Montreal: Federer grabi, Šapovalov sanja!

Rodžer Federer nastavio je put ka novom trofeju u 2017. godini, odnosno 27. peharu sa turnira iz Masters 1000 kategorije.

Tenis 12.08.2017 | 13:15
Montreal: Federer grabi, Šapovalov sanja!
Legendarni Švajcarac rutinskom partijom plasirao se u polufinale Montreala, pošto je posle 70 minuta igre porazio Roberta Bautistu Aguta iz Španije – 6:4, 6:4.

Rodžer je do vođstva u setovima došao brejkom u pravom trenutku, posle kog je bez izgubljenog poena potvrdio prednost.

I drugi deo igre otvorio je oduzetim servisom rivalu, ali je on ovoga puta uspeo da uzvrati. 

Međutim, Federer je i na taj odgovor imao odgovor, da bi sve i definitivno bilo gotovo kada je spasao dve brejk lopte i potom bez većih problema priveo susret kraju. 

Treći teniser sveta će za plasman u finale igrati protiv Robina Hasea iz Holandije, koji je nastavio sa sjajnom formom pobedivši Argentinca Dijega švarcmana posle borbe u tri seta – 4:6, 6:3, 6:3.

S druge strane, svoju bajku nastavio je mlađani, devetnaestogodišnji Denis Šapovalov. Posle eliminacija Huana Martina del Potra i Rafaela Nadala, domaći igrač postao je i najmlađi učesnik polufinala nekog Mastersa trijumfom nad Adrijanom Manarinom posle novog preokreta – 2:6, 6:3, 6:4.

Pošto je olako izgubio prvi set, delovalo je da nema previše šansi i da će Manarino slaviti, ali se onda probudio sredinom drugog, napravio brejk i stigao do izjednačenja.

Nastavio je u istom ritmu, iako je ispustio rano strečeni brejk, ipak – uspeo je još jednom da ostavi protivnika bez servisa, i to u pravom trenutku, a onda sigurnim servisima još jednom potvrdio da nas čekaju blistave partije od njega u skorijoj budućnosti.

Takođe, plasman u četvrtinu finala, momak rođen u Tel Avivu ušao je u prvih sto igrača na ATP listi, ali će sada biti najmanje 67, ukoliko se zaustavi u polufinalu.

Da bi stigao i do nezamislivog moraće da savlada Aleksandera Zvereva, Nemca koji nastavlja da igra sve bolje i konstantnije, posle sigurnog nastupa protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike – 7:5, 6:4.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar