PL: Kakva ''ludnica'' od početka sezone!

LUDILO: Pet golova i dva crvena - poraz šampiona! Sezona za Čelsi nije počela na baš najbolji način. Štaviše, nije moglo gore posle prvih 90 minuta fudbala u Premijer ligi. . . Sudija Poson u centru pažnje na "Stamford bridžu" gde je isključio Garija Kejhila i Seska Fabregasa.  Vratio je vreme: Vejn Runi, za pobedu Evertona! Pogodio je već na prvoj utakmici za "karamele".  Džaba vihori u napadu, kad je promaja u odbrani! Liverpul gubio, vodio, pa na kraju prokockao pobedu u nadoknadi vremena.  Siti startovao pobedom! Novajlija Brajton bio je "tvrd orah" za favorita u meču prvog kola Premijer lige, ali bodovi ipak idu u Mančester.

Fudbal 13.08.2017 | 00:00
PL: Kakva ''ludnica'' od početka sezone!
Šok na "Bridžu" u neverovatno ludom meču!

Šampion Premijer lige Čelsi je novu sezonu počeo porazom protiv Barnlija pošto ih je ekipa Šona Dajša u potpunosti nadigrala u prvom poluvremenu i dala im tri pogotka!

Čelsi je utakmicu završio sa devetoricom igrača na terenu, pošto su isključeni Gari Kejhil i Sesk Fabregas, što znači da i pored ionako malog igračkog kadra - Antonio Konte za sledeći meč protiv Totenhema neće moći da računa na dvojicu standardnih prvotimaca.

Jedina dobra vest za njega je pogodak i asistencija Alvara Morate koji je uspeo da uvede meč u neizvesnu završnicu, ali ne i više od toga. Na kraju:

ČELSI - BARNLI 2:3 (0:3)
/Morata 69, Luiz 88 - Vouks 24, 43, Vord 39/

Sve je krenulo od nervoznog starta i direktnog crvenog kartona za Garija Kejhila u 14. minutu, kada je Poson možda i preterao, da bi seriju pogodaka otvorio Sem Vouks u 24. minutu, kada je Kurtoa morao bolje da reaguje. Vord je u 39. zato poslao neodbranjiv udarac iskosa sa leve strane, da bi Vouks u 43. poentirao još jednom, sada glavom.

Očekivali su se problemi za Čelsi, ali ovako rano? Nikako!

Ekipa Antonija Kontea odigrala je veoma nervozno prvi deo igre, bez šanse za gol, a podsetimo da se radi o ekipi koja redovno pobeđuje na otvaranju šampionata. 

Ovo im je prvi poraz posle 18 godina...

Italijanski menadžer je na kraju poluvremena sačekao sudiju Posona u tunelu i verovatno počeo razgovor na temu isključenja Garija Kejhila, kome je to prvi crveni karton u Premijer ligi, a sami procenite da li je engleski arbitar bio u pravu.

U nastavku je Čelsi, iako sa igračem manje, zaigrao potpuno otvoreno, i i dalje veoma nervozno, raspravljajući se sa sudijom koji, ruku na srce, i nije sasvim objektivno obavljao svoj posao ovog popodneva, da bi "plavci" uspeli i da postignu jedan pogodak koji je ponovo na "Bridžu" doneo optimizam.

Sjajno je Vilijan proigrao Alvara Moratu koji je postigao svoj prvenac u Premijer ligi u 69. minutu, da bi nešto kasnije pogodio još jednom, ali je dosuđen ofsajd!

Odlična je to lopta bila za višak na desnoj strani kada je Andreas Kristensen odlično šutirao, ali Španac je zakačio loptu, iako bi ona i bez toga završila u mreži, zbog čega je podignuta ofsajd zastavica.

Čelsi je na kraju meč završio sa devetoricom kada je isključen i Sesk Fabregas, da bi David Luiz vratio ludilo u meč nakon drugog pogotka za njegov tim u 88. minutu.

Uprkos "frci" na kraju, i šansama za Čelsi, Barnli je odoleo!

U ostala četiri meča - ukupno pet golova!

Hadersfild je napravio iznenađenje prvog kola pobedivši Kristal Palas u gostima 3:0 (2:0), uz svega samo 45 minuta fudbala za Luku Milivojevića, dok je Everton golom povratnika Vejna Runija savladao Stouk na svom "Gudisonu".

Sautempton i Svonsi su odigrali bez golova, dok je pogodak defanzivca Hegazija rešio susret Vest Bromviča i Bornmuta (1:0).

Vratio je vreme: Vejn Runi, za pobedu Evertona! Pogodio je već na prvoj utakmici za "karamele".

Delirijum na Gudison parku!

Vejn Runi (32) ponovo je zaigrao za Everton i odmah postigao gol, za pobedu protiv Stouka - 1:0.

Krcat stadion sa oduševljenjem je pozdravio precizan hitac glavom lokalnog heroja, koji se ovog leta vratio iz Mančester junajteda. Kalvert Levin je centrirao, a Runi pogodio i izazvao delirijum.

Ovim golom, Runi je postavio novi rekord Premijer lige u vremenskom razmaku dva gola koji je bilo koji igrač postigao za isti tim.

"Desetka" Evertona prethodni gol za "karamele" postigao je pre 4.869 dana - 13. aprila 2004. protiv Lidsa!

Džaba vihori u napadu, kad je promaja u odbrani! Liverpul gubio, vodio, pa na kraju prokockao pobedu u nadoknadi vremena.

Sinoć sedam, a ovog ranog popodneva još šest golova!

Premijerligaši su "jako" ušli u ovu sezonu i odlučili da publiku na stadione privuku atraktivnom igrom i velikim brojem pogodaka, a i u drugoj utakmici prvog kola videli smo preokret, ali ne do kraja.

Votford je poveo preko Okake nakon kornera, da bi nakon lepe saradnje Džana i Manea ovaj potonji poentirao za izjednačenje...koje nije dugo trajalo. Moreno nije izdržao duel, loptu su oteli igrači Votforda, i onda je "ugurali" u nebranjenu mrežu nakon odbitka, strelac Dukure!

Međutim, Liverpul je uspeo da napravi preokret za samo dva minuta...

Prvo je golman Gomes oborio Muhameda Salaha za jedanaesterac u 55. minutu, iz kog je pogodio Roberto Firmino, da bi Egipćanin u 57. i sam postigao prvenac u dresu "redsa". Bilo je to možda i "prerano" za Liverpul koji očigledno ima problema sa odbranom, pa je nakon novog kornera u trećem minutu nadoknade i opšteg kuršlusa ispred Minjolea - Britos "gradio" golmana Minjolea, i to dok je bio u ofsajdu, i na kraju uspeo da izjednači rezultat.

Na kraju, posle više od 100 minuta fudbala:

VOTFORD - LIVERPUL 3:3 (2:1)
/Okaka 8, Dukure 32, Britos 90+3 - Mane 29, Firmino 55p, Salah 57/

Kiseo osmeh na licu Jirgena Klopa nakon izjednačujućeg pogotka duboko u nadoknadi vremena jasno je govorio da "ne može da veruje šta se dešava", ali jedini lek, umesto čuđenja, za Liverpul je investiranje u nove igrače u odbrani, možda i u golmana, naročito ukoliko žele da se ponovo nađu u delu tabele koji vodi u Ligu šampiona

Njegov tim je i bez Filipea Kutinja odigrao vrlo dobro u ofanzivi, sva tri napadača su se upisala u strelce, ali odbrana nije izdržala nalete Votforda.

Osetili su stršljenovi Marka Silve gde je najranjiviji njihov nesigurni protivnik i to im se vratilo pogocima koji su mogli i da se spreče da je postojalo više koncentracije u redovima Liverpula, ali pre svega suvog kvaliteta...

Siti startovao pobedom! Novajlija Brajton bio je "tvrd orah" za favorita u meču prvog kola Premijer lige, ali bodovi ipak idu u Mančester.

Pobedi se u zube ne gleda!

Kada branilac titule počne sezonu porazom od autsajdera na svom stadionu, a jedan od konkurenata za titulu ispusti dva boda u sudijskoj nadoknadi vremena, onda Pep Gvardiola nema razlog da bude nezadovoljan pobedom na samom jugu Engleske.

U meču u kome su "građani" jalovo pritiskali domaćina punih 70 minuta, Brajton - Mančester siti 0:2 (0:0)!

Strelac vodećeg pogotka bio je Serhio Kun Aguero, a konačan rezultat je u 75. minutu postavio Luis Dank, koji je posle centaršuta Fernandinja glavom savladao svog golmana.

Siti je u uvodnim minutima izveo nekoliko sjajnih akcija i najavio ubedljivu pobedu, ali je utakmica brzo ušla u kolotečinu - Brajton sa svih 11 igrača na svojoj polovini, a Gvardiolin tim bezopasan po gol, uz oko 80 odsto poseda lopte.

Jedinu šansu gosti su stvorili u 34. minutu, kada Gabrijel Žezus iz neposredne blizine nije uspeo da nadmudri golmana Metjua Rajana.

Aguero je početkom drugog poluvremena propustio "zicer", šutiravši iskosa pored gola, a onda je i Brajton zapretio - jedini put na utakmici - kada je do izražaja došla i trema (mane?) novog golmana Mančester sitija, Brazilca Edersona.

Skupo plaćeni momci, ovom prilikom u bordo dresovima, nisu zapadali u paniku, uprkos rezultatu koji im nije odgovarao i vremenu koje je odmicalo. Nastavili su strpljivo da grade napade, ali do 1:0 nisu stigli iz pozicione igre, već onako kako je objektivno mnogo lakše - posle osvojene lopte i brzog kontranapada.

Akciju je sa sredine terena povukao Kevin de Brujne, kroz napokon razređenu odbranu Brajtona uposlio je Davida Silvu, a ovaj odmah dao "for" Agueru u kazneni prostor.Argentinac je ostao sam pred golmanom i rutinski plasirao loptu u dalji ugao.

Pomenuti autogol Danka, koji je usledio vrlo brzo, otklonio je i ono malo dilema oko konačnog ishoda.

Brajton u drugom kolu ide u goste Lesteru, dok će se Mančester siti predstaviti svojim navijačima u duelu sa Evertonom, zakazanim tek za ponedeljak 21. avgust.

REZULTATI 1. KOLA:

Votford - Liverpul 3:3 (2:1)
/Okaka 8, Dukure 32, Britos 90+3 - Mane 29, Firmino 55p, Salah 57/

Čelsi - Barnli 2:3 (0:3)
/Morata 69, Luiz 88 - Vouks 24, 43, Vord 39/

Kristal Palas - Hadersfild 0:3 (0:2)
/Vord ag, Munije 26, 78/

Everton - Stouk 1:0 (1:0)
/Runi 45+1/

Sautempton - Svonsi 0:0

Vest Bromvič - Bornmut 1:0 (1:0)
/Hegazi 31/

Brajton - Mančester siti 0:2 (0:0)
/Aguero 70, Dank 75ag/

u nedelju:

Njukasl - Totenhem 14.30
Mančester junajted - Vest Hem 17.00

odigrano u petak:

Arsenal - Lester 4:3 (2:2)
/Lakazet 2, Velbek 45+2, Remzi 83, Žiru 85 - Okazaki 5, Vardi 29, 56/

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar