SDS je riješio klirinški dug

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić izjavio je da je njegova stranka riješila pitanje naplate klirinškog duga Rusije prema BiH i da vlast u RS nema nikakvo pravo da svojata ovo pitanje.

Republika Srpska 11.08.2017 | 19:01
SDS je riješio klirinški dug
Stanić je ocijenio da je aktuelna vlast imala priliku da to pitanje riješi dok su bili vlast na nivou BiH, dodavši da vlast Republike Srpske radi "naopako, na štetu i protiv Republike Srpske", saopšteno je iz SDS-a.

On je opovrgao tvrdnje vlasti Republike Srpske da je budžet ušao u fazu redovnog plaćanja, jer postoje obaveze od više desetina miliona KM, koje se odnose na pravna lica i građane Republike Srpske koji su dobili pravosnažne presude protiv Srpske.

- Kada je riječ o budžetu, hvalisanje premijerke Željke Cvijanović da tu dobro stojimo nije tačno, jer evo juče smo vidjeli informacije da nas čeka 920 miliona otplate duga. Premijerka je do sada dala više izjava koje pokazuju da nema nikakvo znanje o tome kako funkcioniše budžet - naveo je Stanić.

Ako budžet dobro funkcioniše, dodao je Stanić, Vladu bi trebalo da isplati preostale obaveze od 30 miliona KM prema poljoprivrednim proizvođačima i agrarnom sektoru u kojem je, kako navodi, katastrofalno loša situacija.


(Fena)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Zozon

11.08.2017 17:15

Reci ce ambasador Ivancov ko je zasluzan .A onda cekam vas odgovor .Bice kao sa Srpskom pravoslavnom crkvom ,reci cete da se stavljaju na stranu SNSDa ...

ODGOVORITE
Name

Prase

11.08.2017 17:53

Dajte pa zna se Dodo je vec tti godine cvilio za lovu sto jest jest

Name

xxx

11.08.2017 18:58

Željka i budžet to su dva svijeta. Šta ona zna o ekonomiji? Da išta zna ne bi se prihvatila funkcije na kojoj se nalazi. Da joj ponude da bude hirurg i to bi radila. Ona ne zn da ne zna.

Name

Darko Miha

11.08.2017 19:40

Vlast će te pare da proćerda dok si rekao keks

ODGOVORITE
Name

Mitar

11.08.2017 19:44

Koliko je vlast halabuke digla oko tog klirniškog duga, a kladim se da će svaka treća marka da završi putem tendera u džepovima njihovih tajkuna

ODGOVORITE
Name

Marko Ivić

11.08.2017 21:04

Dobro pitanje zašto nisu omogućili da se dobiju pare od tog duga kada je SNSD bio na vlasti na nivou BiH. Oni su tada bili zauzeti krađom tako da im to nije bilo ni na kraj pameti

ODGOVORITE
Name

Goran Kosovac

12.08.2017 06:30

Bilo bi interesantno vidjeti da li će ijedna marka otići u opštine u kojima je na vlasti SDS ili neka druga stranka iz SzP u šta čisto sumnjam

ODGOVORITE
Name

Novinar

12.08.2017 10:30

Prava istina je da je gospodin Mile Dodik inicirao to pitanje odlascima u Rusiju i podstakao brzu realizaciju naplate. Ako ne vjerujete pitajte Putina.!

ODGOVORITE
Name

dosta vise laganja

13.08.2017 08:13

Jel hoces da kazes da u Srbiji postoji ta vasa SDS da bi Rusi i Srbiji klirinski dug isplatili u cash-u ? Prestanite da lazete i vi i onaj Crnadak.Jel ikada Crnadak bio na videnju kod V.Putina?Jel ikada iko iz SDS isao u Rusiju ? Ova isplata BiH-u je cista POLITICKA odluka Rusa.Mozda ima ,a mozda i nema veze sa onim kreditima sto je Dodik trazio od Rusa.

ODGOVORITE
Name

UGOR

13.08.2017 18:50

A ne postavlja se pitanje ko i kad je zaradio taj DUG .Pa što ne naplate iz Sjeverne Koreje.???? ili iz Rumunije ili ti iz Albanije,.Lako je naplatit tuđi trud i žulj .I još se svi hvale ko je zaslužan???!!!,pa Mi koji smo radili u to vrijeme i roba je išla za Firme iz SSSR-a .a mi smo istjerani iz istih, opljačkani, a firme upropaštene,i pokradene.

ODGOVORITE