LŠ je na dohvat ruke Karabagu!

Tim iz Azerbejdžana pobedio Kopenhagen i ima priliku da sledeće nedelje u revanšu napravi istorijski uspeh.  Azerbejdžan u transu - Karabag na korak od Lige šampiona! Domaćin slavio sa 1:0 na stadionu Tofik Bahramov.

Fudbal 15.08.2017 | 20:30
LŠ je na dohvat ruke Karabagu!
Karabag je na korak od Lige šampiona!

Prvak Azerbejdžana imaće priliku da napravi veliki uspeh ukoliko za sedam dana u Danskoj, protiv Kopenhagena, sačuva 1:0, prednost koju je stekao na stadionu Tofik Bahramov u Bakuu.

Kopenhagen...

Dancima u kvalifikacijama za Ligu šampiona ide po principu toplo-hladno, a sada je situacija ponovo "ledena".

Ekipa Stalea Solbakena imala je problema i protiv Žiline, kasnije ju je namučio Vardar, a sada će put preko elite tražiti opet iz minusa.

Strelac pobedničkog gola bio je Mahir Madatov u 25. minutu.

Prepun stadion u glavnom gradu Azerbejdžana pao je u delirijum kada je Južnoafrikanac Dino Ndlovu pogodio stativu, posle snažnog udarca sa preko 20 metara, a odbitak u mrežu smestio napadač Karabaga.

Uroš Matić i Andrija Pavlović bili su u početnoj postavi danske ekipe, s tim što je srpski napadač zamenjen u 74. minutu. Zanimljivo, Kopenhagen je i od prvaka Makedonije izgubio prvi meč 1:0, a u revanšu je ubedljivo pobedio 4:1.

Karabag je tri godine uzastopno učesnik grupne faze Lige Evrope, dok u elitnom takmičenju nikada nije igrao...



Korak bliže istoriji! Azerbejdžanski Karabag pobedio je u Bakuu danski Kopenhagen sa 1:0 u prvoj utkmici plej-ofa za Ligu šampiona. Do sada nijedan klub iz Azerbejdžana nije bio tako blizu elitnom evropskom društvu i, prema prikazanom, sigurno je da će Kopenhagen u revanšu sledeće nedelje na svom terenu imati težak posao.

Doduše, danski šampion se u ovim kvalifikacijama već jednom našao u sličnoj situaciji, pošto je u prethodnom kolu izgubio od Vardara u Skoplju sa minimalcem, pa je bio ubedljiv u Kopenhagenu.

Večeras na stadionu Tofik Bahramov u Bakuu domaćin je bio znatno bolji rival i čak je mogao da dođe do ubedljivije pobede. Jedini pogodak na utakmici postigao je Mahir Madatov koji je natrčao na odbitak posle udarca Dina Ndlovua i zakucao loptu u mrežu.

Upravo je Ndlovu propustio još jednu dobru priliku za pogodak, a u drugom poluvremenu velike probleme gostima zadavao je Mičel.

Liga šampiona, plej-of

Utorak
Karabag - Kopenhagen 1:0 (1:0)
/Madatov 25/

20.45 APOEL - Slavija
20.45 Hofenhajm - Liverpul
20.45 Sporting Lisabon - FCSB
20.45 Jang Bojs - CSKA Moskva

Sreda
20.45 Seltik - Astana
20.45 Hapoel Ber Ševa - Maribor
20.45 Bašakšehir - Sevilja
20.45 Olimpijakos - Rijeka
20.45 Napoli - Nica

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar