"RTRS je najcrnje sredstvo propagande"

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je za frontal. rs da u BiH nema jednostavnih rješenja. "Postoji toliko međusobnih tačaka gdje jedna strana može drugoj zakomplikovati život, da je jedino razumno rješenje, ako se možemo razumom baviti, jeste da nas iz Sarajeva puste da živimo u Republici Srpskoj. Da nam ne osporavaju obilježja, datume i tradiciju, da nas puste da se međusobno takmičimo u ekonomiji, jer će to povući i jednu i drugu stranu. "

Republika Srpska 14.08.2017 | 14:10
"RTRS je najcrnje sredstvo propagande"
"Narodu u Republici Srpskoj je dovoljno da ima garanciju da će postojati Republika, da će imati svoju samostalnost i da će odlučivati sami o sebi. Bošnjacima je potrebno da postoji nešto što se zove BiH. I ona postoji", dodao je Ivanić .

On je naglasio da je prvi i jedini član Predsjedništva BiH, koji ne sjedi zajedno sa predsjednikom Republike.

"To nije mojom voljom, već voljom predsjednika Dodika, koji je smatrao da tamo u Palati nema mjesta za mene. To je politički stav. Od samog mog izbora time je pokazivao kako neće sa mnom da sarađuje. Pravo da vam kažem, u početku mi je to bilo krivo, ne zbog mene, već zbog RS, ali kako vrijeme prolazi moram priznati da se ovdje osjećam prijatnije, samostalnije i slobodnije.

Mislim da je to bilo potpuno nepotrebno. Nisam ni očekivao da bi tako nešto moglo da se desi. Ja ne mogu donositi te odluke, time raspolažu institucije Srpske. Predsjednik, Vlada, Skupština, oni su trebali o tome razgovarati. To što nismo iz iste partije, ne znači da ne možemo sarađivati na ključnim pitanjima. Za ove tri godine koliko sam na ovom mjestu, mislim da sam to i pokazao. Više puta sam prelazio preko svih tih stvari, kada je bila potreba građana", rekao je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić u na početku intervjua za Frontal.rs.

Komentarišući sve izražajniju nacionalnu retoriku predsjednika Dodika , Ivanić je rekao da smatra da nacionalna retorika mora biti prisutna kad za to postoje razlozi.

"Kada je u pitanju ili udar na institucionalnu poziciju Republike Srpske, ili na dostojanstvo naroda, mislim da treba odgovoriti vrlo tvrdo i vrlo jasno, jer me iskustvo naučilo da međunarodna politika udara tamo gdje je najtanje. Dakle tada, a ne svaki dan".

Ivanić je dalje dodao da je smatrao da referendum o Danu Republike nije bio potreban.

"Hoćete da budem iskren? Parada 9. januara je bila nepotrebna. Pomalo i smiješna. Ali, kada je već napravljena, zbog očuvanja digniteta ja sam učestvovao i izveo vojsku."

On je istakao  da ne treba očekivati krupnije udare na Republiku Srpsku.

"Prvo, međunarodna politika je drugačija. Drugo, potpuno je jasno da oko nekih krupnih reformi nema saglasnosti. Aprilski paket, Butmirska inicijativa... sve je to propalo, zato što je ulazilo preduboko u promjenu Dejtonskog mirovnog sporazuma. Imamo tri koncepcije koje se međusobno isključuju, pa bi međunarodna zajednica trebalo da, kao, nametne rješenje. Nema govora da se danas slože i međunarodni faktori."

Ivanić je kao jedan od najvećih problema djelovanja opozicije u Republici Srpskoj naveo funkcionisanje javnog servisa Republike Srpske.

"Mislim da će jedna od ključnih tema od jeseni biti upravo RTRS. Vidljivo je to po opozicionom djelovanju. Ovakav RTRS je najcrnje sredstvo propagande koje sam imao priliku da gledam. Neke večeri u etru će biti primjer za izučavanje zloupotrebe javnog servisa uopšte.

Ja bih sugerisao da se od jeseni ozbiljnije razgovara o toj temi, jer ulazak u izbore sa ovakvom medijskom strukturom jeste davanje legitimiteta unaprijed izgubljenoj bici, i davanje punog političkog legitimiteta takvoj strukturi.

Ivanić nije zadovioljan ni međusobnom saradnjom u Savezu za promjene.

"SzP i na ovim izborima mora nastupiti jedinstvenije, odlučnije, direktnije, jasnije. Ne čekati posljednji trenutak kao što je bio posljednji put, već odmah izaći sa kandidatima. Postoje viđenja po kojima kada se rano izađe sa kandidatima, oni postaju meta pritiska. Ako kandidati ne mogu izdržati da budu meta, onda ne treba ni da budu kandidati. Mislim da je krajnji rok za tako nešto do nove godine".

Ivanić u intervjuu frontalu.rs nije želio da licitira imenima kandidata za funkciju Predsjednika Republike Srpske, ali je rekao da misli da bi to trebalo da bude neko iz SDS-a.

Izvor: Frontal.rs

Komentari / 97

Ostavite komentar
Name

Dragan

14.08.2017 12:26

Ovako govori čovek koji misli svojom glavom i vidi dalje od dnevne politike. Dodik se ponaša kao histerična žena koja stalno ide po komšiluku i priča kako će da se razvede. Prvo je svi sažaljevaju, a kako vreme odmiče počinju je doživljavati kao seosku ludu i njena priča postaje predmet sprdnje. Razdruživanje je ozbiljan proces. Slovenci i Hrvati su na njemu decenijama, u tišini, radili. Kada su sve konce imali u svojim rukama, krenuli su u projekat. Dodik radi suprotnu stvar i veoma je opasan po RS. Konstantnom pričom o otcepljenju gomila neprijatelje, a na tom polju nikad ništa konkretno nije uradio, sem što je jačao BiH. Nažalost, SDS je u pasivnoj poziciji, a to je bio kohezioni faktor srpskog naroda. Danas im se dešava nekakav Mektić i slični trećeligaši.

ODGOVORITE
Name

Gile

14.08.2017 12:36

KAKAC JE CILJ HVALITI SE NEUSPJEHOM?

Name

Радмило

14.08.2017 12:48

Ми морамо извући све бенефите које нуди садашња ситуација, па онда можемо и самостално маневрисати.

Name

popara

14.08.2017 15:18

...."Bošnjacima je potrebno da postoji nešto što se zove BiH" Jadan si ti Mladene i onaj ko te izabrao!!!!Kad dobijas 5000 km od "nesto sto se zove BiH onda ti nije krivo,e jado jadni.

Name

Jad

14.08.2017 16:07

Ovako govori čovjek samo pred izbore. Kad ga narod izabere onda postaje PAPAK .

Name

Re Gile

14.08.2017 16:49

E de nas ti pametnjakoviću malo prosvjetli pa nam reci šta je uspjeh i šta nije konkretno tačno što je čovjek rekao?

Name

fiore

14.08.2017 17:59

Dragane, ovo je jedna od ozbiljnijih i realnijih analiza trenutne pozicije, koju sam imao prilike da čitam u poslednje vreme. Bravo! Verujem da si profesionalac a ne amater.

Name

Budimo realni

14.08.2017 18:12

PDP i SZP su rasadnik papaka SNSD je kupio sve osim ljudi iz GO svih partija SZPa. Stoga opozicija ne postoji.

Name

Re popara

14.08.2017 18:29

Pa samo za vas postoji tzv beiha vise nizakoga.I sta ti nije jasno? Moras bit svjestan da idu pare I iz Republike Srpske za institucije tzv beiha.vi morate biti svjesni da vise nikad bosna nece biti ko sto je bila.svidjelo se to nekom il ne.25 % je vole ostali je ne dozivljavaju.I moze biti jos 50 god vako da se neko tjera na silu da voli sto nikad necei pomoci.rat je bio vise nema povjerenja niko u nikog.

Name

Dragan pravi

14.08.2017 19:01

RTRS je jedina tv kuca koja objektivno informise javnost cast BN-u i ATV-u i nije u redu da se ova kuca naziva najcrnjim sredstvom propagande kako ju je nazvao clan predsjednistva BIH iz republike srpske gospodin Mladen Ivanic ako je tu recenicu tako izgovorio neka mu bude na cast....

Name

@ RE popara

14.08.2017 19:40

citat :"Pa samo za vas postoji tzv beiha vise nizakoga.I sta ti nije jasno? Moras bit svjestan da idu pare I iz Republike Srpske za institucije tzv beiha.vi morate biti svjesni da vise nikad bosna nece biti ko sto je bila.svidjelo se to nekom il ne.25 % je vole ostali je ne dozivljavaju" Koliko pametnjakoviću imaš pkole, prva dva osnovne ti je plafon, ti u jednoj rečenici konstatuješ nepostojanje BiH a u istoj sam sebe demantuješ AHAHHAHAHHAHHA kaže "Pa samo za vas postoji tzv beiha vise nizakoga."...a onda u sledećoj rečenici :))) hehhehe "Moras bit svjestan da idu pare I iz Republike Srpske za institucije tzv beiha" ???? BiH ne postoji a onda u sledećoj rečenici entitet RS djelimično finansira "nepostojeću ali ipak takozvanu" BiH....e jadničak polupismeni. Bosnu i Hercegovinu voli i doživljava kao svoju jednu i jedinu domovinu najmanje 60% stanovništva, građana. Većina u Brčko ditriktu BiH takođe, Kada se na tih 60% to što ti misliš da planine i šume čuvaju nečiju domovinu samo kazuje koliki je tvoj koeficijent inteligencije bijedno nizak, tvoj mozak je dobro zakržljao, ustvari ti imaš u glavi takozvani mozak :)))

Name

Za re re popara

14.08.2017 20:03

Medjede prvo Procitaj sta si piso pa pricaj o nekom skolovanju.dalje u Republici Srpskoj niko ne voli tu tvoju beiha.dalje vidim kako je I hrvati vole.vidila smo kako se sprdaju sa vasom himnom.cuj 60%.to opet vjerujes u bakirove bajke da 60 %gradjana vole beiha.ti si na veliki drogama daljegdje sam ja reko da postoji beih kao drzava.majmune uzmi terapiju pod hitno.

Name

Za@re popara

14.08.2017 20:21

Po ovome se vidi da imas 2 razredna osnovne skole I knjige za 3 razred.uci malo srpski jezik.mani se nekog nepostojeceg kojeg ti hoce nametnut

Name

gordi

14.08.2017 12:26

Ovo je budući predsjednik RS.

ODGOVORITE
Name

Komedija

14.08.2017 17:11

Prosperitet se nastavlja

Name

Julio

14.08.2017 17:24

Jeste, ako ga Bosnjaci podrze, kao sto su ga podrzali u utrci za srpskog clana Predsjednistva BiH.

Name

re Julio

14.08.2017 18:24

Stvarno ti Bošnjaci podržaše i onakav kapacitet "faktički" neprođe . Kakav moraš biti bolesnik da žališ šro neprođe "faktički" ali s obzirom šta je napravila kao "premier" sad i ja žalim što nije prošla.

Name

Re Julio

14.08.2017 18:27

Pa smetaju li ti bosnjaci koji podrzavaju sektu i znas li u koliko opstina u RS su SDA i SNSD zajedno na vlasti?

Name

re Julio

14.08.2017 18:33

Bošnjaci će na sledećim izborima birati dvije ključne pozicije: predjednik RS-a i član predsjedništva BiH iz RS-a. Tačno je da je Ivanić ušao u predjedništvo bošnjačkom podrškom na izborima i to je bila dobra odluka.

Name

Dunja

14.08.2017 19:31

Objektvno, mislim da ce Cvijanoviceva biti nova predsjednica. Mada se nadam da ce dobiti dobrog kandidata kao vicesampiona.

Name

veslač

14.08.2017 12:27

Priče, priče, priče, pričaj, pričaj ........Ima li kraja veslanju u prazno?Puka demagogija i teoretisanje.Zna li neko od vas nešto konkretno uraditi za građane ili čekate da se svi iselimo i da vi ugasite svjetlo?Revolucija je jedini spas!

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

14.08.2017 12:45

Slažem se, ni ja mu ne vjerujem, radi samo za sebe, dao je Kristal banku za 1EUR.

Name

Grga

14.08.2017 12:58

Nemojte tako, oni koji nesto konkretno proizvodno ili slicno urade nema ih nigdje, a oni koji imaju kao ovakvu dobru pricu su na vrhu.

Name

Podržavam ekonomiju

14.08.2017 14:35

Kada ste čuli da osim Ivanića druga dva člana pričaju o takmičenju u ekonomiji.Bakir samo ponekad a njegova priča o 100 hiljada zaposlenih je čista budalaština.Ali nisu Ivanić i Izetbegović ti koji trebaju da unapređuju ekonomiju.To su vlade entita i savjet ministara

Name

Mrcevci

14.08.2017 15:09

KOJU GLUPOST LUPETATE .PRODATA JE PROPALA BANKA ZA 1 KM ALI KUPAC BANKE JE ZAJEDNO SA BANKOM KUPIO NJENE DUGOVE I VISE SE NE SJECAM KOLIKI SU BILI .KMERI DA SU BILI PETNI PRODALI BI I ONI PA DANAS MOZDA NE BI IMALI DVE PROPALE BANKE VEC BI IH NEKO OPORAVIO.

Name

VRS rep Banjaluka

14.08.2017 15:31

A imas mozga imalo tako nesto nebi komentarisao prodaju banke za jedan €, Ti si sekta crvena i takvi nepismeni ljudi i podrzavaju Milokrada!!! Unistili ste par banaka u RS i jos vam je jedna pred propadanjem, zalosno je da propadne banka koja nosi ime Republike Srpske, Kupovinom banke za 1 €, kupac preuzima sva dugivanja koje je banka imala i mora je dokapilizovati, ali posto ste vi iz snsd a ograniceni to vi nerazumijete!!! Sta znaci prodati banku za 1€

Name

Re Banjaluka

14.08.2017 16:52

Pojma ti nemaš.A kome ti vjeruješ ovima što opljačkaše i uništiše banke.I dok je takvih kao što si ti i treba da nas pljačkaju i uništavaju.

Name

VRS rep BL

14.08.2017 18:01

Pa ti kritikujes Ivanica sto je prodao kristal banku za 1€!!! Jesi li tako napisao ??? Pa sto ovi sad nisu prodali ove dvije propale banke za dva evra ??? Da su prodali !!! te banke bi i dalje radile, nebi radnici ostali bez posla!!! jer bi kupac banke uzeo sva dugovanja na sebe, a ova nesposobna i korumpirana vlast hoce ekonomski da unisti RS.

Name

Кобац

14.08.2017 12:46

Предсједниче, све сте управу, само још да пометемо 2018. и правац у ЕУ.

ODGOVORITE
Name

Linda

14.08.2017 19:33

BiH ce u EU kad današnji tinejđeri postanu dede, realno.

Name

Milena

14.08.2017 12:52

Vala dosta je njegove demagogije, ništa konkretno nije uradio evo 20 godina.

ODGOVORITE
Name

KONDOR

14.08.2017 13:48

MILENA GRIJESITE, JESTE ZA SEBE. SAMO PITANJE JEL ZA NAROD?

Name

cups

14.08.2017 16:09

Vise je uradio nego Dodik otkako se bavi politikom.

Name

re Milena

14.08.2017 20:31

Mladen Ivanić je pravi gospodin. Profesor je, ekonomista, inteligentan, brani srpske interese, ne pjeva pod šatorima pred izbore,ne psuje, ne galami, ne vrijeđa novinare, nije baja, ne može ga niko kupiti - nije papak, cijenjen je od stranih ambasadora, ne mrzi komšije Bošnjake i Hrvate, cijeni sagovornike, pokušava dijalogom da riješi probleme. On je pravi čovjek, ali mi Srbi volimo krkane i kriminalce, pa nam zato dobro ide.

Name

BOBA

14.08.2017 12:53

IVANIĆ JE NEKOLIKO PUTA REKAO DA U OVOM AMBIJENTU SE NE MOŽE NIŠTA URADITI. OPET SJEDE NIKO NE DAJE OSTAVKU. ŠTA KOGA BRIGA KONSTATACIJE SU JEDNO A DJELA DRUGO. PREMA TOME NIKO NE MA DOBRO DJELO .SVI SU LOCIRANI I ČEKAJU BOLJU POZICIJU. MOJE MIŠLJENJE.

ODGOVORITE
Name

Kosta

14.08.2017 12:54

Od svih srpskih predstavnika u zajednickim organima na vlasti,ovaj politicar daleko najbolje razumije drugu stranu,politicko Sarajevo.Ako je posten ,priznace da doskora nije ovako dobro razumio njihovu poziciju i sta oni hoce.Puno je naucio od kako je na ovoj poziciji.Drugi nasi politicari tamo uglavnom fantaziraju.Moje misljenje.

ODGOVORITE
Name

Ja Pa ja

14.08.2017 13:04

Bili ste mahove zrno svi sad narodni heroji

ODGOVORITE
Name

Istok

14.08.2017 13:11

Bravo Ivanicu institucijo!

ODGOVORITE
Name

Zapad

14.08.2017 18:14

Koja institucija? Zavod za mentalnu higijenu Sokolac?

Name

Mitar

14.08.2017 13:25

Najobicniji demagog.

ODGOVORITE
Name

Mito Bekrija

14.08.2017 13:28

Ovaj me podseca na jedan lik iz crtanih kad sam bio dete a zvao je se Gicko Prasic stvarno je simpatican to samo majka moze da voli

ODGOVORITE
Name

Mito

16.08.2017 21:04

Ne vređajte. Sve se može reći sa istim efektom ali biranim riječima.

Name

ZALOSNO

14.08.2017 13:30

O CEMU VI PEDI ESDAUN NIJE KRIV ZA EKONOMSKI KOLAPS ILI BANKROT RS IVANICU TI NA NEKI NACIN I PODRZAVAS DODIKOVO RAZARANJE RS,PONIZAVANJE NARODA U RS, OD BAHATE POLITIKE SSNSD,

ODGOVORITE
Name

Dumine

14.08.2017 13:32

Priče, priče, priče bez kraja i konca. Ma Mladene pusti više to Dejtonom je regulisana RS i Federacija i okrenite se poslu i resavanju problema Za početak se ugledajte na Mirka Sarovica koji radi u interesu poljoprivrednika, stocara mlekara i td. Gospodin je profesionalac i svima je dobro a ti si do juče bio Komunistički omladinac a danas nas štitis. Od koga je to srbstvo ugroženo?

ODGOVORITE
Name

Re dumine

14.08.2017 15:34

Ugledaj se na Mirka sredi zeni posao u BiH institucijama i uzivaj.

Name

re re dumine

14.08.2017 16:58

...I ugradi se u posao sa jabukama, mlijekom, mesom....

Name

šojić

14.08.2017 13:33

I meni je što nisam postao kapetan na belu lađu..

ODGOVORITE
Name

srbija

14.08.2017 13:34

Ovaj covek mora biti clan pedsednistva i ovaj mandat..boljeg nema trenutno

ODGOVORITE
Name

Crna Gora

14.08.2017 18:15

Vodi ga kuci.

Name

pitanje

14.08.2017 13:41

Ima li jos iko normalan u rs, neki normalan politicar da ne prica gluposti da bi se odrzao na vlasti?

ODGOVORITE
Name

re

15.08.2017 13:00

Pa ima,Mektic.Takve vi volite.A zna se i zasto.A ovoga Ivanica cete napadati vise nego i samoga Dodika.Vec ga je M.Ceric napadao.A znamo izasto.

Name

Damir

14.08.2017 13:42

Osim te vještine, moj je osjećaj da Dodik zaista nekad vjeruje da je njegova istorijska obaveza da možda sruši BiH. No, ja mislim da je to prevelik rizik u ovom trenutku, jer ni Srbija zbog svoje pozicije na Kosovu i Metohiji ne bi bila u prilici da to podrži, a da ne pričamo o nekim drugim međunarodnim okolnostima. Svinjoglavi u ovom trenutku nije siguran da može da podjeli BiH, zato će on sačekat neko bolje vrijeme. Znamo mi svinjoglavi da su svr srbi četnici, ti si samo umotan u fin celofan. Ipak izdaju te ove male izjave, al one opet pokažu da svi srbi imaju istu genpcidnu namjeru kao sratko smradić i dalabu dabić

ODGOVORITE
Name

viola

14.08.2017 18:42

Damire nema jaro tu nikakve velike tajne. Mi čekamo da se razdružimo kao slovenci hrvati česi slovaci i ostali kulturni narodi evrope. U ovom trenutku to ne ide baš lako ali već u sledećem pa pa ćao. Odosmo u porodicu evropskih naroda jer sa nazadnjacima kao vi ne želimo nazad u aziju. Na toj liniji ćemo se razdvojiti. Samo da prođe euforija oko ugroženih bošnja tipa heljp baznija a prolazi polahko. Na ruku nam ide i što prave ovi vaši divljaci širom sveta.

Name

@viola

14.08.2017 19:23

Nema nikakvog razdruživanja, postoji dejtonski mirovni sporazum i on je okvir za naredni 150 godina, sve izvan toga znači nova oluja.

Name

Dragan M

14.08.2017 13:43

Dobro znam kako je to bilo prije deset, petnaest godina, kako sam izabran predsjednika vlade. Danas se Republika Srpska prihvata kao nešto što je normalno. "Pritisci na Srpsku i institucionalne odnose unutar BiH danas su mnogo manji nego što su to bili ranije. Dijelom je to promjenom međunarodnih okolnosti, a jednim dijelom je to naše djelovanje. Jedne grupe koja je vješto znala koristiti međunarodne institucije." Dragi Mladene...da niste Vi mozda doprinijeli tome? To je gotovo iskljucivo Dodikova zasluga jer je imao kicmu, za razliku od ostalih. Mislim da ste cestit covjek, intelektualac, ali Vas politicki kapacitet je limitiran.Sjecam se kada ste kao premijer najavljivali ekonomske reforme i ... otisli.

ODGOVORITE
Name

Re. Dragan M.

14.08.2017 16:11

Gdje ti živiš jadan bio.

Name

Bravo

14.08.2017 18:16

Bravo Dragane korektno i istinito.

Name

RE DRAGAN M

14.08.2017 19:57

Šta je bilo prije 10-15 godina, ko još pamti? Slučajno se malo kao kroz san sjećam skupštine u Bijeljini 1998, prije 19 godina kad je prvi parlamentarac Dragan Kalinic čekićem označio kraj te sjednice i zahvalio se prisutnima. Malo za tim je taj isti čekic uzeo potpredsjednik skupštine Hadži Jovan Mitrovic nastavio zakonski zaključenu sjednicu, on zna po čijem nalogu? U normalnim zemljama završenu sjednicu može zakazati potpredsjednik po ovlaštenju predsjednika što se tada nije desilo. Hoću da kažem da je tad izvršen DRŽAVNI UDAR na legitimne institucije RS. Eto tako nam dođe Mile prvi put za premijera sa samo 2 poslanika. On i pokojni Nenad Baštinac. Onima koji su zaboravili nije s goreg da se podsjete

Name

BBC-RTRS

14.08.2017 13:44

Nisam znao da imamo tako mocan javni medijski servis, makar bio i pristrasan. Ivanicu, zar nisi bio na RTRS prije 20 dana kod onog Mate i to sat vremena ?

ODGOVORITE
Name

blbl

14.08.2017 13:46

Jadni smo mi ako ti je najveci uspeh za tri godine sto si izveo vojsku ( na sta si imao pravo po zakonu) i sto si podrzao referendum ( anketu ) a bio si protiv toga. To dvoje ponavljas kao papagaj i vise si dosadio sa samohvalom. I ako se kandidujes sledeci put mislim da neces dobiti ni upola glasova sto si imao. Ko ce dati glas tebi i to jos ako se Baja kandiduje za clana predsednistva? Bosnjak svaki ce radije dati glas Baji nego tebi jer si se pokazao hinja i ljigavac.

ODGOVORITE
Name

Radmilo Š.

14.08.2017 14:48

Trla baba lan da joj prođe dan! Ivanić samo priča, priča, priča, a ništa pametno i konkretno ne čini da bar nešto premijeni.Dalje, nije mi uopšte jasno kako može mirno slušati da ga Dodik svakodnevno proziva, blati i ponižava. Ako ništa drugo, treba da mu uzvrati istom mjerom. Ali, avaj. A što se tiče RTRS, tu je Ivanić sasvim u pravu.

ODGOVORITE
Name

Nako

14.08.2017 15:01

A i ti Ivanicu, jedno pricas a drugo radis, pa kad znas da nesto nije u redu, zasto to radis i dizes tenzije? Niste vi izabrani i postavljeni na takva odgovorna mjesta da bi se inatili. Vi, politicari se zajebavate a narodu nije do zajebancije. Izvinjavam se na vulgarnim rijecima...

ODGOVORITE
Name

borac

14.08.2017 15:22

Snsd-e ce za predsjednika kadidovati Covica..premijer Kusturica i jos neki srbi na baterije.

ODGOVORITE
Name

Uros

14.08.2017 15:51

Dr. Mladen Ivanic je politicki tata za sve u Srpskoj i BiH! Najmudriji i najstabilniji politicar! Sve najbolje i da te Bog pozivi.

ODGOVORITE
Name

Pat

14.08.2017 17:56

Pa vodi ga kuci brate.Spasi nas.

Name

Dr Monster

14.08.2017 18:17

Lijeci se Urke.

Name

IKS

14.08.2017 16:00

Garanti sigurne pozicije Dodika su Bosic i Ivanic, a da su kojim slucajem Pandurevicka I Tadic umjesto ovoga dvojca, Dodik bi bio sto I jeste - predsjednik R.Srpske na isteku zadnjeg mandata. Ako ostane ovaj dvojac na celu opozicije, SNSD ima potrencijale za nastavak kontinuiteta, i to bez konkurencije.

ODGOVORITE
Name

Jedan JEDINI predsjednik

14.08.2017 16:13

RADOVAN KARADJIC

ODGOVORITE
Name

Dragan

14.08.2017 16:35

Onda ga ispoštuj, pa mu bar prezime ispravno napiši. Inače, slažemo se - Radovan će uvek imati posebno mesto u našim sećanjima.

Name

Re krađi-jovic

14.08.2017 18:06

Auuu ! Jel to onaj sto saradjiva sa tudjmanom i prodaje krajinu tudjmanu za pare i gorivo ? Ma vi Srbi ste em slijepi em glupi .

Name

cups

14.08.2017 16:19

Treba ukinuti tu TV da je ne placamo dzaba

ODGOVORITE
Name

re cups

14.08.2017 17:04

E da vidimo kako je to moguće uraditi

Name

Boo

14.08.2017 16:25

Bivsi propali premijer pa PDP nepostoji .

ODGOVORITE
Name

Re Boo

14.08.2017 16:54

E nek ti nisi propao bote crveni.

Name

Pat

14.08.2017 18:23

Re ti si prasac besposleni.Ajde radi nesto majmune.

Name

Boo

14.08.2017 19:21

Pukli su na izborima samo ce SDS imati neku sansu a PDP ,NDP SNS su obicni priljepci izvuku se na osnovu SDS

Name

Indijanac

14.08.2017 17:16

"Ovakav RTRS je najcrnje sredstvo propagande koje sam imao priliku da gledam"????????? RTRS je od 1992 potpuno isti, još iz vremena Riste Đoge. Niti jedne sekunde nisu skrenuli sa SANU matrice, klasična fašističko-propagandna mašinerija za krezube seljačine. Ništa nisu bili manji mitomani za vladavine SDS-a. Svaki iole obrazovan nesrb treba slaviti RTRS, njihovo zatupljivanje mekinjaša i prepadanje Arapima. Dok god postoji SANU ideja u glavama Radovanovih 'eroja, dulum srbske zemlje će koštati maksimalno dvije prosječne penzije u Federaciji, živili oni meni još 1000 godina u zdravlju i rahatluku. Preporučujem kupovinu srbske zemlje u zimu i rano proljeće, jer su tada gladni i željni suha hljeba. Kupovati samo placeve uz rijeke i izvore, ponuditi maksimalno pola tražene cijene. Samo pokazati kovertu punu para i odšetati, eto njih za tobom trčeći... Za kralja i otadžbinu!!!⚜⚜⚜⚜⚜⚜

ODGOVORITE
Name

Pat

14.08.2017 18:33

E BAS SI INDIJANAC.ALI ONAJ SA DNA KACE.SIGURAN SAM DA U ZIVOTU WC NISI NAPRAVIO A LUPAS LI LUPAS.FRUSTRIRAN SI MNOGO I NEMA TI POMOCI.

Name

viola

14.08.2017 18:37

Evo indijanca i klasične ublehaške šuplje priče. Verujem da ima gladnih srba i da bi radi neki bošnjo izvadio kovertu sa lovom ali od kud brate!? Pa ove godine ni za kurban nije imao. Ni za baklave ni za gurabija. Bošnjo se identifikuje na društvenim mrežama instagramu pre svega sa bogatim arapima a ne zna da je baš od arapa najviše prezren. Zna arap ko je bošnjo, zna arap da bošnjo voli uz mehku rakiju akšamlučiti. Zna arap da je bošnjo jednom izdao i da će ako zagusti opet izdati. U yugi se predstavljao kao srbin muhamedanac dok mu nisu rekli da je bošnjo...e kako je bilo smešno pred referendum ona kampanja reci da si bošnjak. Jedan tisućljetni narod moraš učiti šta su i ko su.

Name

Indijanac

14.08.2017 19:27

Dok god tako razmišljate meni je taman, nemoj slučajno da šta mijenjate. Dabogda svaki dan dizali spomenike Karadžiću i Mladiću, što skuplje to bolje. Ja to gledam malo drugačije i vjeruj da nisam jedini. Što više para u spomenike usranom đeneralu u pelenama i krsnih slava za svaki čumez, manje ode za škole i djecu. To ti na kraju dođe do nepresušnog zvora jeftine radne snage koja izgide za dnevnicu u Federaciji. Nismo svi ovde poput mahnitog Dragutina i sendvičara nnn, ima nas i koji samo ubijamo vrijeme uz kaficu dok vrtimo mnoooogo novca. Nađe se čak i za 5-6 kurbana, iako to samo provodim zbog roditelja. Glupani se ne porobljavaju kurbanima nego školom i novcem!

Name

mehanicar

14.08.2017 19:50

Indijanac...vrijeme je da se vratis na fabricko podesavanje.Pa da ko braca okrenemo prasence.

Name

Re indijanac

14.08.2017 20:13

Vidis taj djeneral je vas porazio I odbranio srbe I zato zadluzuje svo postovanje.za razliku od vas koji velicat aliju iako sty svjesni da vas je licno on gurno u proast. Sl vama lakse meter u dupe nego cent u glavu.demi reci kolike su to plate kod vas? Jer znam lino sam gledo obracunat kod radnika koji rade u vasim firmama.a naj za lije mi je takvih jadika ko tebe sto sam sebe ubjedjujes u neke suplje price

Name

Indijanac

14.08.2017 21:57

Samo ti slavi đenerala i bez plahe sikirancije

Name

Bosanac

15.08.2017 06:37

@Viola.."Odličan" komentar, prvo mene kao Bosanca Arapi uopšte ne zanimaju, mogu doći u Bosnu i trošiti pare, to OK. Bošnjački narod na Balkanu živi vijekovima, spletom političkih okolnosti bio je sputavan u svemu i svačemu, to što se Bošnjo u Jugoslaviji izjašnjavao kao Musliman je velikosrpski produkt umotan u "oblandu" jugoslovenstva. Ja sam volio srcem Jugoslaviju, bio sam Jugosloven sigurno veći od tebe, ako je uopšte pamtiš, bivšu JNA sam pošteno odslužio, u toku vojnog roka 2 puta unapređen kao vojnik zbog dobrog ponašanja i vrijednog rada. Dok su probleme pravili uglavnom Srbi. Ti u svom komentaru likuješ produktima srboslavije, kada jednom narodu desetinama godina ispiraš mozak veoma teško ga je vratiti u normalu. Zbog toga je morala postojati i kampanja prije posljednjeg popisa. Omalovažavanje, ponižavanje i svaka diskriminacija bošnjačkog naroda jasno kazuje da je odluka o izlasku iz jugoslavije bila potpuno ispravna. Ovaj "indijanac" pretjeruje u svojim komentarima a ja nisam takav. Ne podržavam njegov način komunikacije. Lijepo je to što poznaješ bošnjačku tradiciju i njihovo mehko H. pozz

Name

viola

14.08.2017 18:08

Ovaj čovjek zna kuda i kako treba ići. Treba nam ovakav čovjek na mjestu člana predsedništva ali istini za volju treba nam i neko tvrd pomalo i bezobrazan na mjestu predsednika RS e sad meni nije milo što SDS trenutno nema nikoga takvog i što bi Milorad bio možda najbolje rešenje. Jer da budemo jasni čim ga bošnje ne vole možeš se kladiti da je za srbe dobar. Bošnje nas ne vole niti će nas ikada voleti a iskreno ni mi njih, ali iste smo krvi i vezuje nas ta patetika i bolećivost na bratstvo i jedinstvo zato se i desila režija oko genocida da se ne pomirimo za vijek vijekova. Sve je to neko lepo isplanirao.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

15.08.2017 06:52

@Viola. mislim da je pogrešno to što kažeš ako nekog srpskog političara mrze Bošnjaci on je po "defaultu" dobar za Srbe. To je priča koja se vuče još iz 1990-tih, prevaziđena je. Tačno je da su sistematski srpski zločini nad bošnjačkim narodom imali za cilj trajno neprijateljstvo i trajno razdvajanje dva naroda. Ja sam to uvijek tvrdio a ti si među rijetkim koji je to i priznao ili pak predpostavljaš da je tako. Tačno je da je to neko smislio a ja ću ti reći da "režiser" zločina i njegov tim su živjeli u Beogradu, ima ih i danas živih, im ih i u Hagu. Bošnjaci će na sledećim izborima biti ključan faktor u RS-oj, oni ta to imaju pravo i iskoristit će ga.

Name

Re bossnac

15.08.2017 08:58

A de ti meni odgovori sta je za cilj imao vase naoruzavanje 90 I napad na srbe 92.vidis zbog takvih kao ti koji ste podrzavali aliju bosna nikad vise nece biti sto je bila.jel beograd napo vojsku u tuzli u sarajevu il patrioska liga I zelene beretke koje su osnovane 90 god.nemoj lagat vise

Name

re re

15.08.2017 13:13

A sto ta tvoja vojska godinu i po ratuje i brani granice varazdin-karlovac -karlobag...umjesto u Trstu. Malo ste se preracunali.

Name

g. Ivaniću

14.08.2017 18:28

Kažete: "jeste da nas iz Sarajeva puste da živimo u Republici Srpskoj. Da nam ne osporavaju obilježja, datume i tradiciju" KO, KADA, KOME I GDJE ŠTA OSPORAVA??? ne mogu da vjerujem šta gopodin izjavljije. Gospodine Ivaniću, vi dezinformišete javnost nevjerovatnim političkim spinovima, RS nije jednako srpski narod. Ustav RS-e je jasan i decidan, sva tri naroda u entitetu RS su KONSTITUTIVNI. Bošnjački narod, kao konstitutivni narod će se uvijek boriti za svoja prava, koristit će "alate" koje mu je dao dejtonski mirovni sporazum. Gopsodine Ivaniću, niko vama ništa niti osporava niti će ikada osporavati, osporavat će se nametanje bilo čega što predstavlja samo srpski narod a nameće se i dugom konstitutivnom narodu. Niko nikada nikome neće ništa privatno osporavati niti ne znam šta, to je samo po sebi suludo, niko o tome i ne razmišlja, to je van pameti

ODGOVORITE
Name

Re

14.08.2017 19:22

Zasto je izetbegoviceve poveo tuzbu za ospotavanje 9 januara.sto nije za 1 mart kad je njegov otac zapoceo rat u bivsoj beiha.zasto mu smeta srpska zastava.navodno nemogu se prepoznaju ostala 2 naroda.na kojoj zastave u federaciji se po znaju srbi.koliko srba ima u federalna vladi.osim onih par muslimana sto su se izjasnili kao srbi. Koliko ima srba u federaciji? Kad prvo rijesite pitanje I pravo srba u federaciji onda mozemo pricat.I maintenance se one da su ih srpske vodje natjerali da izadju jer dobro znamo kako su prosli ono koji su vam vjerovali da ostanu.

Name

@Re

14.08.2017 22:10

Bošnjaci su konstitutibni narod u RS i nemože im se nametati nešto što im ne pripada. Za svoja prava će se boriti i koristiti sva dozvoljena zakonska sredstva. To što ste se vi odrekli konstitutivnosti u F BiH nije bošnjački problem. Nikome ne smeta srpska zastava niti bilo šta srpsko, nemoj privatne stvari mješati sa entitetskim,. Niko nikome ništa ne osporava, osporava se tebi da tvrdiš da je entitet RS samo srpski, u ustavu jasno piše da nije tako. Izvoli čitaj,, uči malo. 9. januar je bio vjerski praznik jednog naroda i naravno da je ta odrednica morala biti ukinuta. Entiteti su po ustavu sekularni. Sve što se kosi sa ustavom doći će na red da se popravi, eto, živ bio.

Name

SAVEZ ZA PROMJENE

14.08.2017 19:07

Savez za promjene je dozivio ogroman pad popularnosti i podrske preuzimanjem vlasti u Sarajevu. Nista konkretno nisu uradili osim g. Šarovića ciji rezultati su odlicni. Ivanic i Crnadak su zgrabili pozicije i zaspali (da su bar nekoga zaposlili), SDS i NDP takodje, doveli nesposobne kadrove skromnog znanja na rukovodece pozicije, i izgubili se. Kamo srece da su popunili slobodne pozicije sa nezaposlenom omladinom. Sad bi g. Ivanić da unutar saveza utvrdi svoju kandidaturu za predsjednika RS-a ili clana predsjednistva, e tesko boga mi, ako vas je neko drugi jednom postavio, svojim glasovima, a niste opravdali ocekivanja, nece opet praviti istu gresku...

ODGOVORITE
Name

Centralna Banka

14.08.2017 19:10

Zasto g. Ivanicu ne smjenite srpske rukovodioce odjeljenja u centralnoj banci kad je to vasa nadleznost (vecina su SNSD- ovi kadrovi), nemate svoje kandidate za te pozicije...

ODGOVORITE
Name

M ,

14.08.2017 20:27

Joj sto volim vako kad dodju bosnje da pjene sto nemogu natjerat srbe da vole njiovu bosnu.od muke bi sami sebe za dupe ugrizli.jadnici neznaju sta ce pa pocnu kako su bogatiji kako imaju bolje plate kako kupuju zemlju.jest ih lijepo slusat.samo sto ih zeza pa I mi znamo kako je I kod njija bajno.tj tuga jad I cemer.

ODGOVORITE
Name

...

14.08.2017 22:11

Tebi bi jedan Bukvar pravo lego', ko budali šamar...

Name

Re...

15.08.2017 08:54

Vidim I ti si neki bosnjo.mogu ti posudit da ucis srpski jezik mani se tog vaseg nametnutog.ucio ti je I alija I bakir a posto vidim da su tvoji idoli pa onda I ti trebas

Name

SDS

15.08.2017 05:07

Ivaniću,pročitan si ko stara knjiga. Demagogija vise ne pali,ništa uradio nisi evo 20 godina.

ODGOVORITE