Federer: Druge sam pobjeđivao i više od 17 puta...!

Rodžer Federer rekao je posle teške pobede i preokreta nad Davidom Fererom, istakavši da je 17 trijumfa u nizu nad Špancem "baš mnogo".

Tenis 11.08.2017 | 17:30
Federer: Druge sam pobjeđivao i više od 17 puta...!
"Već sam i druge igrače pobeđivao 17 puta, sa nekima sam igrao i 30, 40 puta... Na kraju, uspevali su nekada da mi prekinut niz – Endi Rodik, Fernando Gonsales i Robin Soderling. Ponekad bi pobedio deset puta za redom, ali bi me oni ipak savladali u nekom trenutku... Baš zbog toga jako cenim ovaj me jer znam da mogu da nastavim u istom smeru. Sedamnaest je baš mnogo", rekao je Federer.

Legendarni Švajcarac bio je daleko od svog nivoa, napravio je čak 47 neiznuđenih grešaka, ali je ipak uspeo i 17. put da slavi protiv Španca posle preokreta (4:6, 6:4, 6:2) i plasira se u četvrtinu finala Mastersa u Montrealu.

"I poslednji put je bilo tesno, takođe smo igrali tri seta u Torontu, pa tri seta u Sinsinatiju i danas opet. Statistika pomalo i 'smešna' jer izuzetno poštujem Davida. Najpre kao osobu jer je veoma fin i dobar, dok je na terenu ogroman borac. Pa, shodno tome – naš međusboni skor je pomalo čudan", smatra Rodžer.

Ferer je uspeo da prekine Federerovu seriju od 32 uzastopno osvojena seta, koju je započeo još u Haleu početkom juna, dok će mu rival u borbi za polufinale biti još jedan Španac – Roberto Bautista Agut, koji je takođe posle preokreta eliminisao Gaela Monfisa iz Francuske.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar