Pod zaštitom zbog prijetnji

Potpredsjednici Viskog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Ružici Jukić na prijedlog Tužilaštva BiH, a nakon posljednjih poziva na linč i prijetnji ubistvom, dodijeljena je policijska zaštita.

Republika Srpska 14.08.2017 | 09:52
Pod zaštitom zbog prijetnji
Jukićeva je za “Dnevni avaz” potvrdila da će za njenu bezbjednost brinuti službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Potpredsjednik VSTS-a je prije nekoliko dana Tužilaštvu BiH prijavila prijetnje i uvrede od članova “Fejsbuk” grupe “Hapsi! Mektiću samo hapsi!”.

Ona je ranije upozorila da je članica te grupe Helena Polić Gojković postavila link teksta pod naslovom “Mjesto zločina VSTS” pokreta “Treći blok”.

“Treba ih hapsiti, a može se neke vješati javno, što da ne. Što ljudi misle i pišu o Jukićevoj bolje da ovdje ne iznosimo, sudijske etike radi. Hajmo mafijašu Tegeltija, hajmo okončati Jukićkinu tužbu protiv /ministra bezbjednosti BiH Dragana/ Mektića, pa ga kaznite. Hajmo mafijaško pravosuđe, pokažite se, ili ona ili on”, piše u tekstu.

Jukićeva je rekla da je sada na Tužilaštvu BiH da ispita, utvrdi i poslije provedene istrage kaže koje su kvalifikacije prijetnji koje dobija.

Ona je ranije “Večerenjem listu” izjavila da je cilj ove “Fejsbuk” grupe da je ocrni, a da je pozadina njena tužba protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

“Uz to sam tražila da se ministar Mektić pozove kao građanin i sasluša stoji li on iza te grupe, šta će biti preduzeto, s obzirom na to da se oni obraćaju putem ove grupe u njegovo ime”, rekla je Jukićeva.

Ona je navela da članovi ove sporne grupe na društvenoj mreži, uz neutemeljene napade na nju, objavljuju i neke od medijskih tekstova u kojima je ona bila dovedena u vezu s navodnim neosnovanim naplaćivanjem dnevnica.

Jukićeva je još ranije demantovala da je uzela bilo kakav novac, što je svojim zaključkom utvrdio i VSTS.

(Agencije)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Borac rs

14.08.2017 08:01

NJU I TEGELTIJU I TREBA HAPSITI JER STITE KRIMINALCE NA CELU SA DODIKOM.

ODGOVORITE
Name

BORAC RVI

14.08.2017 09:21

U uređenim sistemima i civilizovanim društvima malo veću kaznu dobije onaj ko je "krao slaninu" u odnosu na onog ko je držao merdevine. Samo kod nas se za ukradenu kokoš još uvjek može mjesec u ćorku, a za poplašene milione nikom ništa.

Name

Antibiotik

14.08.2017 08:27

Mektić da stoji iz te nekakve grupe? Ha ha ha, dakle i to su smislili. Moraju. jer nemaju nikakvih realnih aduta. Valjda je Mektiću sad jasnije s kakvim igračima ima posla. Ono što Jukićeva i slični ne shvataju je to da su oni na udaru mnogo moćnijeg igrača od Mektića, a taj kad odluči da nešto dovede u red, on nikad ne omane. Čekalo se predugo, al' sad su bagrovi konačno naj.bali.

ODGOVORITE
Name

Veso

14.08.2017 08:30

NE BOJITE SE AKO POŠTENO RADITE. *RAJA* SVE ZNA, TJ. DA LI RADIMO PO SVOJOJ SAVJESTI I ZNANJU ILI ZA POTRBE *RAJE KOJU JE RAJA IZABRALA*. ISUS ILI ALAH VIDI SVE!

ODGOVORITE
Name

Bronhi

14.08.2017 08:42

Pogledaj joj mindjuša, prstena i jakne, od enormno visoke plate napirlitana i obučena samo tako, a organizovani kriminal cvjeta li cvjeta.

ODGOVORITE
Name

Rade

14.08.2017 08:43

Eto boji se fejsbuk grupe... pa sta se sve po fejsbuku pise za politicare ne bi ni nacelnici opstina smjeli hodati bez policije... kakvu pratnju bi onda trebao da ima Dodik ili Sarovic ili Mektic.. trebalo bi da za njima bataljon hoda.

ODGOVORITE
Name

09

14.08.2017 11:06

DODIK IMA PRATNJU CIJELI MUP RS

Name

Marta

14.08.2017 08:49

Uh, baš me nasikira. ne brinem se ja za nju i njoj slične.Meni je žao bolesne djece. Nezaposlenog naroda i roditelja koji čekaju kad će im djeca doći na godišnji iz inostranstva. Briga me za takve poput nje. Para ko salate, gdje god se pojave sve džabe.Sve svoje zaposlili....

ODGOVORITE
Name

W

14.08.2017 11:05

Sramota i tuga.Postovana ne prijeti sirotinja već ovi sto iza njih stoji politika.To su zovu džentlmeni prema damama pa na kojoj funkciji bila.

Name

Prva frizerka

14.08.2017 12:33

Prva frizerka na svijetu koja je dobila policijsku zaštitu...hahaha...

ODGOVORITE
Name

BOBA

14.08.2017 21:28

STAJLING EKSTRA KAO IZ KAUBOJSKIH FILMOVA.

ODGOVORITE