Pelješki most će se graditi!

Premijer Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas Jelsu gdje je odgovarao na pitanja novinara. Kazao je da se, kad je u pitanju izgradnja Pelješkog mosta, projekt nastavlja bez obzira na najave BiH da neće dozvoliti gradnju prije nego što se riješi pitanje granice.

Region 14.08.2017 | 14:45
Pelješki most će se graditi!

"Vlada je bila sasvim jasna. Ne samo da se projekt izgradnje nastavlja, već smo za njega dobili i bespovratna sredstva. Dijalog sa susjednim zemljama, pa tako i Bosnom i Hercegovinom, da."

"Ukoliko bilo što treba pojasniti našim susjedima, pojasnit ćemo. Ali, tehničke karakteristike mosta omogućuju neškodljivi prolaz svim vrstama plovila koja bi mogla ići prema Neumu", istakao je Plenković dodavši da ne očekuje nikakav međudržavni spor između Hrvatske i BiH oko Pelješkog mosta.

(Dnevnik.hr)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Tex

14.08.2017 12:54

Hoće kad obala od Splita do Herceg Novog bude dio BiH, geografski joj i pripada. Još da se to sredi da pripadne i politički. Radije pravite most prema Trstu, ispred Slovenije, s njima ćete se prije dogovoriti.

ODGOVORITE
Name

mm

14.08.2017 13:54

Majmune nepismeni za Istanbul u jednom pravcu.

Name

@mm

14.08.2017 14:58

Poslije riječi "nepismeni" dođe zarez, mekinjašu krezubi! Za Istanbul možeš samo ti, da obiđeš dedu Erdogana. ❤

Name

@@mm

14.08.2017 16:43

MM је мало нервозан... сви бјеже из Хрватске у ЕУ да ће Босанци и Херцеговци моћи да се ушетају на подручије које "Tex" описује и кажу "Ово је од сада и правно наше". Онда идемо напокон у својој земљи на море!

Name

Tex

14.08.2017 18:32

"MM", što pjeniš? Prvo, hajde što si izjavio da sam majmun, ali kako si mogao reći da sam nepismeni majmun kad si pročitao moj post. Pošto si ga pročitao, to znači da sam ga ja napisao a to znači da nisam nepismen. Iz navedenog se da zaključiti da si ti ustvari jedno obično lupetalo koje nije uzelo tabletu. Ti se u politiku ne razumiješ k'o ni tele u šarena vrata, i zato ću ti je malo pojasniti. Ako ova obala od Splita do Herceg Novog i politički pripadne BiH onda će Hrvati u BiH biti ravnopravni sa Srbima i Bošnjacima, Biće ih daleko više. HDZ se neće više moći žaliti da su im Bošnjaci glasajući za Frontu oteli poslaničke fotelje. A Hrvatska će bez tog dijela obale bar ličiti na državu a ne na kiflu. To sve odgovara Srbima u Hrvatskoj jer će i oni postati ravnopravniji u odnosu na Hrvate kojih sada ima previše pa zato sada mnogi Hrvati odoše iz Hrvatske u NJemačku, sve iz razloga da bi se postigla ta ravnopravnost odnosno jednakobrojnost u Hrvatskoj. Ono što je ključno u svemu tome je da je to sve u skladu sa EU vrijednostima, dakle oni će se složiti kad USA odluči da taj dio obale pripadne BIH. a što se tiče Rusije, u njih se ne uzdaj, Rusija se ništa ne pita. A sad se spremi da čuješ ono što je u pozadini. Oni koji imaju brda novca od nafte neće BiH bez mora. Ili s morem ili ne daju ni pfeninga. Oni koji su na poziciji da odlučuju, poslovni su ljudi, i pragmatični. Dakle dobro dobićete i more, to vam je onda toliko. Rastu zahtjevi, raste i guta. Kad bude došlo do toga da taj dio obale pripadne BiH, Hrvatska će imati oko 500 milijardi EURa vanjskog duga. I oni će se složiti da se taj dug obriše a taj dio obale ode niz vodu. Uz to, kad budu imali manje obale, imaće opravdanje da Slovencima ne daju ni pedlja. I svi će biti zadovoljni, samo ćeš se ti nervirati. A to ti nije ni malo pametno.

Name

ponosniHOS-ovac

20.08.2017 14:09

Hahaha nikad se nenasmija ovoliko cuj da obala bude Bosanska pa vi nemozete 600 meara od centra Sarajeva da donesete neku odluku. Naravno da ce Hrvatska graditi sto hoce na svojoj teritoriji imate ono malo Neuma i to je sve. A da zaboravio sam Neum je Herceg Bosna.

Name

xy

14.08.2017 13:04

Šta ti imaš pojašnjavati. Ne diraj naše i sve je jasno, majmune naduvani. I vazduh iznad našeg komadića mora je naš. Šta si ti mjerio da može "plovilo" proći. Ko je tebe to uopšte pitao.

ODGOVORITE
Name

Neće da

14.08.2017 13:19

Može

ODGOVORITE
Name

Dragutin

14.08.2017 13:26

Pa to je ionako sve hrvatska teritorija...Kakve veze sa Pelješkim mostom ima BiH pogotovo SDA,kada u Neumu nema nijednog bošnjaka???Kakve???Hrvati imaju sasvim legalno pravo da rade kod svoje obale šta god im je volja...Srbi tu ne trebaju da se mešaju,uskoro će se znati dokle je herceg-bosna sve ovo je veliki uvod u to...Podrška Srba hrvatima za herceg-bosnu,time dobijamo i mi Srbi čistu situaciju oko RS-e,jasno je da to mora jednom da se završi,da se zna šta je čije i dokle je?A ne ovako Lud zbunjen?Hrvati treba da izađu sa granicama herceg-bosne,hrvatima je važna hercegovina koja je uz more,ostalo ih ne zanima,jer ih u hercegovini trenutno tamo najviše i ima...Nama Srbima je u interesu očuvanje celovitosti RS-e...Svakom svoje i konačno KRAJ BiH!!!

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

14.08.2017 14:40

Dobro zapazanje, slazem se.. Često prolazim dole, mislim da je to definitivno hrvatska teritorija..

Name

ŽUĆO

14.08.2017 14:56

RE DRAGUTIN,E VALA DRAGUTINE VEĆINA NA OVOM PORTALU TE SMATRA BUDALOM A JA MISLIM DA SI TI BUDALETINA. HRVATI SU BILI I OSTALI USTAŠE, NEKO MANJE A NEKO VIŠE, UGLAVNOM IM JE ZAJEDNIČKO DA MRZE SRBE, A TO ŠTO TVOJ ŠEF MILE ŠURUJE SA NJIMA, GOVORI O NJEMU KAO SRBINU A TI SI EM GLUP EM ZADOJEN SVOJOM SEKTOM PA TO NE MOŽEŠ SHVATITI

Name

TripleB

14.08.2017 17:17

Dragutin je ne informisan. HZHB, je odavno crkla a njenim stopama se kreće i ESPP (čitaj ENTITET S POSEBNIM POTREBAMA, alias RS).

Name

Ne budi kao dragutin

14.08.2017 17:50

Svako svoje gaće može da farba kako hoće i gdje hoće . Ali jedno se zna ! Zna se gdje su granice BiH kao i sa HR i svim ostalim. Ne možeš nikome spriječiti da nosi svoje nacionalno obilježje kao i kako se osjeća . U čitavom svijetu nose ljudi majice i druga obilježja onog koga simpatisu. Ništa tu nije pogrešno . To sto neko nosi šahovnicu na jajima ili guzici ili bilo koje drugo obilježje je njegov izbor. A ti Dragutine šta da kažem : umrijet ćeš a želja ti se neće ispunit .

Name

Dragutin

14.08.2017 21:21

Bošnjaci možete vi da pričate šta god hoćete,doćiće vreme uskoro brzo,kad ćete da bi došli u Mostar,a kamoli u Neum,morati da tražite vizu od ambasade Hrvatske u Sarajevu...Bošnjaci vi o Neumu možete samo da sanjate, koliko je Trst deo Srbije,toliko je i Neum deo BiH???

Name

samir dukic

08.09.2017 02:45

Ne bi trebali

Name

Md.

14.08.2017 14:38

Prolazim evo 10 godina kroz NEUM kada idem na ljetovanje. Srbin sam iz srednje Bosne. Sve im je u kunama, a šahovnica na svakom ćošku jos od Mostara, ako to Izetbegović ne vidi to je njegov problem. I kako sad on moze dole nesto da se pravi vazan.

ODGOVORITE
Name

@Md

14.08.2017 15:25

Ne laži, imam kuću u Neumu i sve plaćam u Konvertibilnim Markama. Kune primaju jer veliki dio Hrvata dolazi u Neum u kupovinu zbog jeftinijih cijena, isto kao i sa primanjem Eura na Crnogorskom primorju. Šahovnica skoro da nema u odnosu na period 2000 gosine, jer bi pocrkali bez gostiju muslimana koji čine 95% ukupnog turizma.

Name

Hrk

14.08.2017 17:14

Neko laže

Name

Нешо

14.08.2017 18:07

Лаже Бошњо...ко ће други. Увијек су лагали и љубили скуте...све ће измислити, и нацију и језик и заставу.....дно дна...

Name

Lazo, Kragujevac

18.08.2017 20:34

Kakve veze ima dali tamo zive Hrvati? To je deo BiH a Hrvatima ako ne valja neka idu za HR. Kada Musliman zivi u Rep. Srp. jel to znaci da je Muslimansko? Hrvati su ko Albanci, smeste se gde hocu pa traze deo teritorije. Malo morgen