Svjetski putnik - Andrija Kaluđerović!

"Ostaje možda žal što nisam zaigrao u nekoj od najjačih liga", kaže srpski napadač za MOZZART Sport.

Fudbal 17.08.2017 | 14:00
Svjetski putnik - Andrija Kaluđerović!
Andrija Kaluđerović ima novi klub - Velington Finiks sa Novog Zelanda. Kako saznajemo, potpisao je ugovor na jednu sezonu. Radi se o jedinom novozelandskom klubu koji igra u australijskoj ligi.

Velington je samo jedan od zanimljivih klubova koje je u svojoj bogatoj biografiji ispisao Andrija. Tu su i recimo Peking Guan, Rasing Santander, AEL Limasol, Tun, Brizbejn, Al Šahanija, Žalgiris, Port (Tajland)...

Izbrojali smo sve ukupno 19 različitih klubova sa sve pozajmicama u mlađim kategorijama. Andrija nas zbog toga malo ispravlja.

"Pa dobro, ne računam to što sam išao kao klinac na po jednu, dve utakmice ma pozajmice. Ovako regularno - 12. klub. Nije baš za pohvalu toliko menjati klubove, ali karijera mi se nekako kretala u tom smeru", kaže Andrija kroz osmeh u razgovoru za MOZZART Sport.

Pre dolaska u Velington grao je za Port sa Tajlanda. Nije bio zadovoljan minutažom, dobio je ponudu iz druge zemlje - i prihvatio je.

"Na Tajlandu nisam mnogo igrao u prvom delu sezone, nisam baš bio zadovoljan statusom u ekipi. Dobio sam ponudu Velingtona, pričao sam sa ljudima iz kluba i rekao da želim da idem. Radi se o dobrom klubu, igraju dobar fudbal, želeli su me i odlučio sam se na ovaj korak".

Kako si se snašao na Novom Zelandu?

"Ovde sam tek dva dana. Prošao sam lekarski pregled. Doći ću sada u Srbiju, za šest-sedam dana bi trebalo supruga da mi se porodi", otkriva Kaluđerović radosne vesti.

Kada se pogleda lista klubova za koje je Andrija igrao to je zaista jako šarenoliko. Tu su Kina, Katar, Australija, Tajland, Litvanija...

"Lepa iskustva. Sada kada razmislim to su stvarno lepe stvari, upoznao sam različite zemlje, njihove kulture. Igrao sam sa dobrim igračima, igrao sam protiv dobrih igrača, zahvalan sam na tome što mi je Bog podario. Ostaje možda žal što nisam zaigrao u nekoj od ovih najjačih liga, liga petice, ali dobro. Zadovoljan sam".

Kakva su ti očekivanja kada je Novi Zeland u pitanju.

"Voleo bih da ostanem ovde, da se malo skrasim. Radi se o dobrom klubu, jedinom novozelandskom koji se takmiči u australijskoj ligi, gde sam već igrao. Sezona kreće 7. oktobra".

Možda ti Novi Zeland bude srećan kao našim Orlićima koji su tu 2015. godine osvojili Mundijalito?

"Izgleda da ovde cvetaju ruže a-ha-ha".

Da li uspevaš da ispratiš igre Crvene zvezde, čiji si dres takođe nosio u sezoni 2010/2011?

"Uspevam, stalno pratim. Redovno. Imaju dobre rezultate i dobru ekipu ove sezone. Voleo bih da se plasiraju u Ligu Evrope", na prvu će Kaluđerović.

Za kraj, kako procenjuješ šanse crveno-belih protiv Krasnodara (četvrtak, 19 č)?

"Imaju šanse, biće teško, ali posebno su dobre šanse Zvezde kada igra kod kuće", zaključio je Kaluđerović koji naravno dobro poznaje atmosferu na Marakani kojoj je mnogo puta prisustvovao.

Karijeru je počeo 2003. godine, već 14 godina muči golmane širom sveta. Sada sledi epizoda na drugom kraju sveta.

Videćemo kako će se Andrija snaći u novom klubu, ali poznatoj ligi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar