Analiza - video: Podsjeća li vas Sašin put na nekoga?!

Dvanaestog avgusta 2007. godine Novak Đoković izašao je na Centralni teren u Montrealu gde ga je u finalu Rodžers kupa čekao Rodžer Federer.

Tenis 14.08.2017 | 23:20
Analiza - video: Podsjeća li vas Sašin put na nekoga?!
Đoković je u uzbudljivom meču koji je trajao više od dva sata i 10 minuta slavio rezultatom 7:6 (7-2), 2:6, 7:6 (7-2) i stigao do svoje druge Masters titule.

Novak je prethodno u Majamiju došao do prvenca trijumfom nad Giljermom Kanjasom, da bi u Kanadi postao prvi igrač u istoriji tenisa koji je u poslednja tri susreta na turniru pobeđivao trojicu najboljih tenisera na svetu. 

U četvrtfinalu je eliminisao Endija Rodika, da bi u polufinalu pao i Rafael Nadal, pre osvajanja tada šeste titule u karijeri. 

"Ovo je najbolji turnir u dosadašnjoj karijeri", rekao je tada Đoković.



"Osvojio sam Masters u Majamiju, ali sam ovde pobedio trećeg, drugog i prvog na svetu. Ne mogu da tražim više, igrao sam ipresivan tenis cele nedelje. Ovo je ostvarenje sna".

Okruglo deceniju kasnije Đokovićevu priču prepisao je supertalentovani Aleksander Zverev – Nemac je u Montrealu podigao drugi pehar sa turnira iz serije 1.000, nakon impresivne pobede nad Rodžerom Federerom.

Švajcarac od početka sezone dominira na svim turnirima na kojima se pojavi, ali protiv raspoloženog Zvereva nije imao šanse i doživeo je prvi poraz posle 29 vezanih trijumfa na Mastersima i Grend slemovima u 2017.

"Osvajanje dve Masters titule u istoj godini je nešto neverovatno. Igrao sam dobro u Vašingtonu gde sam pobedio, a sada i ovde. Dve titule u dve nedelje – fantastično. Osećam se sjajno i igram najbolji tenis u životu", istakao je 20-godišnji Saša.

Momak ruskog porekla rođen u Hamburgu, koji će od ponedeljka biti sedmi igrač na ATP listi, takođe je došao do šestog trofeja, drugog na najjačim turnirima koji se igraju u dva dobijena seta, a prethodno je tu slast osetio u Rimu, nadigravši upravo Đokovića.

Da koincidencija bude potpuna – baš kao i Novaku, ovo mu je šesti trofej u karijeri, čime je ponovo potvrdio da je najozbiljniji naslednik generacije koju predvodi "velika četvorka".

"Osećam da igram na pravi način, dovoljno dobro da budem gde sam trenutno. Ne mislim da stvari ne idu prirodnim putem, sve je kako treba. Niko nije očekivao ovakav rezultat u 2017, svi su ponosni, a ja sam srećan kako se sve odvija".

Ukoliko bude ostvario samo deo onoga što je učinio srpski teniser, jasno je da će tenis imati novu veliku zvezdu.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar