Drama u finalu: Ivana ZBOG BROJA bez medalje na SP!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović ostala jebez medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu pošto je u finalu završila kao četvrta.  NEVIĐENO: Ivana zbog BROJA ostala bez medalje?! Činilo se da je poslednji skok bio za svetsko zlato, ali Ivana se ipak vraća u Srbiju bez odličja! Na prvi pogled - ostalo je nejasno zašto. . .  Prokleti broj! Trenutak koji je Španovićevu odvojio od zasluženog odličja.

Ostali sportovi 11.08.2017 | 22:00
Drama u finalu: Ivana ZBOG BROJA bez medalje na SP!
Centimetar od medalje! Ivana četvrta, ali šta se desilo u poslednjem skoku?! Srpskinji za dlaku izmakla bronzana medalja!

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je četvro mesto na Svetskom prvenstvu u Londonu. Ona je svoj najbolji rezultat ostvarila u drugoj seriji, kada je skočila 6,96 metara. Centimetar bolji skok od nje imala je Tijana Bartoleta. Zlato je pripalo Amerikanki Britni Riz, a srebro Ruskinji Dariji Klišini.

Ipak, ostala je dilema šta se dogodilo u šestoj seriji. Na prvi pogled je delovao da je to bio skok preko sedam metara, ali su sudije ipak pokazale daljinu 6,91. Komentatori RTS-a, koji su na licu mesta, nezvanično su rekli da se izgleda odlepio broj na dresuŠpanovićeve i da je on ostavio trag.

Riz je slavila sa skokom 7,02, dok je Klišina bila dva centimetra kraća. Bartoleta je skočila 6,97.

Finale Svetskog prvenstva u skoku u dalj koje će dugo ostati upamćeno!

Naša Ivana Španović, evropska šampionka i bronzana sa olimpijskih igara, vraća se u Srbiju bez medalje, posle raspleta koji je veoma teško opisati!

Zvanično i službeno, Ivani je za bronzu nedostajao samo centimetar, jer je njen formalno najbolji rezultat bio je 6,96 metara.

Nezapamćeno uzbudljivo finale odlučilo je šest centimetara razlike između Španovićeve i nove šampionke - Amerikanke Britni Ris, koja je skočila 7,02 metara. Drugoplasirana je Ruskinja Darija Klišina sa sedam metara, a trećeplasirana dosadašnja prvakinja, olimpijska šampionka Tijana Bartoleta iz Amerike - 6,97.

Ono što je, ipak, zbunilo sve bio je Ivanin poslednji skok!

Španovićeva je iz šestog pokušaja skočila bar 7,2 metra i činilo se da je to bilo dovoljno za zlato, ali je taj njen skok poništen. Prestupa nije bilo, a na prvi pogled nije ni bilo jasno zašto je taj rezultat bio nevažeći.

Video pregled je razjasnio šta se dogodilo: Ivani je šampionski trag pokvario broj, koji se otkačio sa leđa i pao u pesak pre nje!



Čekajući zvanično obrazloženje, ostaje zaista veliki žal zbog fenomenalne završnice najbolje srpske atletičarke. Letela je (i doletela) ka zlatu, ali se iz Engleske ipak vraća bez medalje, što joj se nije događalo od 2013.

Nova prvakinja, Amerikanka Britni Ris, osvojila je zlato skokom od 7,02 metra,

Konačni plasman:

1. Ris 7,02
2. Klišina 7,00
3. Bartoleta 6,97
4. Španović 6,96

Nezapamćena situacija, koja gotovo da se ne pamti u istoriji atletike, ostavila je Ivanu Španović bez medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Srpska atletičarka je fantastično skočila u poslednjoj šesto seriji, bio je to verovatno skok i za zlatnu medalju, ali su onda sudije na opšte iznenađenje pokazale da je dužinaIvaninog skoka bila samo 6,91.

Usledila je opšta neverica, ništa nije bilo jasno ni reditelju prenosa iz Londona, ali se onda nakon brojnih usporenih snimaka videlo da se Španovićevoj prilikom skoka odlepio broj na dresu i da je on napravio trag koji je fantastičnu Srpkinju odvojilo od zasluženog odličja.

Neverovatno!



Izvor: Mozzartsport/B92/mondo.rs

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar