Španović: Ne treba mi upitna zlatna medalja!

Najbolja srpska atletičarka po povratku iz Londona ponovila da veruje kako će se nekom narednom prilikom izboriti za titulu. Odluke sudija i komisije ne može da prihvati, već samo da pređe preko njih.

Ostali sportovi 14.08.2017 | 12:45
Španović: Ne treba mi upitna zlatna medalja!
Ivana Španović u nedelju uveče je doputovala u Beograd i okupljenim novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" rekla da joj ne treba "upitna zlatna medalja", osvrnuvši se na skandal koji se 48 sati ranije desio na Svetskom prvenstvu u Londonu.

"Ne treba mi upitna zlatna medalja. Znam da mi ona pripada i da ću se izboriti za nju nekom sledećom prilikom. Ne osećam se mnogo loše zbog svega", rekla je Španović.

Ona je zauzela četvrto mesto u finalu skoka u dalj, a njen skok u poslednjoj, šestoj seriji, izazvao je mnogo bure.

Iako je skočila preko sedam metara i imala rezultat za pobedu, semafor je pokazao da je skok iznosio samo 6,91 metara, zbog toga što je papir sa takmičarskim brojem koji je nosila na leđima dotakao pesak.

Žalba Atletskog saveza Srbije je odbijena.

"Sve sam rekla šestim skokom. Sudijina je poslednja i to moramo da poštujemo. Ne samo zbog ovog takmičenja, već mene same, jer želim da se pojavim na svakom sledećem velikom takmičenju i borim za visoke plasmane", kazala je Ivana Španović.

Ona je priznala da ovako nešto nije očekivala i da je učinjena "neka vrsta nepravde".

"Najviše nas je povredilo to što je komisija završila time da 'mi mislimo da to jeste trag, to za nas nije dovoljno uverljivo'. To ne možemo da prihvatimo, ni da promenimo, već samo da pređemo preko toga", rekla je Španovićeva.

Najbolja srpska atletičarka je navela da nije bila svesna o čemu se radi dok nije otišla na doping kontrolu, gde joj je objašnjeno šta se u stvari desilo.

"Tu sam se slomila, jer nisam to tako zamišljala, niti mislila da će tako da se završi. Povređeni smo i ne znam kako da se osećam", rekla je ona.

Prema njenim rečima, "najveća ironija" je to što je SP u Londonu bilo poslednje takmičenje na kom će se broj nositi na leđima.

Kako je rekla, dopisivala se sa Tijanom Bartoletom iz SAD koja je osvojila bronzanu medalju i koja joj je "uputila iskrene čestitke za to kakva je ličnost i sportista".

"Poštujem rivalke, znam protiv koga i za šta se borim. Niko mi nije kriv za neuspeh, uspeh zaslužiš ili ne. Dobro se osećam što znam šta i rivali i drugi kompententni ljudi misle".

Ivanin trener Goran Obradović rekao je da ona mora da se okrene sledećim takmičenjima.

"Sada su nam malo hladnije glave i trezvenije gledamo. Svesni smo da moramo da zatvorimo još jedan list ove naše knjige i da nastavimo dalje, jer nas veoma brzo čekaju nova takmičenja".

Obradović veruje da je cela svetska javnost videla šta se dogodilo u Londonu.

"Nismo samo mi to videli, već cela svetska javnost. Nastao je globalan problem i svi su se složili s tim da je prosto neverovatno da jedan papirić u 21. veku odluči o tituli svetskog prvaka", kazao je trener.

Ivana Španović će naredno takmičenje imati 27. avgusta na mitingu u Berlinu, dok joj 1. septembra predstoji finale Dijamantske lige.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar