Montreal: Na mlađima svet ostaje!

Zverev šokirao Rodžera na Rodžers kupu! Aleksandar Zverev novi je šampion Mastersa u Montrealu posle pobede nad Rodžerom Federerom 2-0 (6:3, 6:4).  Aleksander Zverev u finalu kanadskog mastersa nadigrao 16 godina starijeg Rodžera Federera.

Tenis 14.08.2017 | 11:45
Montreal: Na mlađima svet ostaje!
Nemački teniser je posao u finalu završio za svega sat i deset minuta i osvojio je novu titulu posle Vašingtona.

Ujedno je došao i do druge titule na mastersima u karijeri pošto je ove godine pobedio i Novaka Đokovića u finalu Rima.

Dobar servis, agresivna igra i oštri uglovi na forhendima su uz dobar procenat prvog servisa 69 odsto, pomogli Nemcu da ostavi indisponiranog Švajcarca bez novog pehara.

Rani brejk i potvrda za 3:1, pa potom i 4:1 Zverevu je donelo zonu komfora u prvom setu koji je dobio za jedva 30 minuta. Od Federera koji ove godine dominira ATP turom gde god se pojavi, nije se očekivalo da će imati tek polovične procente prvog servisa, ali mu je dobrom igrom Nemac ruskog porekla maksimalno odmagao.

Mada je delovalo kao da počinje da pronalazi svoju igru na početku drugog seta, Švajcarac je izgubio svoj servis i u sedmom gemu drugog seta, Zverev je poveo 4:3, sačuvao je dobar "momentum" i gotovo rutinski slavio protiv jednog od najboljih tenisera svih vremena.

Zverev sada ima 5-1 kada igra u finalima ove godine, a jedini poraz naneo mu je upravo Federer u Haleu.

Mladi nemački teniser ruskog porekla Aleksander Zverev (20) osvojio je drugu masters titulu u karijeri, pošto je u finalu Rodžers kupa u Montrealu srušio favorita Rodžera Federera - 6:3, 6:4.

On je tokom 68 minuta igre sa najvećim šampionom u istoriji tenisa zabeležio 20 vinera, od toga šest asova, spasivši sve tri brejk lopte, dok je na Federerov servis uzeo dva gema iz šest šansi.

Zverev je prvi teniser od Davida Nalbandijana 2007, koji je u jednoj godini osvojio bar dva turnira "Masters 1000" serije, a da nije član "Velike četvorke" (Federer, Nadal, Đoković, Marej).

Prvenac je zabeležio proletos u Rimu, kada je takođe u dva seta dobio finale protiv Novaka Đokovića.

Pre dolaska u Montreal, osvojio je i turnir u Vašingtonu, ali je posle meča priznao da će ga ti napori verovatno koštati dobrog rezultata na mastersu u Sinsinatiju, koji je već počeo.

Zverev je ovim trijumfom još jednom najavio stupanje na scenu nove generacije teniskih asova. On je u polufinalu savladao 18-godišnjeg Denisa Šapovalova iz Kanade, koji je prethodno iznenadio Rafaela Nadala.

"Mislim da igram dovoljno dobar tenis i da su ove pobede prirodna posledica toga", rekao je Zverev, kome je pripalo 1.000 bodova za ATP listu (sa osmog je napredovao na sedmo mesto) i ček na gotovo 900.000 dolara.

Federeru je ovo prvi poraz u šest finala, koliko je odigrao u 2017. Osvojio je Australijan open, Indijan Vels, Majami, Hale i Vimbldon, uz ukupan skor 35-3. Za tenisera koji je prošle nedelje proslavio 36. rođendan, više nego impresivno!

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar