Srbija: Oluja praćena gradom

Jako nevreme, praćeno velikom količinom grada, zahvatilo je u toku dana područja oko Čačka, Topole i Aranđelovca. Šteta u voćnjacima i baštama. Očekuje se nestabilno vreme sa lokalnom pojavom vremenskih nepogoda, kažu u RHMZ-u.

  • Vijesti
  • Srbija


U Gornjim Branetićima kod Gornjeg Milanovca grad je pričinio veliku štetu na voću ali i ratarskim kulturama, rekao je za Glas zapadne Srbije Sreten Žižović iz zaseoka Trnavci.

Grad je bio veličine graška, a u pojedinim mestima i malo krupniji.

Obilni pljusak koji je trajao oko sat vremena, padao je u Čačku, Lučanima i Guči, kao i okolnim selima.

U Čačku su zbog velike količine kiše bile poplavljene ulice, jer kanalizacija nije mogla da primi toliku količinu vode.

Jako nevreme zahvatilo je tokom popodneva i Topolu, a najviše štete pričinjeno je u mestima Šarevac, Brezovac, Lipovac i Banja.

Nešto manje štete bilo je i u mestima Belošavac i Kopljara. Na području Topole dejstvovala je protivgradna zaštita.

U Sektoru za vanredne situacije rekli su da je područje opštine Aranđelovac u 17 časova zahvatilo nevreme sa padom temperature i gradom veličine oraha. Nevreme je bilo i u selima u opštini Kragujevac – Ramaći, Rogojevcu i Ljubičevcu. 

Komisije lokalnih samouprava će utvrditi da li je bilo materijalne štete, rekao je upravnik Sektora za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović dodajući da je situacija na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga stabilna.

Upozorenje RHMZ, večeras jaki pljuskovi i grad

Republički hidrometeorloški zavod saopštio je da se na području Šumadije, Velikog Pomoravlja, južnog Banata i u pojedinim delovima Beograda večeras očekuje lokalna pojava jakih pljuskova sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom.

Do kraja dana biće nestabilno sa lokalnom pojavom vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U većini mesta očekuje se oko 20 mm kiše za tri sata, a na istoku i severoistoku Srbije obilne padavine (ponegde i preko 40 mm/12 h).

Na području Beograda tokom noći očekuje se pojava obilnih pljuskova i grmljavina sa količinom padavina oko 20 mm na tri sata.Izvor: RTS

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Zamoloo Bi Tadica"

13.08.2017 00:51

Da naruci jos kakvu amer antenu u srbiji ,da nas sto pre unisti "lopuza"jedna.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.