Preminulo 60 djece u Indiji

Najmanje 60-oro djece preminulo je u bolnici u gradu Gorakpur u indijskoj državi Utar Pradeš u kojoj je prijavljen nedostatak kiseonika, izjavili su danas zvaničnici izražavajući bojazan da broj umrlih nije konačan.

Svijet 12.08.2017 | 13:00
Preminulo 60 djece u Indiji
Indijske vlasti saopštile su da je pokrenuta istraga ali negiraju izvještaj da je nedostatak kiseonika uzrok smrti djece u bolnici "Baba Ragav" u Gorakpuru u državi Utar Pradeš, gdje je vladajuća stranka Baratja Džanata na čijem je čelu premijer Narendra Modi.

Indijski mediji javili su da je tridesetoro djece preminulo u četvrtak 10. avgusta i juče nakon što je prekinuta isporuka kiseonika na odjeljenja, navodno zbog neplaćenih računa dostavljaču.

"Pokrenuta je istraga i preliminarni rezultati trebalo bi da danas budu objavljeni. U proteklih pet dana preminulo je 60 pacijenata, ali ne smatramo da je to povezano sa izvještajima o nedostatku kiseonika", istakao je lokalni zvaničnik Anil Kimar.

U saopštenju iz kancelarije glavnog ministra Utar Pradeša Jogija Aditjanata, koji je naredio istragu, navodi se da je svih 60 smrtnih slučajeva prijavljeno na odjeljenju pedijatrije u petodnevnom periodu počev od ponedjeljka 7. avgusta.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

M

12.08.2017 14:50

Ovo je tuga prevelika.jadna djecica.

ODGOVORITE
Name

:(

12.08.2017 17:22

U komoru bez kiseonika ih odma staviti da spoznaju kako je to :(