Odbornik SNSD-a napustio stranku

Član Glavnog odbora i odbornik SNSD-a u lokalnoj skupštini Doboja, Danijel Gajić, napustio je ovu stranku. On je prije mjesec dana uputio pisma predsjedniku SNSD-a, Miloradu Dodiku, i predsjedniku dobojskog ogranka stranke Urošu Gostiću, kojim ih je obavijestio da dobrovoljno istupa iz stranke.

Republika Srpska 16.08.2017 | 07:40
Odbornik SNSD-a napustio stranku
Ovakvom potezu prethodila je inicijativa Gradskog odbora SNSD Doboj za Gajićevo isključenje.

''Prihvatam inicijativu Gradskog odbora, te shodno tome u skladu sa Statutom SNSD, član 58. svojevoljno istupam iz SNSD-a, stoji u dopisu'', koji je Gajić uputio na adresu stranke.

Naime, do problema je došlo pre gotovo tri mjeseca, kada je Gajićeva supruga Irena saslušana u dobojskoj policiji, u okviru istrage o navodnom ucjenjivanju visokih funkcionera SNSD iz Doboja.

Poruke su dobijali potpredsjednici Gradskog odbora, Dragan Kurtinović i Srećko Rekanović, te odbornik ove stranke u Skupštini Doboja ,Vojislav Rađa. Kurtinović je tada izjavio kako mu je SMS porukama najprije traženo hiljadu, a ubrzo potom 5.000 KM kako na društvenim mrežama ne bi izašla priča o tome da je nasilnik u porodici.

''Moja supruga jeste napravila glupost, za koju nisam znao, ali je isto tačno da je to dobilo kvalifikacije i medijski okvir gde su iznesene neistinite i netačne informacije, zahvaljujući najvažnijim funkcionerima SNSD-a Doboj'', napisao je Gajić Miloradu Dodiku.

Žrtva

On dodaje da je tokom dalje kampanje koje su njegove stranačke kolege povele protiv njega bio žrtva pritisaka, omalovažavanja, ponižavanja i uvreda, te da su ga iz stranke prestali pozivati na sastanke, kao i na klub odbornika u Skupštini.

''Nije mi ovo lako napisati nakon 13 godina, 5 mjeseci i četiri dana provedenih u SNSD-u, u koji sam se učlanio zbog vas'', zaključuje Gajić u pismu Dodiku.

Interesantno je da se lokalni SNSD nije oglašavao o inicijativi za Gajićevo isključenje, već su nakon sjednice krajem juna samo obavijestili javnost kako je nekoliko članova isključeno, među kojima je i Gajićeva supruga Irena.

Šef dobojskog SNSD-a, Uroš Gostić, potvrdio je kako je od Gajića dobio pismo, ali čitavu stvar nije želio komentarisati.

Istovremeno, upućeni u političke prilike Doboja kažu da je izlazak Gajića veliki šamar SNSD-u, koji će uz gubitak jednog od odbornika, u slučaju njegovog prelaska u drugu političku partiju izgubiti i dio glasova.

''Čovjek dva puta uzima odbornički mandat, što ukazuje da ima određenu glasačku mašineriju iza sebe, a SNSD u Doboju je svaki gubitak veliki, ukoliko posmatramo podatke sa izbora'', navodi Cvjetko Udovičić.

Dodaje kako je siguran, iako se vijest o napuštanju SNSD vješto krila u okvirima ove stranke, da su predstavnici drugih partija već otvorili pregovore sa Gajićem. Prvenstveno tu vidi gradonačelnika Doboja i predsednika SDS-a u ovom gradu, Obrena Petrovića.

''I takav transfer odbornika bi bio potpuno prirodan, ali je pitanje da li je Gajić spreman da se upusti u avanturu sa SDS-om'', zaključuje Udovičić.

Danijel Gajić nije želio komentarisati svoje aktuelne poteze, kao ni otkriti kakvi su mu dalji planovi u politici.

Izvor: Blic

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

neso bl

16.08.2017 06:07

Kako dirljivo,citam i placem,predsjednice zbog vas sam se uclanio ali eto malo mi bilo 2 mandata pa smo malo ucjenjivali ljude,pa etoo poslije 3 mjeseca ne spavanja ja cu izaci iz stranke,noga u guzicu i mars(trebalo prije 3 mjeseca)

ODGOVORITE
Name

goga

16.08.2017 07:59

Hoću da poručim omladini da se neučlanjuju u stranke,to ničemu nevodi,samo gubitak sopstvene vrijednosti...

Name

Doboj

16.08.2017 09:58

To ona tvoja zena sto prica da je zavrsila medicinu u Foci.A napustila u 1 godini studija.Pa ima li iko da je posten kod crvenih kmera??

Name

рибар

16.08.2017 20:21

Браво Гого.

Name

Crni

16.08.2017 21:38

Znam ljude koji su u SNSD po 10, 13 godina cekali na posao. Stranka ih drzala toliko u zabludi obecanjima. Zamislite na sta ti mladi ljudi lice danas. Kakvi isprani mozgovi. Pa da su sami ganjali posao bez stranke nasli bi ga za par godina ili skontali da nagule odavdje. Zlo da ne moze biti vece. Ovaj narod u vecini ne zasluzuje bolje.

Name

RE NEŠO BL

17.08.2017 19:02

Nešo! Po ovome što napisa rekao bi da si poštovalac lika i djela onoga kome se ovaj čestiti čovjek obraćao pismom. Kažem čestiti jer je dao bog progledao očima i uvidio da je sve laž sto nam zadnjih 11 godina donese crvena ruža sa 4 latice u znaku krsta. Ovaj gest je svakako za pozdravit, a nikakvo šutiranje sa još lociranjem mjesta "gdje". Mislim da si ovakvim načinom pisanja svojima dao autogol, a SDS-u vjetar u leđa

Name

katastrofa!!!

16.08.2017 06:11

Pa on se jos hvali da je 13.5 godina proveo u lopovskoj sekti, a sto je jos gore - njega kao otpad iz te iste sekte ce spremno preuzeti Obren Pertovic!? To samo pokazuje da su svi oni isti i da se nista ne bi promijenilo i kada bi doslo do smjene vlasti - a, nece je ni biti, jer su ovi u opoziciji jos gori.

ODGOVORITE
Name

MK

16.08.2017 06:24

NEĆE SE GAJIĆ ADAPTIRATI U SDS -u .ČOVJEK DOLAZI IZ STRANKE GDJE JE POZDRAVNA RIJEČ ,REKET, A U SDS ,STOP, KRIMINALU I KORUPCIJI .

ODGOVORITE
Name

neso bl

16.08.2017 06:41

Pa ne igraju bas svi u snsd-u tenis,a borci u sds-u koji se narocito bore protiv kriminala su babalj,cicko,bojo gasanovic,micko micic,obren,a o ratnim o poratnim kadrovima trebalo bi nam malo vise vremena

Name

koLektor

16.08.2017 07:17

Prijatelju, Obren Petrović je po tom pitanju Rafael Nadal! Pozdrav

Name

Па

16.08.2017 07:39

МК баш си смешан па више.од 50% ових у Снсд су дошли из тог поштеног Сдс. Мора да си превише млад те ти је такво мишљење. Све је то иста багра у један једини промил

Name

Da

16.08.2017 07:41

Da, jedino što je na nekim suđenjima Obren malo zaboravan, ono - ni luk jeo ni luk mirisao.

Name

radikal

16.08.2017 09:19

Koja ljiga

Name

TOMAHAVK

16.08.2017 06:47

SNSD-ovci su okoreli u kriminalu, korupciji, nemoralu.Dodik misli da je stranka privatno vlasništvo.

ODGOVORITE
Name

Da

16.08.2017 07:33

To se zna da je milokradova sekta i da on to nikad nikome prepustiti nece!!! Zna da gubi moccc

Name

Umorni Bratuncani

16.08.2017 21:18

Nema više u SNSD -u u Bratuncu skoro niko iz SNSD-a od osnivanja stranke,sad ovu stranku vode oni koji su došli iz SDS-a i radikala i ko zna odakle sve.Pričaju samo o poštenju a Slavica zaposlila muža u Fond zdravstva u Srebrenici sebe smjestila u Fond u Bijeljinu ostavila Bratuncane.Sto je otišla ako je takav humanista i ljekar i bori se za njih.Bori se za svoj licni interes kao i ostali prosipa maglu samo.

Name

Auuu

16.08.2017 07:53

Joj čuj pisma predsjedniku stranke,zbog tebe sam u stranci Milorade,ljubavi moja,zeljo moja.Hocu još,još,još vlasti para,hoće i moja zena.Mars .Zato nam je ovako kako nam je .

ODGOVORITE
Name

Brle

16.08.2017 15:37

Svaki put kada citam komentare, rasplacu me ovi iz SNSD, sta oni sve istrpe, to nije vise moguce.

ODGOVORITE
Name

nino ninić

17.08.2017 14:57

Pazi zabrinutog pogleda u Vulićeve! Možda se u dogledno vreme i sama dobrovoljno isčlani iz SNSD-a. Ipak su oni tandem, (bili)? hahaha, a da li su i dalje, pitanje je sad :)

ODGOVORITE
Name

neso bl za RE ZA NESO BL

18.08.2017 07:16

Ja jesam postovalac svoga predsjednika i njegovih djela,nisam od snsd-a dobio nista, niti iko od moje porodice,ovaj "cestiti covjek i drugi "cestiti ljudi"poput tihomira gligorica,slobodana stanica pisu pisma predsjedniku i pljuju po njemu i stranci,a na konto stranke su dobili posao,karijere,meni je jasno da i u snsd-u ima svakakvih,ali i to ce se ocistiti,a sto se tice tog vjetra u ledja sds-u,i to ste djelimicno u pravu,vjetar ce ih odnijeti poslije izbora 2018,nestace i raspasce se,(micic,sarovic),pozdrav

ODGOVORITE
Name

RE RE ZA NEŠO BL

18.08.2017 10:31

Gospodine! Ohrabren sam kulturom vaše pisane riječi u odnosu na gospodina koji je me izazvao da komentarišem ona šutanja nekoga ko je 13 godina izdangubio u snsd-u. Kad kažete da ste "poštovalac" ja kao vjerovatno dosta steriji od vas to poštujem i vjerujem da ste ponosni zbog potpisanog Prudskog sporazuma (selo u blizini Odžaka) poštujete i to što je Jasenovačka građa koju Srbi zapadne slavonije u pogromu zvanom "Bljesak" mukom spasiše i povjeriše Banja luci na čuvanje, a ON je isporuči dalje u Ameriku, a ova Zagrebu, umjesto da je sve fotokopirano poslano, a originali sačuvani kod nas. Dalje nisam ekonomista pa ne bi pisao o promašajima u ekonomiji koji su nas doveli ovdje gdje jesmo. Eto, poštovati nečije djelo znači i sve pobrojano u gornjem tekstu ko zna čega sve još? A što se tiče SDS-a? Preživi on i Ešdauna i razne vjetrove i oluje. Preživjet će i ovu. U kom obimu? Živi bili pa vidjeli