Konte digao ruke od Sandra! Sad ide po...

. . . Sautemptonov paket od 98. 000. 000 evra! Čelsi mora pod hitno da nađe pojačanja!

Fudbal 16.08.2017 | 23:10
Konte digao ruke od Sandra! Sad ide po...
Otvaranje Premijer lige pokazalo je da u Čelsijevoj odbrani duvaju opasni vetrovi! Doduše, Barnlijevo gaženje aktuelnog engleskog šampiona u prvih 45 minuta susreta na Stamford Bridžu bio je značajno uslovljen i (prestrogim) isključenjem Gerija Kejhila, ali... To ne umanjuje činjenicu da su Čelsiju pod hitno potrebna nova defanzivna rešenja i da sama kupovina Antonija Ridigera nije dovoljna. 

Zato je, šuška se Ostrvom, Antonio Konte rešio da finiš prelaznog roka posveti kupovini Sautemptonovog defanzivnog paketa Van Dajk - Soareš! Čelsijev novi pokušaj da angažuje Aleksa Sandra iz Juventusa doživeo je krah, a iako Konte nije odustao od Brazilca iz redova Stare dame, doveden je u situaciju da mora da gleda druga rešenja. A jedno je upravo Sedrik Soareš. 

Već pomenuti meč protiv Barnlija pokazao je i koliko je Čelsi ranjiv kada na desnom boku nema Viktora Mozesa i da za njega trenutno nema pravu zamenu. Talentovani Ola Ainajoš nije spreman za tako veliki zalogaj. Zato je fokus i usmeren na Soareša. 

Mada se još čeka potvrda relevantnijih izvora, pominje se da bi Sautempton bio zadovoljan i ponudom od 15.000.000 evra za osvajača Evropskog prvenstva sa Portugalijom. S napomenom da bi uprava Sautemptona najviše želela da zadrži sastav i ne dozvoli preteranu prodaju najvećim klubovima u Engleskoj. 

Ali, problem predstavlja Virdžil van Dajk, koji i dalje ne odustaje od ideje da napusti Sent Meriz i karijeru nastavi u Liverpulu ili Čelsiju. Mada vodeći ljudi kluba pokušavaju na sve načine da ubede Holanđanina da mu je najbolje da ostane, on želi novi iskorak i da bude konkurent za titulu sa novim timom. 

Zato je Čelsi spreman da ponudi čak 98.000.000 evra za Sautemptonov dvojac, a Kontese nada da bi ova suma mogla da zadovolji apetite rivala sa juga Engleske. 

Pitanje je, doduše, kako bi Konte uspeo da uklopi veliki broj štopera, jer bi u konkurenciji imao Luiza, Kejhila, Ridigera, Kristensena, Aspilikuetu i, eventualno, Van Dajka. Jedno od rešenja mogla bi da bude selidba Aspilikuete na levi bok, gde bi se omaleni defanzivac borio sa Markosom Alonsom za minute. Ali, tu bi Čelsi rešio još jedan veliki problem, pošto ni Alonso nema konkurenciju na levoj strani terena. 

Čekamo da se nešto desi...

Izvor: moozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar