Španovićeva: Nepravda! Iz Srbije sam!

Atletičarka Ivana Španović oglasila se posle Svetskog prvenstva u Londonu, gde je u dramatičnom finalu ostala bez medalje.  Ivanina reakcija: Ovo je ludo? Pričajte mi o tome! Heroina srpskog sporta trudila se da zadrži osmeh i posle teško shvatljivog gubljenja zlata.  Ivana: Da li za zlatnu? Procenite sami. . .  Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović kaže da je jako želela medalju i da nije ovako zamišljala ishod takmičenja.  Da bude još teže: Brojevi na leđima POSLEDNJI put! Ovakav rasplet niko nije mogao ni da nacrta.

Ostali sportovi 12.08.2017 | 12:15
Španovićeva: Nepravda! Iz Srbije sam!
"Nepravda. Iz Srbije sam. Znam da je zlato moje kad-tad", napisala je Španovićeva na Tviteru.

Ivana je vodila nakon druge serije sa skokom 6,96 metara, a iako je na snimku izgledalo da je u poslednjoj seriji skočila preko sedam metara, zvanični podaci pokazali su da je to bio skok od 6,91 metara.

Španovićevoj je medalja izmakla za jedan centimetar zbog broja na dresu.

Ivana Španović prošla je kroz teško opisivu dramu i ostala bez zlata.

U finalu Svetskog prvenstva u Londonu skočila je najdalje (sigurno preko 7,02), ali nije osvojila zlato, jer joj je taj skok "skratio" broj na leđima.

Zihernadla je pocepala papir dok je trčala, papir je pao u pesak pre nje i sveo joj rezultat na 6,91.

Evo šta je Ivana rekla odmah posle finala, dok je srpska delegacija u kontrolnoj sobi neuspešno pokušavala da se izbori za sportsku pravdu sa nepopustljivim sudijama.

"Da, mislila sam da imam 'taj' skok, definitivno. Ipak, ovo nije prvi put da imam problem sa bipom. Gde god da ga stavim imam problem. Ne znam kako to da promenim, šta da uradim", rekla je Španovićeva kraj staze.

Na konstataciju novinara da je ludo to što je izgubila takmičenje i zlato zbog broja na leđima, Ivana se nasmejala...

"Da, pričajte mi o tome!"

Pogledajte kako je Ivana zvučila odmah posle trke:



Ivana: Da li za zlatnu? Procenite sami... Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović kaže da je jako želela medalju i da nije ovako zamišljala ishod takmičenja.

"Koliko god da mi je teško da priznam, ovo su normalne stvari u sportu i jednom je moralo da se desi. Da sam bila sposobna za medalju – bila sam. Da li za zlatnu, vi možete najbolje da procenite", rekla je za RTS Španovićeva, zahvalivši se navijačima u Srbiji na podršci.

Kako je objasnila, imala je problema na zaletištu, najviše zbog vetra jer su joj falila takmičenja koja nije odradila zbog povrede. 

"Videli ste koliko sam se borila ali jednostavno, druge devojke su bile bolje", iskrena je Ivana. 

Zahvalila je navijačima u Srbiji na podršci "ne samo danas nego svih ovih godina". 

Ona je rekla da je uložen protest na njen šesti skok u finalnoj seriji u Londonu, ali da je posle pregleda snimka odbijen. 

"Učinilo nam se da je skok mnogo dalji. Ali, na kraju, posle snimka i slika koje smo pogledali, videli smo da je broj ostavio zadnji trag", rekla je Španovićeva. 

Ivana je osvojila četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Londonu, pošto je u drugoj seriji finala ostvarila najbolji skok od 6,96. 

Ona je u poslednjoj seriji zabeležila odličan skok, ali joj se otkačio broj, dotakao pesak i znatno umanjio daljinu. 

Atletski savez Srbije odmah je upitio žalbu na odluku, ali je ona kasnije odbijena, što je izazvalo žustru reakciju prvog čoveka srpske atletike Veselina Jevrosimovića. 

"Sramotno suđenje ženskog skoka u dalj na SP u Londonu. Odluka je doneta isključivo na osnovu video snimka. Ivana je za nas svetska šampionka", objavio je na Tviteru Jevrosimović. 

Zlatna medalja pripala je Amerikanki Britni Ris (7,02 metara), srebro Ruskinji Dariji Klišinoj (7,00), a bronza Tijani Bartoleti iz SAD (6,97).

Da bude još teže: Brojevi na leđima POSLEDNJI put! Ovakav rasplet niko nije mogao ni da nacrta.

Umesto da slavi titulu svetske šampionke - Ivana Španović večeras pokušava da se pomiri sa lošim, katastrofalnim spletom okolnosti, za koji nije kriva!

Iako je bila najbolja na Svetskom prvenstvu, iako je skočila najviše i iako je uradila šta je planirala - ona večeras nije postala prvakinja, niti je završila na podijumu.

Za to je "zaslužna" zihernadla, koja je pocepala papir na Ivaninim leđima i tako joj skratila skok večeri sa sedam "i kusur" metara na samo 6,91.

Nekoliko sati kasnije, nakon što je nadležna komisija odbila žalbu srpske delegacije, iz Londona je na večerašnju ranu stavljena puna šaka soli:

Upravo završeno Svetsko prvenstvo u Londonu bilo je poslednje takmičenje na kojem su se koristili papirni brojevi u tehničkim disciplinama!

I baš na ovom događaju je baš to parče lošeg papira odlučilo pitanje pobednice.

Neverovatno, neshvatljivo i teško razumljivo....

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

12.08.2017 11:01

Da je kojim slucajem prije zadnje serije Ivana bila prva a da se ovako nesto dogodilo amerikanki sigurno bi sudije drugacije odlucile tj.priznale bi skok ne bi se osvtrtale na nikakav broj.Americke sluge nisu htjele da se zamjere amerikancima.London drugi Hag....

ODGOVORITE
Name

Kkk

12.08.2017 11:21

Ma kakav broj, skoči dalje pa ćeš vidjet sama.

ODGOVORITE