Autobus zamalo završio u Vrbasu

Petoro djece iz Omladinskog fudbalskog kluba "Sport tim" iz Banjaluke povrijeđeno je kada je mini-bus firme "Žak turs", koji ih je prevozio sa turnira u Jajcu, udario u zaštitnu ogradu i u stijenu pored puta u kanjonu Vrbasa kod Mrkonjić Grada.

Republika Srpska 15.08.2017 | 12:58
Autobus zamalo završio u Vrbasu
Nesreća se desila u subotu uveče  u mjestu Surjan, a u autobusu je bilo 16 osoba. Povrijeđeni su D. K, A. M, Đ. S, N. Lj. i J. P. i pomoć im je ukazna u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci. Iz ovog centra su saopštili da je D. K. zadobio teže povrede, a ostali lakše.

''Pacijent D. K. je primljen sa teškim povredama i operisan je. Njegovo stanje je trenutno stabilno, ali će radi daljeg liječenja i praćenja ostati  u Klinici za dječiju hirurgiju. Pacijenti A. M, Đ. S, N. Lj. i J. P. su upućeni na kućno liječenje'', rekli su iz UKC RS.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad potvrđeno je da se nesreća dogodila u subotu oko 16 časova u mjestu Surjan.

''Do nesreće je došlo kada je vozač mini-busa "folksvagen krafter" M. O. (55) izgubio kontrolu nad vozilom. Povrijeđeno je pet lica koji su prevezeni u bolnicu. Obavljen je uviđaj, a  uzrok nesreće biće utvrđen istragom. Više detalja ne možemo da otkrivamo'', rekli su u policiji.

Nezvanično se saznaje da je samo puka sreća spasila omladince Sport tima da autobus u kome su bili ne sleti u Vrbas.

''Vozač nije išao brzo, vozio je oko 40 kilometara na čas.  Put je bio klizav i mokar i vozilo je u jednom momentu proklizalo te udarilo u zaštitnu ogradu s desne strane prema Vrbasu. Zatim se odbilo ka stijeni sa lijeve strane i srećom tu se zaustavilo. Pretpostavlja se da bi mokar kolovoz mogao bi biti uzrok ove nezgode'', kazao je izvor blizak istrazi.

Iz OFK "Sport timu" su potvrdili da se nezgoda dogodila kada su se djeca vraćala sa fudbalskog turnira u Jajcu gdje su osvojila prvo mjesto. Istakli su da ne znaju kako je došlo do nesreće i ne mogu da otkrivaju detalje.

Prevoznik

U preduzeću "Žak turs" čiji je mini-bus prevozio fudbalere OFK Sport tim istakli su da ih je nezgoda šokirala, ali da ne znaju njen  uzrok.

''Svi smo jako potreseni. Ne znamo šta se desilo i kako. Put je bio klizav zbog kiše'', rekli su u firmi "Žak turs".

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ЖИКА Ж

15.08.2017 12:32

ПУТ ЈЕ БИО КЛИЗАВ ЗБОГ КИШЕ? МИНИСТРЕ ПОДНЕСИ ОСТАВКУ. ТРНИНИЋ И ЛУКАЧ, НЕКА СЕ СТИДЕ.

ODGOVORITE
Name

Mg

15.08.2017 14:04

Na tom mjestu je klizav put i kad nema kise. Ima li iko normalan da provjeri sastav i kvalitet asfalta kojim je presvucen taj dio puta. Krivina na tom putu je ista pedeset godina ali samo u zadnjih dvije- tri godine su nezgode svakodnevna pojava.

ODGOVORITE