Real kvari posao Barseloni - nudi i igrače!

Katalonci zasad propuštaju svoje prilike, a Madriđani vrebaju iz drugog plana. Evo i kako.  I Real hoće Usmana! Perez već pitao za cenu! Sprema se žestok okršaj dva najveća španska kluba.

Fudbal 12.08.2017 | 20:00
Real kvari posao Barseloni - nudi i igrače!
Dok je pažnja Barselone "rasuta" na Liverpul i Dortmund, Real Madrid aktivno prati šta se događa.

Katalonci već danima neuspešno pokušavaju da dovedu Filipea Kutinja iz Liverpula (iako je u petak podneo i zahtev da pređe na Nou Kamp), a paralelno sa tim ne uspevaju ni da dovedu Osmana Dembelea, koji je takođe očigledno voljan za selidbu iz Borusije u "Blaugranu".

Francuski napadač u četvrtak se nije pojavio na treningu u Nemačkoj, niti je prijavio da će odsustvovati, zbog čega ga je klub sa Vestfalena kaznio. Istog dana, Borusija se oglasila i saopštenjem, u kojem je navedeno da je Barsa ponudila nedovoljno Dembelea i da on neće preći u ekipu Lionela Mesija.

Prema nezvaničnim informacijama, Barsa je za Dembelea ponudila od 120 do 130 miliona evra i to ipak nije bilo dovoljno, jer Borusija navodno želi okruglo 150 miliona.

U takvoj situaciji, Real Madrid očigledno je spreman da reaguje i da "preotme" talentovanog napadača.

"Real je takođe odlučan da kupi 20-godišnjeg napadača i prema informacijama katalonskih novinara, Madriđani su spremni i da ponude igrača kao deo transfera Dembelea na Bernabeu. Florentino Perez je navodno već kontaktirao prvog čoveka Dortmunda Rajnharda Rojbala i rekao mu: 'Pre nego što ga prodaš, reci mi za koliko novca'", piše španski list "AS".

"Inače, predsednici dva kluba su u odličnom odnosu", dodao je taj list.

Nije tajna da Real i Barselona godinama unazad vode ljute bitke na tržištu kako bi potpisali ono najbolje što može da se nađe na pijaci! Najpoznatiji primer u poslednje vreme je Nejmar, koga je Real imao na tacni, ali je ipak otišao u Barsu. Sada Kraljevski klub ima priliku da se Barseloni osveti tako što će najljućem rivalu ispred nosa da otme - Usmana Dembelea!

U emisiji "Prajm Tajm" katalonskog radija RAC-1, novinar Đerar Romero otkrio je da je preko izvora iz Nemačke saznao da je Florentino Perez već obavio razgovor sa predsednikom Dortmunda Rajnhardom Raubalom i pitao ga za cenu. A, odgovor je bio - 120.000.000 evra.

Vrhovni rukovodioci dva evropska giganta imaju odlične poslovne, ali i privatne odnose, koji datiraju još od davnih vremena. 

Ono što je ovde prilično evidentno, pod pretpostavkom da je informacija tačna, jeste da Real sprema rezervnu opciju u slučaju da na kraju zaista ostane bez Kilijana Mbapea. Mada su i u slučaju Monakovog čuda sve opcije otvorene, sve je više uglednih medija koji pišu da je Mbape praktično na vratima Trijumfalne kapije i da se radi o sumi od 160.000.000 evra za obeštećenje, plus 20.000.000 na bonuse, dok će Mbapeu godišnja plata biti 18.000.000 evra! 

S druge strane, Barselona u Dortmundu ima petočlanu ekspediciju koja danima unazad pregovara Dembeleov transfer. Prvobitno se šuškalo da je otkupna cena 100.000.000 evra, da bi onda Dortmund podigao potraživanja na 150.000.000, a zatim i spustio na 120.000.000 evra. 

Dembele je nedavno uzburkao javnost u Nemačkoj tako što je sa društvenih mreža poskidao informacije da je fudbaler Dortmunda, što je mnoge navelo na razmišljanje da je transfer na stadion Kamp Nou jako blizu. 

Sada je samo pitanje trenutka kada će transfer biti završen. I, kao prvo - gde?

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar