Stiglo pojačanje: Feldin sleteo u Beograd!

Veliko pojačanje Crvene zvezde Džejms Feldin stigao je u Beograd gde su ga sačekali predstavnici kluba.

Košarka 15.08.2017 | 19:30
Stiglo pojačanje: Feldin sleteo u Beograd!
Poznati košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović najavio je početkom avgusta "transfer leta" za Crvenu zvezdu.

Regionalni i državni šampion angažovao je američkog beka (29, 193) Džejmsa Feldina, koji je postao peto pojačanje crveno-belih ovog leta.

Amerikanac je u utorak doputovao u Beograd, a odmah na parkingu aerodroma "Nikola Tesla" uslikan je u majici novog kluba.

Američki šuter postaće važna napadačka opcija ekipe Dušana Alimpijevića, posle sezone u kojoj je sa Panatom osvojio "duplu krunu" i igrao plej-of Evrolige. U takmičarskoj 2016/17 prosečno je postizao 6,7 poena na 33 utakmica najjačeg evro takmičenja.

Njegov ugovor sa Zvezdom trajaće do 2019. godine!

Američki košarkaš potpisao je dvogodišnji ugovor s crveno-belima, a u sredu posle obavljenih lekarskih pregleda priključiće se ekipi, koja je pripreme započela 7. avgusta.

Feldin je prošle sezone prosečno beležio 6,7 poena, dve asistencije i 1,6 skokova po meču u Evroligi. Sa Zvezdom bi mogao da potpiše dvogodišnji ugovor.

Amerikanac je u Evropu stigao 2010, a osim za PAO igrao je još za Breogan, Fuenlabradu i Kantu, a kratko je bio i u Portoriku

Uzbuđen sam što sam napravio veliki korak u mojoj karijeri. Dolazim u klub sa dugom istorijom i jedva čekam da zaigram. Igraću pred sjajnim navijačima i u vreloj atmosferi, što sam već iskusio u OAKA dvorani. Drago mi je što im priliku da vidim razliku između dve zemlje, Panatinaikosa i Zvezde, u lepom gradu", rekao je Feldin, a prenosi grčki Novasport.

Američki košarkaš dodao je da se pomalo osećao čudno što je prešao u Crvenu zvezdu.

"Mnogo sam poruka dobio na društvenim mrežama, bilo mi je i čudno kada sam sliku sa dresom Crvene zvezde stavio na Instagram. Sve je to deo posla, moraju da razumeju navijači Panatinaikosa kada dođem u Atinu. Odluku sam doneo zbog moje budućnosti. Ne mogu osećanja da stavim ispred moje budućnosti".

Već po dolasku na aerodrom i pošto se susreo sa čelnicima kluba Feldin je pokazao veliko interesovanje za dešavanja u novom klubu.

"Kako napreduju treninzi? Kako izgleda tim", upitao je Feldin i već je bilo jasno da sa nestrpljenjem očekuje da se pridruži saigračima.

"Morao sam malo da pričekam stvari jer sam ih baš puno poneo".

Reprezentativac Dominikanske Republike istakao je da je veoma uzbuđen što dolazi u Crvenu zvezdu.

"Veoma sam uzbuđen što sam došao u Crvenu zvezdu. Već imam iza sebe osam godina iskustva u evropskoj košarci i spreman sam za sledeći korak. Istraživao sam o Beogradu, a o navijačima već puno znam i biće sjajno igrati uz takvu podršku. Biću u potpunosti u službi tima i daću sve od sebe, zato sam ovde. Očekuje nas veoma uzbudljiva sezona".

Feldin je potom pričao o navijačima Zvezde sa kojima je imao prilike da se susretne u dresu Panatinaikosa.

"Neverovatno je igrati košarku u atmosferi kakvu prave Zvezdini navijači. To su sigurno najbolji navijači u Evropi. Uzbuđen sam što ću svake nedelje igrati u takvoj atmosferi", zaključio je Amerikanac.

Feldin se potom uputio u hotel ’’Crown Plaza’’ gde se smestio i otišao na zasluženi odmor nakon dugog puta koji je vodio od Sjedinjenih Američkih Država, preko Grčke, sve do srpske prestonice.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar