"Žurnal": Stojković se vraća u Partizan!

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković ponovo će nositi dres Partizana, potvrdio je sportski direktor crno-belih Miloš Vazura.  Povratak Vladimira Stojkovića u Partizan! Golman Vladimir Stojković ispunio obećanje dato 2013. godine: "Odlazim, ali vratiću se jednog dana". I vraća se! Posle četiri godine ponovo će biti među stativama gola Partizana.

Fudbal 13.08.2017 | 10:30
"Žurnal": Stojković se vraća u Partizan!
Povratak iskusnog golmana Vazura je potvrdio za "Žurnal", a Stojković će biti u konkurenciji za prvi tim već u četvrtak protiv Videotona.

"Partizan će zauvek biti moj klub", izjavio je reprezentativni golman Vladimir Stojković, kada se decembra 2013. godine opraštao od Partizana, sa kojim je osvajao trofeje i igrao Ligu šampiona.

Kada je došao u Partizan bio je to fudbalski zemljotres. Bilo je i teško zamisliti da će nekadašnji kapiten Crvene zvezde, obući golmanski dres crno-belih. Stojković je, međutim, prihvatio poziv Partizana 2010. godine (posrednik je bio Milan "Lola" Smiljanić) i tako je uradio nešto slično kao svojevremeno Milko Đurovski.

Posle mnogobrojnih pretnji i uvreda navijača Crvene zvezde, Stojković im je gurnuo prst u oči kada je posle pobede u jednom od derbija (139. večiti derbi, oktobar 2010.), baš na stadionu Zvezde, obukao majicu na kojoj je pisalo: "Oprostite mi moju ružnu prošlost". Okrenuo se prema južnoj tribini i pokazao šta piše.

Navijači Partizana su, najpre, bili skeptični kada je dolazio, a onda su ga prihvatili i pevali mu: "Stojke, grobare". Na poslednjoj utakmici u dresu Partizana navijali su mi istakli transparent: "Hvala ti za dane, hvala ti za noći, hvala ti, hvala za sve".

On im je uzvratio porukom ispisanom na majici: "Hvala vam za sve ove godine. Odlazim, a volim te".

Na oproštajnoj konferenciji za novinare, rekao je da će mu Partizan mnogo nedostajati, a na pitanje na pitanje da li vidi sebe u Partizanu na nekoj od funkcija, odgovorio je: "Partizan će biti moj klub do kraja života. Bez obzira na to da li ću raditi u njemu ili ne uvek ću biti tu".

Četiri godine kasnije, Stojković će ponovo među stative Partizana!

On je dogovorio pozajmicu iz Notingem forista, čiji je igrač (pod ugovorom još godinu dana), a mogao bi da brani već na meču protiv Videotona u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope. Transfer će biti ozvaničen u ponedeljak!

Stojković je tako održao obećanje dato 2013. godine:

"Ovo je trenutni, privremeni oproštaj od Partizana, ne trajni, jer sam siguran da ću se jednog dana vratiti i ovde završim karijeru".

Da podsetimo i šta je rekao o prvim danima u Partizanu:

"Iskreno, mislio sam da neću biti primljen na najbolji način. Znao sam da samo dobrim odbranama mogu da 'kupim' navijače Partizana i u tome sam uspeo i brže nego što sam očekivao. Sada posle toliko vremena svi vide da to nije foliranje i da moja priča nije u frazama. Proveo sam prelepe tri i po godine u Partizanu. Grobari su uvek bili uz mene, i posle Đenove (incidenti u autobusu srpske reprezentacije kada ga je napala grupa navijača Zvezde, prim. aut.), i kad mi je umrla majka, i posle razvoda... Nadam se da sam im se na najbolji način odužio".

Tridesetčetvorogodišnji čuvar mreži je pod ugovorom sa Notingem Foreston, ali nije branio za engleskog velikana od februara, a tokom 2017. je samo jednom stajao između stativa.

Tokom karijere koju je počeo u redovima najvećeg rivala Crvene zvezde igrao je još za Zemun, Nant, Vitese, Sporting Lisabon, Hetage, Vigan, Ergotelis i Makabi Haifu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar