Bojanina bajka satkana bojama

Bojana Mićanović iz rodnog Šapca prije nekoiliko godina doselila se u Bijeljinu. Iako ju je životni put odveo u sasvim drugom smjeru od onog koje je planirala, ono što je ostalo nepromijenjeno jeste njen talenat za slikanje. Platno,zidovi, tkanina samo su neke od površina na kojima Bojana slika.

Zanimljivosti 14.08.2017 | 11:05
Bojanina bajka satkana bojama
Iako vas obrazovanje i posao nerijetko odvode skroz drugim putevima, talentovani ljudi nađu načina da bez obzira na struku njeguju svoj talenat. Iako je diplomirani inženjer organizacionih nauka, Bojana Mićanović, se slikanjem bavi još od malih nogu. Glavi krivac za to što je još kao mala crtala i trudila se da bude što bolja, je njena baka.

Platno, zidovi, tijelo, tkanina, Bojanine su površine po kojima stvara svoju bajku. Kako sama kaže voli da svemu daje lični pečat i voli slobodu u izražavanju.


Poslednjih godina veoma je popularno slikanje na tkaninama, te je Bojana u poslednje vrijeme jako zauzeta stvarajući unikatne cipeleice i torbice, ali i haljine od kojih posebno izdvaja jednu vjenčanicu.


Prošle  godine učestvovala je i na konkursu magazina Cosmopolitan, gdje je ušla u uži krug, rame uz rame sa afirmisanim umjetnicima. Na to je kaže posebno ponosna.



Raditi ono što volite danas je privilegija rijetkih. Iako joj osnovo usmjerenje ide u potpuno drugom pravcu, Bojana kaže da će nastojati da omogući sebi da uživa u svom hobiju bez obzira na to čime se bavila u budućnosti.



BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zeljko

15.08.2017 07:26

Ekstra!

ODGOVORITE
Name

Татјана Марковић-Топаловић

22.08.2017 13:00

Поносни смо на нашу Боку-Шапчанку. Браво и само напред...

ODGOVORITE
Name

Jelena T.P.

23.08.2017 17:46

Bravo, Boko! Svoj talenat i know-how treba da obznanis...u ozbiljnom svetu ovakvi unikati se cene!

ODGOVORITE