LŠ: Liverpul, CSKA i Apoel na pragu grupne faze!

Apoel zgazio Slaviju za deset minuta! Kakav lob Aloneftisa! FCSB odoleo usred Lisabona i odigrao 0:0! Hof je zelen za Crvene, Liverpul zakoračio u Ligu šampiona! Kakva nesreća za Sulejmanija i Bojse. . .  Hofenhajm platio skupu cenu, sva sreća sveta uz CSKA.

Fudbal 15.08.2017 | 23:00
LŠ: Liverpul, CSKA i Apoel na pragu grupne faze!
Mušema se ponovo zavijorila u Nikoziji, a lepršaće i u grupnoj fazi Lige šampiona! Tako bar deluje posle prvih utakmica plej-ofa za elitno takmičenje, gde je Apoel zgazio prašku Slaviju i slavio rezulatom 2:0!

Kolika je razlika između kiparskog i češkog klupskog fudbala možda najbolje potvrđuje činjenica da je Apoelu bilo potrebno svega uvodnih deset minuta utakmice kako bi stigao do rezultata koji gotovo da garantuje overavanje ulaznice za grupnu fazu i ozbiljan priliv novca! 

Kod oba pogotka prste je umešao Ebesilio, kome nije bilo teško da u dve vrlo dobre akcije pošalje upotrebljive lopte saigračima i natera ih da se proslave protiv nemoćnih čeških crveno-belih.

Prvo je Igor de Kamargo pronašao put do gola, kada je posle kornera s leve strane odlično utrčao pravo u peterac protivnika, iskoristio pospanost odbrambene linije i postavio desnu nogu kako bi loptu sproveo do mreže.

Nisu gosti iz Praga stigli ni da se oporave od početnog šoka, a već su bili u totalnom nokdaunu! Opet je Ebesilio konstruisao akciju i onda prepustio pozornicu Efstatiosu Aloneftisu, koji je pokazao da i u 34. godini života ima vic i maštu za pravu fudbalsku majstoriju. Odnosno, lob udarac koji bi vrlo lako mogao da završi na televizijskim špicama i, bez sumnje, može da konkuriše za najlepši potez poslednje eliminacione faze.

Moralni pobednik večeri je FCSB! Posrnuli rumunski gigant pretrpeo je žestok pritisak nasred stadiona Žoze Alvalade u Lisabonu, ali je uspeo da se izvuče protiv napadački orijentisanog Sportinga, uprkos tome što je završnih deset minuta utakmice odigrao bez Mihaja Pincilija, koji je pocrveneo posle drugog žutog kartona. Ono što je mnogo važnije jeste konačni rezultat utakmice, a on glasi - 0:0.

Sporting je udarao iz svih oružja, napadao FCSB praktično svih 90 minuta, iako se gost iz Bukurešta nije isključivo branio. Ali, rezultat na semaforu nije se menjao. 

Pomalo neverovatno deluje, ali FCSB je dobrim delom utakmice bio i ravnopravan protivnik Sportingu, zbog čega je možda i više zaslužio ovakav ishod, koji garantuje i najavljuje žustru borbu za Ligu šampiona u revanšu.

Biće ludnica. 

Liverpul se vraća pevajući iz Nemačke. Sa pobedom od 2:1 koja je velika kao kuća s obzirom na razvoj situacije na terenu i činjenicu da ga očekuje revanš pred svojim navijačima. Hofenhajm je platio skupu cenu neiskustvu i promašajima...  Liverpul je sa dva individualna poteza rešio pitanje pobednika, a verovatno i plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Dao je Hofenhajm sve od sebe da prvi put zaigra u elitnom rangu kontinentalnog fudbala, predstavio se u dobrom svetlu, igrao dobro, ali i pokazao da je zelen za timove Liverpulovog kalibra. Sa dva gola minusa pred put na Enfild, Hofenhajm je otpisan i cpolako može da se sprema za igranje u Ligi Ebvrope.

A ko zna šta bi bilo da je Andrej Kramarić iskoristio penal u 12. minutu...

Hofenhajmu je pripao start meča, bio je ofanzivniji i bolji rival. Sudija je jednom oprostio penal Lovrenu posle igranja rukom, ali drugi put nije posle prekršaja nad Gnabrijem. Kramarić je preuzeo odgovornost i opalio penal kao poečtnik. Po sredini gola?! Što je bio lak plen za Minjolea...

Propuštena šansa malo ubila entuzijazam domaćih i dala krila gostima koji su do voiđstva došli majstorskim golom Aleksandra Arnolda iz salobodnog udarca u 35. minutu. Posle toga je sve bilo lakše za Redse.

Neiskusni Hof se unervozio i izgubio prepoznatljivu igru, a Liverpul je čekao i dočekao šansu za još jedan fatalan udarac. Ovaj put, uz mnogo sreće. Milner je centerirao posle kontranpada, a lopta je zakačila Nortvajta taman toliko da promeni smer i završi pod prečkom Baumanovog gola.

Ipak, bilo bi nepravedno da se Liverpul vratio kući sa 2:0. Zaslužio je Hofenhajm da postigne gol i uspeo je u 88. minutu. Rezervista Ut je pobegao Lovrenu i postigao gol kakve-takve nade pred revanš na Enfildu. U nadoknadi vremena je Hubner imao sjajnu šansu glavom za izjednačenje. Hofenhajm je platio ceh neiskustvu i promašajima, a teško je očekivati da će Liverpul prokockati ovakvu prednost u revanšu. Šansu u timu Liverpula je u finišu meča dobio i naš Marko Grujić koji je zamenio Manea u 89 minutu.

Poput Hofenhajma, sreće nije imao ni domaćin u Bernu. Jang Bojs je zaslužio pobedu nad CSKA, a na kraju je u nadoknadi vremena doživeo minimalan poraz - 0:1. Moskovljani su uz mnogo sreće uspeli da se spasu poraza i da čak na kraju trijumfuju tragikomičnim autogolom Kasima izvuku sa remijem bez golova pred revanš u Moskvi.

Miralem Sulejmani je bio neuhvatljiv za odbranu Armejaca večeras. bežao im je kako je hteo, ali mu je nedostajao završni udarac. Sjajnu igru je devalvirao skupim promašajima. Samo u prvom poluvremenu je mogao da postigne tri gola! Jednom je tukao iznad prečke, a dva puta nije uspeo da zahvati loptu glavom kako je trebalo u idealnim pozicijama. U nastavku je Akinfejev spasavao Armejce ispred pokušaja Oroa, Bertonea i Sulejmanija, da bi u nadoknadi vremena Kasim postigao neverovatan autogol. 

PLEJ-OF LIGE ŠAMPIONA - prvi mečevi

Utorak:

Karabag - Kopenhagen 1:0 (1:0)
/Madatov 25/

APOEL - Slavija Prag 2:0 (2:0)
/De Kamargo 2, Aloneftis 10/

Hofenhajm - Liverpul 1:2 (0:1)
/Ut 87 - Aleksandar-Arnold 35, Milner 74/

Sporting Lisabon - FCSB 0:0

Jang Bojs - CSKA Moskva 0:1 (0:0)
/Kasim 90+2ag/

Sreda:

20.45 Bašakšehir - Sevilja
20.45 Seltik - Astana
20.45 Hapoel Ber Ševa - Maribor
20.45 Napoli - Nica
20.45 Olimpijakos - Rijeka

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar