno drugačija.

"Trudićemo se damo sve od sebe, imamo plan, tu je i faktor protivnika. Krasnodar je ozbiljan tim, skup stranaca, ali prilagodićemo se. Ispred nas su dva zahtevna meča".

On je kazao da ima startnih 11 igrača za meč, ali nije želeo da prognozira rezultat.

"Najbitniji su mi moji igrači, svaki od njih mora da ima automotivaciju da zna da igra za Zvezdu, navijače i da bude pravi predstavnik Srbije u Rusiji".

Prema njegovim rečima nada se nastavku dobrih rezultata i igara, posle niza od osam pobeda u svim takmičenjima.

"Imamo kontinuitet igara i ono što radimo. Ne možemo da idemo sa razmišljanjem da damo gol pa šta bude", zaključio je trener Zvezde.

Krasnodar - Crvena zvezda!

Prvi meč plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope igra se u četvrtak od 19.00, uz direktne prenose na RTS i Areni sport 1, a crveno-bijeli će pokušati da ostvare povoljan rezultat i ostanu neporaženi i u sedmom meču kvalifikacija za Ligu Evrope.

Do sada su izabranici Vladana Milojevića eliminisali Florijanu sa Malte (3:0, 3:3), kazahstanski Irtiš (1:1, 2:0) i Spartu iz Praga (2:0, 1:0).

"Očekivanja su uvijek velika. Idemo u goste jednoj stvarno dobroj ekipi, ali svjesni smo uloga. Dobro smo se pripremili i mogu da obećam zvezdaškoj javnosti da ćemo pokušati da igramo kao uvijek do sada. Poštujemo protivnika, ali ga se ne plašimo. Idemo u Rusiju da damo sve od sebe", poručio je Vladan Milojević u srijedu ujutru sa aerodroma "Nikola Tesla", prije ukrcavanja u čarter za Krasnodar.

Domaćin je posljednje tri sezone bio redovan učesnik grupne faze Lige Evrope i uvijek stizao korak dalje nego prošli put.

U sezoni 2015/16 prošao je u 1/16 finala tog takmičenja, a proljetos u osminu finala, gde je ispao od Selte. Ipak, Krasnodar ovog ljeta ne igra previše ubedljivo. Kod kuće je u tri utakmice ruskog prvenstva zabilježio samo jednu pobjedu.

"Svaka utakmica je priča za sebe, posebno što je ovo drugo takmičenje i ulog je ogroman. Sigurno je da će i njihov pristup biti drugačiji nego u tim prethodnim mečevima", oprezan je Zvezdin šef struke.

"Idemo da igramo, da se borimo, pa ćemo vidjeti kakav će biti rezultat. Želim da imamo kontinuitet dobrih igara. Raduje me što smo u seriji i dajemo mnogo golova, ali ne možemo da idemo tamo sa nadom da ćemo dati gol, a pozadi šta bude. Želim da moji igrači budu motivisani i svjesni da igraju za Zvezdu, njene navijače i da predstavljaju Srbiju".

Milojević ima na raspolaganju sve prvotimce, osim Branka Jovičića, koji je prije 10 dana ozbiljno povrijeđen u okršaju sa Čukaričkim. Kao i pred svaku utakmicu, vizija startnih 11 postoji, ali...

"Ima još detalja koji mogu da utiču na konačan izbor", završio je Vladan Milojević.

SPISAK PUTNIKA

Damir Kahriman, Milan Borjan, Filip Stojković, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Srđan Babić, Dušan Anđelković, Milan Rodić, Uroš Račić, Damjan Le Talek, Mičel Donald, Nenad Milijaš, Gelor Kanga, Rikardinjo, Nemanja Milić, Slavoljub Srnić, Nemanja Radonjić, Luka Adžić, Ričmond Boaći, Aleksandar Pešić.

Jedini trening na stadionu Krasnodara crveno-bijeli će odraditi u srijedu uveče, od 20.15 po našem vremenu.

LIGA EVROPE 2017/18

Dvomeč Zvezde i Krasnodara daće jednog od 22 učesnika Lige Evrope iz kvalifikacionog dela. U žrijebu grupne faze naći će se i 10 timova eliminisanih u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, kao i 16 timova koji su se direktno plasirali iz domaćih liga i kupova.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar