Federer se povukao, Nadal je ponovo najbolji na svijetu!

Španac će od narednog ponedeljka opet biti na vodećem mestu ATP liste.  Federer otkazao Sinsinati, Nadal se vraća na vrh! Švajcarski teniser Rodžer Federer povukao se sa turnira u Sinsinatiju, pa se Rafael Nadal od ponedeljka vraća na prvo mesto ATP liste posle više od tri godine.

Tenis 14.08.2017 | 20:45
Federer se povukao, Nadal je ponovo najbolji na svijetu!
Španski teniser Rafael Nadal će od narednog ponedeljka ponovo biti prvi na ATP listi, pošto se Švajcarac Rodžer Federer povukao sa mastersa u Sinsinatiju zbog povrede leđa.

Trenutno je prvi Britanac Endi Marej, ali se i on povukao sa turnira u Sinsinatiju pošto se nije oporavio od povrede kuka, pa je od narednog ponedeljka, 21. avgusta, na prvom mestu na ATP listi trebalo da ga zamene ili Nadal ili Federer.

Federer se povredio u finalu Rodžers kupa u nedelju, u porazu od Aleksandra Zvereva i neće učestvovati na ovonedeljnom turniru u Sinsinatiju.

Nadal će se vratiti na prvo mesto na ATP listi prvi put od 6. jula 2014. godine.

"Žao mi je što se povlačim sa Mastersa u Montrealu jer sam uvek uživao igrajući ovde. Sinsinati ima neke od najboljih navijača na svetu i svakako će mi nedostajati. Nažalost, povredio sam leđa u Montrealu i moram da odmaram ove nedelje", rekao je Federer, prenosi američki Svet tenisa.

Rafael Nadal se vraća na vrh prvi put od jula 2014. godine, a smeniće Endija Mareja čija je igra od dolaska na prvo mesto bila neprepoznatljiva.

Federer je do sada osvajao Sinsinati sedam puta i nije hteo da rizikuje povredu pred US Open. Na Mastersu u Sinsinatiju neće biti ni Marija koji se povukao zbog povrede kuka, dok je Novak Đoković odranije odsutan zbog lakta.

Izvor: Beta/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar