Evropljani pod stresom

"Izrabljivanje" se ne isplati ni poslodavcima, jer čak 39 odsto radnika kaže da su zbog zdravstvenog stanja prinuđeni da uzimaju slobodne dane, ali im nije bilo prijatno da poslodavcima otkriju razlog toga.

  • Magazin
  • Zanimljivosti


Sve veći zahtevi poslodavaca na Starom kontinentu, uz sve manji broj radnika, odnosno veću stopu nezaposlenosti, uzimaju danak - pokazuju podaci o zdravstvenom stanju zaposlenih. Trećina Evropljana pati od anksioznosti, stresa ili depresije.

U istraživanju je učestvovalo 2.000 zaposlenih, a njih 34 odsto, odnosno svaki treći, priznaje da ima neki zdravstveni problem izazvan stresom na poslu.

"Izrabljivanje" se ne isplati ni poslodavcima, jer čak 39 odsto radnika kaže da su zbog zdravstvenog stanja prinuđeni da uzimaju slobodne dane, ali im nije bilo prijatno da poslodavcima otkriju razlog toga. Da se mentalne bolesti još ne razumeju na pravi način, pokazuje i podatak da skoro četvrtina radnika primećuje da u njihovoj organizaciji ne prepoznaju i ne shvataju ozbiljno upozoravajuće simptome.

Psiholozi upozoravaju firme da pristupe rešavanju ovog problema, jer će se to na duže staze svima isplatiti, pošto produktivnost opada zbog bolovanja i slobodnih dana.

Novosti
foto:internet

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

cups

14.08.2017 20:49

Nisu radili u Bosni ocigledno :)

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.