SP: Švedska ponovo kobna za "zmajeve"!

Reprezentacija BiH porazom od Švedske 88:72 zakomplikovala sebi situaciju u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Košarka 12.08.2017 | 23:30
SP: Švedska ponovo kobna za "zmajeve"!
Reprezentacija BiH doživjela je drugi poraz u Grupi A pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a ponovo je bolja bila Švedska.

Košarkaši Švedske zasluženo su upisali pobjedu 88:72 protiv "zmajeva" koji su bili daleko od igre kakvu su pružili u prošlom kolu protiv Jermenije.

Selekcija BiH željela je da ostvari treći uzastopni trijumf i revanšira se Šveđanima za poraz 81:73 u prvom kolu pretkvalifikacija, međutim, sada ima dva poraza i dve pobjede, ali i lošiji skor sa Šveđanima pa se nalazi na trećem mjestu u Grupi A.

Lider je selekcija Jermenije koja je večeras kao gost savladala Slovačku rezultatom 92:78.

Uprkos dobroj atmosferi u zeničkoj Areni gdje je bilo prisutno oko 5000 gledalaca, bh. košarkaši nisu pružili igru kakva se od njih očekivala.

Švedski košarkaši limitirali su Džanana Musu na 12 poena, a ni ostatak ekipe nije ponovio izdanje iz Skenderije prije nekoliko dana. 

Tada su odličnu partiju pružili Sejfić i Hasandić, međutim ove večeri one su izostale, tek su Vrabac sa deset i Tomić sa 11 poena bili donekle raspoloženi.

Najveći problem bila je odbrana, posebno na plejmejkeru Masambi, koji je pogađao iz svih pozicija, ali i razigravao svoje saigrače.

Masamba je bio najefikasniji sa 20 postignutih poena, a slijede Erikson sa 15 i Gadefirs sa 13.

Krenuli su "zmajevi" dobro i imali pet poena prednosti, međutim početkom druge četvrtine Švedska je stigla do vođstva koje se zahvaljujući lošoj igri "zmajeva" u odbrani krajem druge četvrtine povećalo na "plus 8".

Na startu trećeg perioda Švedska je stigla do dvocifrene prednosti, a ni pomoć publike na startu posljednje četvrtine nije pomogla "zmajevima".

Mnogo loših poteza viđeno je od momaka u bijelim dresovima, uz vidljivu nervozu Muse kojeg je Vujošević u par navrata, čak i kada se lomio rezultat ostavljao na klupi.

Selektor BiH ipak je na svom posljednjem tajm autu pokušao da utješi svoje igrače ističući da je poraz normalna stvar i da su ostale još dvije utakmice pretkvalifikacija.

Poslije poraza 88:72 reprezentacija BiH mora u sljedećem kolu u srijedu da pobijedi Slovačku u gostima i tako zadrži šanse da kao jedna od dvije prvoplasirane ekipe izbori plasman u kvalifikacije.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Гоги

13.08.2017 12:44

Босанци и кошарка?Аматери,без талента...и оно мало њих што игра за Србију у Србији научило да игра кошарку....

ODGOVORITE