Sinsinati: Janku se posrećilo, Viktor ispao! Krunićeva ''upala''!

Tipsarević posle poraza u kvalifikacijama, bez borbe prošao u drugo kolo mastersa u Sinsinatiju! Moguća smena na vrhu ATP liste.  Krunićeva u glavnom žrebu, sledi Ostapenko! Aleksandra Krunić izborila je plasman u glavni žreb mastersa u Sinsinatiju posle pobede nad favorizovanom Italijankom Frančeskom Skjavone 7:6 (7:5), 4:6, 6:2.

Tenis 14.08.2017 | 12:30
Sinsinati: Janku se posrećilo, Viktor ispao! Krunićeva ''upala''!
Janko Tipsarević minulog vikenda nije uspeo da prebrodi kvalifikacije za turnir "Masters 1000" serije u Sinsinatiju, pošto je u poslednjem kolu izgubio od Amerikanca Kristofera Jubenksa.

U 99 odsto slučajeva bi posle toga usledilo pakovanje kofera i putovanje u drugi grad, ali ovog puta je Janko dobio ulogu "laki luzera" i ostao u Sinsinatiju za slučaj da se povredi neko od tenisera iz glavnog žreba.

Upravo to se desilo Keiju Nišikoriju, koji se povukao nakon što je na treningu osetio bol u ručnom zglobu.

Janko ne samo što je "oživeo" na ovom mastersu, već je shodno Nišikorijevom statusu petog nosioca bio slobodan u prvom kolu i direktno se našao među najbolja 32!

Tamo očekuje pobednika meča u kome se sastaju Španac David Ferer i Amerikanac Stiv Džonson.

Prvi nosilac je Rafael Nadal, drugi Rodžer Federer i obojica mogu da izbiju na prvo mesto ATP liste ako u nedelju uveče podignu pehar u Sinsinatiju. Nadal je tu šansu imao već u Montrealu prošle nedelje, ali je ispao u četvrtfinalu.

Aktuelni "broj jedan" Endi Marej zbog povrede propušta poslednji masters uoči US opena, kao i Marin Čilić, dok su Novak Đoković (lakat) i Sten Vavrinka (koleno) odlučili da pre vremena završe sezonu.

Viktor Troicki ni izbliza nije imao sreće kao Tipsarević, pošto je u prvom kolu izvukao sjajnog servera Džona Iznera i izgubio u dva seta - 6:7 (3:7), 4:6.

Devetnaestom teniseru sveta je za pobedu bio dovoljan jedan brejk, ostvaren na startu drugog seta.

Masters u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 4.97 miliona dolara.

TOP 10 ATP LISTE

1. Endi Marej (V. Britanija) 7.750
2. Rafael Nadal (Španija) 7.555
3. Rodžer Federer (Švajcarska) 7.145
4. Sten Vavrinka (Švajcarska) 5.780
5. Novak Đoković (Srbija) 5.325
6. Marin Čilić (Hrvatska) 5.155
7. Aleksander Zverev (Nemačka) 4.470
8. Dominik Tim (Austrija) 4.030
9. Kei Nišikori (Japan) 3.285
10. Miloš Raonić (Kanada) 3.230
---------------------------------------------
47. Viktor Troicki 965
69. Janko Tipsarević 710
82. Dušan Lajović 637

Krunićeva u glavnom žrebu, sledi Ostapenko! Aleksandra Krunić izborila je plasman u glavni žreb mastersa u Sinsinatiju posle pobede nad favorizovanom Italijankom Frančeskom Skjavone 7:6 (7:5), 4:6, 6:2.

Krunićeva je, nakon trijumfa nad Rumunkom Soranom Kirsteom, napravila još jedno iznenađenje protiv nekadašnje pobednice Rolan Garosa, a sada 74. teniserke sveta.

Ona je do druge pobede nad 38-godišnjom Italijankom iz trećeg međusobnog meča došla posle dva i po sata velike borbe.

U prvom kolu turnira sastaće se sa 12. igračicom WTA liste Jelenom Ostapeneko iz Letonije, koja je ove godine senzacionalno došla do trofeja na gren slemu u Parizu. 

Masters u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 2.536.154 dolara.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar