POR: Sporting jedva i to sa penala!

Diskutabilan penal i hladnokrvni Bas Dost: Sporting sprečio iznenađenje u Lisabonu! Lavovi slavili pogotkom iz jedanaesterca u 86. minutu.

Fudbal 12.08.2017 | 13:30
POR: Sporting jedva i to sa penala!
Sporting iz Lisabona ima maksimalan učinak u prva dva kola, ali za to određene zasluge idu i na račun sudije Bruna Paišaa, koji je u 86. minutu utakmice sa Setubalom dosudio krajnje diskutabilan jedanaesterac za domaći tim zbog prekršaja nad Basom Dostom. Hladnokrvni Holađanin je potom rutinski izveo najstrožu kaznu i obradovao publiku na stadionu Žoze Alvalade, dok tvrdim gostima ostaje da žale za poemnutom situacijom – 1:0 (0:0).

Ne može se reći da Lavovi nisu zaslužili da osvoje sva tri boda. Napadali su svim silama, promašili veliki broj izrazitih prilika, ali se sa druge strane gostujući sastav organizivano brani i stao na korak od podviga.

U odlučujućem trenutku utakmice presudila je i vrlo dobra gluma Basa Dosta, koji se bacio kao da ga je voz udario, iako ga je Nuno Pinto samo malo odgurnuo. A nije ni imao razloga za to, jer je centaršut Koatesa išao značajno iznad glave holandskog napadača.

U svakom slučaju, ovo je dobra opomena za ekipu Žorža Žesusa, koju u utorak očekuje prvi meč plej-ofa Lige šampiona protiv rumunskog FCSB-a.

Portugal - 2. kolo:

Sporting – Vitorija Setubal 1:0 (0:0)
/Dost 86pen/

Subota:
17.00 Moreirense – Feirense
19.15 Belenenseš – Maritimo
21.30 Boavista – Rio Ave

Nedelja:
17.00 Pasoš Fereira – Deportivo Aves
19.00 Braga – Portimonense
21.15 Tondela – Porto

Ponedeljak:
20.00 Estoril – Gimaraeš
22.00 Šaves – Benfika

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar