SP - Trenutak odluke: „Zmajevi“ napadaju Slovačku!

Košarkaška reprezentacija BiH danas u Bratislavi (18. 00) igra protiv Slovačke vrlo važnu utakmicu pretkvalifikacija za SP.

Košarka 16.08.2017 | 15:15
SP - Trenutak odluke: „Zmajevi“ napadaju Slovačku!
Nakon poraza od Švedske 88:72 "zmajevi“ moraju pobijediti Slovačku ukoliko žele da zadrže šanse za plasman u kvalifikacije.

U prvom duelu protiv Slovačke odigranom u Jermenijom i Švedskom u borbi za jedno od prva dva mjesta u Grupi A.

"Teško nam je pao poraz od Švedske, ali iz toga moramo izaći jači. Nemamo više vremena da razmišljamo o tome. Pred nama je novi izazov i nova utakmica protiv slovačke, na njihovom terneu i samo smo na to fokusirani. Dobro smo se spremili i nadam se da ćemo izaći kao pobjednici. Učinićemo sve da tako bude“, rekao je bek „zmajeva“ Almir Hasandi za "Dnevni avaz".

Optimista je i novi član beogradskog Partizana, centar Obrad Tomić.

"Ništa još nije izgubljeno. Pred nama su još dvije utakmice iz kojih možemo izaći kao pobjednici i plasirati se u kvalifikacije. Slovačka je dobra ekipa, pogotovo na visokim pozicijama s iskusnim igračima. Spremni smo za meč, trebamo dati maksimum i pokušati ispoštovati zamisli selektora. Nadamo se povoljnom rezultatu“, rekao je Tomić.

Reprezentacija BiH na ovom meču biće bez plejmejkera Aleksa Renfroa koji je poslije meča u Zenici odstranjen iz ekipe zbog nediscipline.

GRUPA A, peto kolo:

Slovačka  - BiH (18.00)

Švedska – Jermenija (19.00)

TABELA: Jermenija 7, Švedska 6, BiH 6, Slovačka 5

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar